Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 cutie de lapte condensat ( 395 gr.)
1/2 cutie de lapte
1/2 cutie suc proaspãt de portocale
coaja rasã de la o portocalã
6 ouã
Pt. Caramel:
100 gr. de zahãr
50 ml apã
esentã de vanilie
Decor:
rondele de portocalã
Mod de preparare:
3) Se face testul cu scobitoarea, când este gata se lasã la rãcit.
Când sa rãcit bine se pune o farfurie de servit deasupra si se întoarce cu grijã.
Decorãm cu rondele de portocalã si putem servi cu friscã si înghetatã.
Poftã bunã!
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 cutie de lapte condensat ( 395 gr.)
1/2 cutie de lapte
1/2 cutie suc proaspãt de portocale
coaja rasã de la o portocalã
6 ouã
Pt. Caramel:
100 gr. de zahãr
50 ml apã
esentã de vanilie
Decor:
rondele de portocalã
Mod de preparare:
Este un dulce foarte simplu si rapid:)
De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din comert, am încercat de data aceasta în formã mare tip chaminé. Iasã cam 8 portii.
1)Pune laptele condensat într-un vas. Pãstreazã cutia goalã ca mãsurãtor.
Adaugã laptele, ouãle întregi, coaja de portocalã si sucul de portocalã si amestecã cu telul.
Pt. Caramel:
Pune la topit zahãrul cu apa. Lasã sã fiarbã pânã siropul obtinut va avea culoarea si mirosul caracteristic caramelului, dar nici prea mult sã nu se amãrascã....
Ia de pe foc si pune putinã esentã de vanilie.
2) Pune caramel în formã sau forme individuale si toarnã compozitia.
Pune apã într-o tavã în care sã încapã forma/formele si dã la cuptor la temp. 190ºC, pt. cca 40 min.
De obicei îl fac în forme mici si folosesc caramel din comert, am încercat de data aceasta în formã mare tip chaminé. Iasã cam 8 portii.
1)Pune laptele condensat într-un vas. Pãstreazã cutia goalã ca mãsurãtor.
Adaugã laptele, ouãle întregi, coaja de portocalã si sucul de portocalã si amestecã cu telul.
Pt. Caramel:
Pune la topit zahãrul cu apa. Lasã sã fiarbã pânã siropul obtinut va avea culoarea si mirosul caracteristic caramelului, dar nici prea mult sã nu se amãrascã....
Ia de pe foc si pune putinã esentã de vanilie.
2) Pune caramel în formã sau forme individuale si toarnã compozitia.
Pune apã într-o tavã în care sã încapã forma/formele si dã la cuptor la temp. 190ºC, pt. cca 40 min.
3) Se face testul cu scobitoarea, când este gata se lasã la rãcit.
Când sa rãcit bine se pune o farfurie de servit deasupra si se întoarce cu grijã.
Decorãm cu rondele de portocalã si putem servi cu friscã si înghetatã.
Poftã bunã!
Pudim Flan de Laranja
Ingredientes para 6-8 unidades
45 min. 270 kcal/ unidade Facil
1 lata de leite condensado
1/2 lata-medida de leite
1/2 lata-medida de sumo de laranja
6 ovos
1 + 1/2 laranja
Caramelo liquido de compra para untar
1) Misture os leites com os ovos, com uma vara de arames. Adicione a raspa de 1 laranja e o sumo, mexendo bem.
2) Unte a forma com caramelo e verta o preparado.
Leve ao forno, em banho- maria , a 190ºC, durante cca. de 40 min.
3) Retire depois de cozidos, deixe arrefecer bem e desenforme.
Decore com rodelas da restante laranjas.
Sem comentários:
Enviar um comentário