Zilele astea tot vãzând pe blogurile voastre înghetãti, mi-am fãcut asa o poftã....asa am pregãtit prima mea " înghetatã" :D
Si va merge direct la Provocarea luni Iunie 2012 , de pe blogul Andie"s Veggis; pt. cã vreau sã încercati si acest sorbet :)
Reteta de Caramel am luat-o de pe blogul Andreei Dianu, cãreia îi multumesc:)
Desi aveam caramel cumpãrat acasã am vrut sã pregãtesc totul cu mânuta mea!
SORBET DE PORTOCALE CU LICHIOR DE MIGDALE SI SOS CARAMEL
( Sabe bem /www.pingodoce.pt/ iunie 2012)
7 portocale mari
1 lãmâie mare
250 gr zahãr
100 ml apã
3 albuse
50 ml lichior de migdale
migdale tocate
caramel
friscã
mentã
Sos Caramel
200 gr zahãr
80 gr unt
1/2 baton de vanilie
150 ml smântânã
Preparare
Stoarce sucul de la portocale si lãmâie.
Pune pe foc o crãticioarã cu apa si jumãtate din zahãr, lasã sã fiarbã 5 minute. Adaugã sucul de citrine, amestecã si lasã la rãcit.
Bate albusele spumã cu un praf de sare, apoi adaugã restul de zahãr si lichiorul.
Pune amestecul intr-un recipient la foc mic si bate pânã se formeazã un " merengue" cremos. Ia de pe foc si continuã sã bati pânã se rãceste.
Adaugã merengue la sucul rezervat si pune într-un recipient de plastic, dã la congelator, amestecând din când în când; cam în 6 ore se formeazã sobetul.
Pentru Caramel, am caramelizat zahãrul, am pus untul tãiat bucãti, iar la urmã am pus smântâna si vainilia, si am lãsat sã dea in clocot.
Am turnat în borcan si am asteptat sã se rãceascã, restul pãstrez la frigider.
Un alt sos delicios, pentru iubitori de fructe se poate face din cãpsuni reduse cu blenderul.
Poftiti la mine, e un sorbet rãcoros si deosebit :)
Îmi pare rãu de poze, le-am fãcut seara si in bucãtãria mea bate umbra si ziua....dar vã asigur cã e yummy:D
SORBET DE LARANJA, AMARGUINHA E CARAMEL
7 laranjas
1 limão
250 g açúcar
1 dl água
3 claras de ovo
1/2 dl amarguinha
amêndoa laminada ou picada
chantily
hortelã
Para Caramel
200g açúcar
80 g manteiga
1/2 vagem baunilha
1,5 dl natas
Esprema as laranjas e o limão. Leve ao lume um tacho com metade de açúcar e a água e deixe ferver cerca de 5 min.
Adicione o sumo, mexa e deixa arrefecer. Num outro tacho bata as claras e quando começarem a fazer espuma, junte o restante açúcar e amarguinha.
Em seguida, coloque sobre lume fraco e continue bater até obter um merengue cremoso. Retire e continue bater até arrefecer.
Adicione o merengue ao sumo de citrinos, deite numa tigela e leve ao congelator, mexendo de vez em quando, até atingir consistência de sorvete, cerca de 6 horas.
Para molho pode utilizar fruta fresca triturada ou caramel.
Para molho caramel,leva o açúcar caramelisar, junte manteiga cortada aos pedaços, e ao final vagem de baunilha e nata. Deixa levantar fervura, reserve.
Si va merge direct la Provocarea luni Iunie 2012 , de pe blogul Andie"s Veggis; pt. cã vreau sã încercati si acest sorbet :)
Reteta de Caramel am luat-o de pe blogul Andreei Dianu, cãreia îi multumesc:)
Desi aveam caramel cumpãrat acasã am vrut sã pregãtesc totul cu mânuta mea!
SORBET DE PORTOCALE CU LICHIOR DE MIGDALE SI SOS CARAMEL
( Sabe bem /www.pingodoce.pt/ iunie 2012)
7 portocale mari
1 lãmâie mare
250 gr zahãr
100 ml apã
3 albuse
50 ml lichior de migdale
migdale tocate
caramel
friscã
mentã
Sos Caramel
200 gr zahãr
80 gr unt
1/2 baton de vanilie
150 ml smântânã
Preparare
Stoarce sucul de la portocale si lãmâie.
Pune pe foc o crãticioarã cu apa si jumãtate din zahãr, lasã sã fiarbã 5 minute. Adaugã sucul de citrine, amestecã si lasã la rãcit.
Bate albusele spumã cu un praf de sare, apoi adaugã restul de zahãr si lichiorul.
