terça-feira, 24 de janeiro de 2012

Pui Fricassé / Frango de Fricasse

Dacã tie dor de o tocãnitã de pui ( papricas) si îti place lãmâia, atunci ai nimerit bine , vã invit la masã:)
Adaptatã dupã o retetã Vaqueiro



1 pui /1 frango
1ceapã/1 cebola
50 gr unt sau margarinã pt. gãtit/50 gr marg.vaqueiro com alho
sare si piper/ sal e pimenta
100 ml vin alb si 100 ml apã/1dl vinho branco e 1 dl água
1 cub concentrat de gãinã/1 cubo caldo de galinha
1 lingurã fãinã!1 colher farinha
2 gãlbenuse/ 2 gemas
1 lãmâie ( sucul)/sumo de 1 limão
2 linguri pãtrunjel tocat/2 colheres salsa picada
Optional, am adãugat/ acrescentei
200 ml smântânã pentru gãtit/ 2 dl nata
200 ml Bechamel/ 2 dl Bechamel

( versão portuguesa embaixo)                                                

 * Taie puiul în bucãti cât mai mici , condimenteazã-l si pune la prãjit cu margarina, când sa rumenit adaugã ceapa tocatã ( nu am pus usturoi deoarece margarina avea), lasã la prãjit si stinge cu apa, vinul si cubul concentrat.
Lasã la foc mic, pânã puiul se gãteste bine. Scoate bucãtile de pui, si pãstreazã-le într-un loc cald.
                                                          
 * Dizolvã fãina cu putin de sos de la pui si adaugã în oalã, lasã sã se îngroase putin, amestecând.
Gãlbenusele se amestecã cu sucul de lãmâie si se adaugã la sos, amestecând încontinuu. Pune pãtrunjelul tocat si toarnã peste bucãtile de pui , serveste cu cartofi piure.
De data asta la urmã am pus amestecul de smântânã si Bechamel.
                                            
    Preparação:

* Corte o frango em bocados pequenos e leve a corar na margarina, acrescente cebola picada, deixe alourar e junte água, vinho e o cubo de galinha. Tape e deixa cozinhar ao lume brando, até o frango estar macio.
Nessa altura retire o frango para um recipiente e mantenha quente.
Dissolva a farinha com um pouco de molho e depois junta ao restante molho, deixe engrossar um pouco, mexendo. Desfaça as gemas com o sumo de limão e junte-as ao molho, mexendo sempre para não talharem. 
Polvlilhe com salsa picada e deite sobre o frango. Antes de polvilhar com salsa juntei nata e Bechamel. Sirva com batata pure.
Bom Apetite!     

21 comentários:

  1. O mancarica foarte buna, am salvat reteta si-ti multumesc!!! Pupici!

    ResponderEliminar
  2. Respostas
    1. pentru un gust mai intens, renuntã la smântânã si Bechamel, e una din preferatele mele :D

      Eliminar
  3. Imi place cum arata si suna tare interesant .

    ResponderEliminar
  4. Foarteeee buna tb sa fie, felicitari!

    ResponderEliminar
  5. o mâncãricã diferita, sper sa vã placã:)

    ResponderEliminar
  6. Cred ca e delicios! in general prefer ciulamaua, puiul cu smantana si ce este asemanator!

    ResponderEliminar