quinta-feira, 10 de maio de 2012

Raspberry spice cake/ Tort condimentat de zmeurã

Mai o propunere cu zmeurã, din editia de Mai  a Good Food UK edition.
Tot ce îi lipseste este o persoanã care sã se priceapã la decor....aceea nu sunt eu :))
Când vãd cã e terminat, il decorez rapid sã il mãnânc, sunt foarte pofticioasã:D
versão portuguesa embaixo.




Blat / Massa


250 gr unt, topit
450 gr fãinã
140 gr zahãr galben
140 gr zahãr integral brun
5 ouã mari
4 linguri miere topitã
2 lingurite ( ceai) praf de copt
1 linguritã scortisoarã
1 linguritã pudrã de anason
1/2 linguritã pudrã de cuisoare
1/2 linguritã pudrã de ghimbir
/4 linguritã sare
4-5 linguri buttermilk ( am pus iaurt natural gras)

250 g manteiga amolecida
450 g farinha
140 g açúcar amarelo
140 g açúcar integral escuro
5 ovos xl
4 colheres sopa de mel
2 c. chá de fermento em pó
1 c. chá canela moida
1 c. chá  erva doce moida
1/2 c. chá cravinho moido
1/2 c.chá gengibre moido
1/4 c. chá sal
4 colheres sopa de buttermilk ( usei yogurte  gordo)

 




Cremã si decor/ Recheio

200 gr zmeurã proaspãtã + extra pentru decor
200 gr dulceatã de zmeurã ( am folosit dulceatã fãcutã in casa fãrã conservanti)
250 gr unt topit ( nu am folosit deloc)
250 gr cremã de brânzã ( am folosit  Speisequark de la Aldi)
200 gr zahãr pudrã
physalis


200 g doce de framboesas ( usei caseiro)
200 g framboesas frescas
250 g manteiga amolecida ( não utilizei)
250 g queijo fresco ( utilisei Speisequark)
200 g açúar em pó
physalis




* Pregãteste cuptorul la 160 ºC, ventilat si unge 3 forme de tort cu unt si tapeteazã cu hârtie vegetalã.
* Amestecã ingredientele pentru blat cu mixerul  si împartele uniform în forme. Dã la copt pânã devin aurii.
* Taie fiecare blat rãcit în douã si ungele cu dulceata amestecatã cu zmeura proaspãtã, acoperã cu cealaltã parte de blat si tot asa, lasã topul tortului gol ( pentru un tort aspectuos pune o greutate deasupra si lasã la rece peste noapte).
Pentru cremã, mixeazã untul cu brânza si zahãrul.
Îmbracã tortul si decoreazã cu zmeura proaspãtã , eu am pus si physalis.

Pre aquece o forno a 160ºC, ventilado e barre 3 formas de bolo com manteiga e forre com papel vegetal.
Mistura bem ingredientes para massa e divida-as pelas formas reservadas.
Leva cozer, até dourar. Deixa arrefecer e corte-as ao meio.
Barre cada bolo com doce de framboesas e framboesas frescas, tape com outra parte...tip sanduiche. Para melhor resultado ponha un peso sobre bolo e deixa no frigorifico até servir.

Na hora prepare o recheio: bata bem manteiga, o queijo e o açúcar. Barre o bolo e decore ao gosto.
Bom Apetite! 








 

18 comentários:

  1. Bastante aromático o teu bolo, gostei imenso, quase me fez lembrar uma receita que conheço e adoro; o bolo de especie.
    Ficou muito lindo!
    Beijinhos.

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  2. Pe bune imi place si o sa o fac cand voi avea zmeura... Pup!

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  3. Da, mai stiu eu pe cineva care nu le are cu decorurile!
    Ori n-am rabdare, ori n-am talent :))!
    E frumos al tau, oricum si de sezon!

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  4. Este chiar frumos tortul.Si zmeura aceea este super.Pup!

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  5. Un deliciu cu aroma de zmeura ! Pai ai dreptate ...ce sa te omori sa-l decorezi sofisticat ,cand imediat te infigi in el ;-)
    weekend placut!

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    1. De multe ori isi nici nu apuc sa fac foto cã Leutul meu il ia in primire :))pup:)

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  6. Imi si inchipui ce aroma a avut!Ador zmeura cu aroma ei!
    O seara minunata!

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  7. Este minunat tortul tau, Ramona:)!!!!!Si eu cand ajung la capitolul decor....sunt cam in minus.Dar al tau a iesit de nota 10:X!

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