domingo, 15 de janeiro de 2012

Cremã de ciuperci si pâine prãjitã cu brânzã si cimbrisor/ Sopa de cogumelos com Tostas de queijo e tomilho

O retetã adaptatã dupã blogul minunat  Pratos e Travessas , Multumesc Monica :)
Cu aceastã retetã particip la : Provocarea luni ianuarie 2012-Dulce Românie, de pe blogul Mitinitei
Am pregãtit o delicioasã retetã vegetarianã, asa de bunã cã uiti de carne:)

Uma receita vegetariana , adaptada do blogue maravilhoso Pratos e Travessas, com pequenas alteraçoes :d,  Obrigada Monica :)


300 gr ciuperci Portobello feliati/300 g cogumelos Portobello as fatias
3-4 cartofi  tãiati cubulete/3-4 batatas aos quartos
supã de legume sau apã si vegeta/ caldo de legumes
1 fir de  cimbrisor/1 haste tomilho
o legãturã mare pãtrunjel tocat/salsa fresca picada
4 cãtei de usturoi tocati/4 dentes de alho picados
1 ceapã tocatã/ 1 cebola picada
ulei de mãsline/ azeite
sare, piper/sal, pimenta
smântânã 35% grãsime/nata para cozinhar

Pentru pâine prãjitã:

pâine feliatã veche de o zi de preferintã/pão de véspera
brânzã rasã/ queijo ralado
cimbrisor tocat/tomilho
ulei de mãsline/azeite



PREPARARE/PREPARAÇÃO
                                                                 

* Cãleste în putin ulei de mãsline, ceapa cu putinã sare.  Adaugã cartofi, ciupercile ( pãstreazã o parte pentru servit, acestea le poti cãli cu putin ulei si usturoi) usturoiul si cimbrisorul.  Toarnã supa de legume si lasã sã fiarbã, când carofi se sparg usor, se ia de pe foc si se paseazã cu blenderul la vitezã micã, sã iasã o cremã tip tocanã, deci o pasezi sã mai rãmânã si bucãti...

Leva cebola fritar com um pouco de azeite e sal até ficar translucida, adicione as batatas, cogumelos (guarde alguns para decor, salteados em azeite e alho) alho e tomilho.
Junte o caldo e deixa cozinhar, até as batatas coze,  retire e passa tudo com varinha magica; eu prefiro não passar muito bem porque gosto de sentir os pedaços de legumes.

* Pune din nou la fiert si adaugã smântâna si pãtrunjelul, lasã câteva minute si serveste cu restul ciupercilor prãjite cu putin usturoi si pâinea prãjitã.
* Leva outra vez a cozer,  com natas e salsa  2-3 min.  Retire e sirva com restante cogumelos e as Tostas de queijo.

Pâine prãjitã cu brânzã si cimbrisor/ Tostas de queijo e tomilho

                                                 
Presarã brânza peste pâine,  cimbrisorul si stropeste cu ulei de mãsline, dã la cuptor, la grill 200ºC pânã se rumeneste putin, serveste imediat.
Polvilhe o queijo e tomilho sobre as fatias de pão, e rega com pouco azeite as fatias de pão. Leve ao forno, parte da grill, 200ºC até o queijo derreter e sirva.

Bom apetite!



                                                             

16 comentários:

  1. Faina reteta , cu siguranta delicioasa .

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Am pregãtit-o in noiembrie, si de atunci o gãtesc destul de des:)

      Eliminar
  2. Respostas
    1. Obrigada Belinha,estas sempre bem vinda no meu blogue, bj:)

      Eliminar
  3. Te asteapta un premiu la mine pe blog.Sa vii sa-l ridici.
    Imi plac foarte mult ciupercile.Pup!

    ResponderEliminar
  4. Mmmm, ce de arome! Superba combinatie!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Maya, merge si cu crutoane dar e tare bun cu pâinea prãjitã cu brânzã:)

      Eliminar
  5. Ce bine arata si cat de buna trebuie sa fie!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Multumesc Flory,e preferata lui Leon, cãnd nu e ciorbã:)

      Eliminar
  6. Delicios preparat pentru niste bruschete elegante.. :D Multumesc pentru reteta!

    ResponderEliminar