quarta-feira, 16 de novembro de 2011

Ciorbã de fasole albã cu sos Bechamel

  Ciorba este sfântã în casã....cel putin o datã pe sãptãmânã .
Asa sotul îmi mai iartã experientele culinare...pe el:))


Am folosit:

carne de porc ( costitã, picior cu os, chouriço)
3-4 cãtei de usturoi tocati
1-2 cepe mari tocate
1 ardei mic rosu tocat
1 ardei iute întreg
bulion
5-6 carofi mari tãiati în sferturi
2 morcovi mari rasi + 2 morcovi tãiati felii
fasole albã 1 borcan ( fiartã)
sare groasã
piper
mãrar
cimbru
boia dulce
foi de dafin
1-2 linguri de ulei
1 legãturã de pãtrunjel proaspãt
500 ml Bechamel


Carnea de porc am tãiat-o cuburi groase si am condimentat-o cu sare groasã si am pus-o la prãjit cu uleiul ( nu trebuie mult ulei deoarece carnea va lãsa multã grãsime).

                                                             
Când sa rumenit frumos am adãugat ceapa si usturoiul, apoi restul legumelor si capac.

   Am condimentat, am pus bulion dupã plac si la urmã am pus fasolea.
Am complectat cu multã apã, pentru cã ne place multã " zamã" si am lãsat la fiert.

    Aproape de final am turnat sosul Bechamel, am lãsat sã mai fiarbã putin si am pus pãtrunjelul tocat.
Am luat de pe foc si am pus în castron la rãcit.
Am servit cu ceapã  ( ceapa curãtatã si crestatã am condimentat-o cu sare groasã si am pus-o într-o pungulitã de plastic , am pus putin ulei si am spart-o) cum am fost obisnuiti acasã :)
Deja nu mã mai propcup cu cina pe mâine, avem papa destul si sã nu uit, se mãnâncã cu pâine la greu:))                                                                       

4 comentários:

  1. Imi place foarte mult fasolea,si asta a ta arata super.Pup!

    ResponderEliminar
  2. azi am papat si noi ciorbita asta !!!! ... cu ceapa rosie e un deliciu ;)...

    ResponderEliminar
  3. Cu sos nu am mancat dar merita incercat, caci arata bine la tine!

    ResponderEliminar