Pune amestecul intr-un recipient la foc mic si bate pânã se formeazã un " merengue" cremos. Ia de pe foc si continuã sã bati pânã se rãceste.
Adaugã merengue la sucul rezervat si pune într-un recipient de plastic, dã la congelator, amestecând din când în când; cam în 6 ore se formeazã sobetul.
Pentru Caramel, am caramelizat zahãrul, am pus untul tãiat bucãti, iar la urmã am pus smântâna si vainilia, si am lãsat sã dea in clocot.
Am turnat în borcan si am asteptat sã se rãceascã, restul pãstrez la frigider.
Un alt sos delicios, pentru iubitori de fructe se poate face din cãpsuni reduse cu blenderul.
Poftiti la mine, e un sorbet rãcoros si deosebit :)
Îmi pare rãu de poze, le-am fãcut seara si in bucãtãria mea bate umbra si ziua....dar vã asigur cã e yummy:D
SORBET DE LARANJA, AMARGUINHA E CARAMEL
7 laranjas
1 limão
250 g açúcar
1 dl água
3 claras de ovo
1/2 dl amarguinha
amêndoa laminada ou picada
chantily
hortelã
Para Caramel
200g açúcar
80 g manteiga
1/2 vagem baunilha
1,5 dl natas
Esprema as laranjas e o limão. Leve ao lume um tacho com metade de açúcar e a água e deixe ferver cerca de 5 min.
Adicione o sumo, mexa e deixa arrefecer. Num outro tacho bata as claras e quando começarem a fazer espuma, junte o restante açúcar e amarguinha.
Em seguida, coloque sobre lume fraco e continue bater até obter um merengue cremoso. Retire e continue bater até arrefecer.
Adicione o merengue ao sumo de citrinos, deite numa tigela e leve ao congelator, mexendo de vez em quando, até atingir consistência de sorvete, cerca de 6 horas.
Para molho pode utilizar fruta fresca triturada ou caramel.
Para molho caramel,leva o açúcar caramelisar, junte manteiga cortada aos pedaços, e ao final vagem de baunilha e nata. Deixa levantar fervura, reserve.
Merge la fix pe caldura un sorbet racoros! Imi place!
ResponderEliminarMultumesc:)
EliminarEsse sorvete deve estar divino com o gosto intenso deixado pela amarguinha...hummm que delicia!
ResponderEliminarBeijinhos.
Não vai ser o primero...vou continuar experimentar:D
EliminarBjs:)
Minunat cu caramel!
ResponderEliminarEsti fan caramel, nu? pup:)
EliminarAici in schimb e frig si ploua, dar in casa e binisor. Deci merge bine aceasta delicatesa.
ResponderEliminarAzi iar am musafiri(uf!) brazilieni si portughezi din Portimao, cred ca am sa bag vre-o doua "oratanii" pline de antibiotice in cuptor pana se rosesc la fund, impreuna cu niste "barabule" coapte la cuptor in sos de usturoi. O sa fie razboi la gura lor! Cred ca voi face si niste "turte" moldovenesti coapte in teflon fara ulei. Mama, mama, ce o sa fie!!! Si cat timp ma voi uita in gura lor cum mananca bucatele astea eu ma voi multumi cu un ceai diuretic "protoalet", ca sa iasa toata suferinta din mine. Ramona draga vezi cum pierd cei mai frumosi ani din viata mea cu "diete" nenorocite! Dar lasa ca cand ajung la talia ideala(nustiu cand va fi) voi baga cu forta in cuptor un tauras tanar si "sprinten" ca sa-i vin de hac! Salutarile noastre si succes in continuare!
Mihai-Lidia
Mor de poftã! si eu sunt in dietã, iaurt, fructe si gelatinã :(( va fi greu prima sãptãmânã pânã ne obisnuim psihologic...desi mâncara e BUNÃ!!!
EliminarAbraços, fam. Pintea:)
Woow perfect pe asa vreme arata extra mega delicios...
ResponderEliminarE super simplu de pregãtit:)
EliminarCe deliciu!!! Am facut si eu ieri, ptr prima oara, inghetata! Tare buna mi-a iesit si a mea... Voi veni si cu postare :)
ResponderEliminarPupici
Mã bucur! mai ales cã ti-a iesit din prima, acum ai curaj:)
Eliminarpupici:)
Facem schimb?Imi place grozav ce vad aici la tine.
ResponderEliminarPupici!
cu sgurantã :)
EliminarSorbet cu caramel... nu mai ai nevoie de nimic alceva!
ResponderEliminarmerçi:)
EliminarMmmmm, arata extraodinar! Un deliciu!
ResponderEliminarmultumesc frumos:)
EliminarO inghetata...The Best:)!!!!!I love it!Pupici
ResponderEliminarmerçi, pupici:)
Eliminar