quarta-feira, 14 de novembro de 2012

Cârnati proaspeti cu cartofi dulci si dovleac la cuptor + Ciuperci cu smântânã si piper verde

La invitatia Dianei, am sa incerc sã vã povestesc ce însemna duminica pentru mine.
Când eram în România, nu era Duminicã fãrã sã iau prânzul acasã cu familia mea numeroasã, o masã tihnitã la care povesteam amintiri din trecut, spuneam glume ...eram toti uniti...
Odatã cu plecarea la facultate, lucrurile sau cam schimbat si nu dupã mult timp am hotãrât sa plec afarã.
Primi 5 ani afarã, am avut duminica liberã si m-am bucurat de prânzuri prelungite cu noi prieteni si mi-am schimbat complect felul de a mânca, pot sa zic ca parcã m-am nãscut din nou...în ultimi 7 ani  odatã cu schimbarea locului de muncã am pierdut dreptul de a sta acasã duminica ( cam 99% din restaurantele pe plajã sunt deschise zilnic, iar zilele libere se iau prin rotatie, exclus sfârsit de sãptãmânã), iarna odatã cu concediul mã bucur din nou de prãnzurile prelungite acasã....duminica!!!

Duminica trecutã am servit:


Cârnati proaspeti cu cartofi dulci si dovleac la cuptor + garniturã de Ciuperci, smântânã si piper verde






Pentru ciuperci: 
 300 gr amestec de ciuperci
 2 linguri unt
 1/2 cãpãtânã usturoi
  sare
  piper alb
  smântânã cca 200 ml
   piper verde cam 10 boabe
 chives tocat

Prãjeste ciupercile în unt cu sare, apoi pune usturoiul feliat, piper verde, smântânã si lasã sã reducã.
Serveste cu chives proaspãt tocat.
E recomandat sa pregãtiti mult mai mult e asa de bun ca te bati pe ele:D



Pentru cârnati si legume: 

Intr-o formã pt. cuptor, pune 500 gr cârnati proaspeti, usturoiul strivit, 1/2 dovleac tãiat sferturi groase,2-3 cartofi noi sferturi, 2 rãdãcini de pãstrânac fâsi groase ( nu am pus), 3-4 cartofi dulci sferturi.
Condimenteazã cu sare marinã, rozmarin,putin praf de chili, 3-4 linguri ulei de mãsline si amestecã totul bine cu mâinile.
Dã la copt circa de 45 min.

Ca desert am avut :Black forest traybake

Poftã mare sa aveti:)

3 comentários: