A mai trecut o lunã si mã bucur sã rãspund Provocãri secrete de pe blogul Amei.
Luna aceasta mi-a revent blogul Magdei Catkitchen
Magda, mi-ai facut o poftã cu biscuiti ãstia , cã nu i-am putut scoate din cap, a fost musai sã-i pregãtesc.
Rezultatul a fost de ******, sotul si colegi i-au adorat , au intrat la dulciurile noastre favorite deja :)
Mi-ar fi plãcut sa incerc preparatele tale cu ciuperci de pãdure, din pãcate nu am posibilitatea...clima si pãmântul de aici sunt diferite....poate mã iei la hoinãrit vreodatã si pe mine prin pãdurile din Caransebes :D
Apropo de levãnticã , am gãsit greu in Portugalia deoarece aici îi zice Alfazema (lavandã culinarã) si Lavanda ( cea pt. haine), am gãsit-o la o farmacie naturistã...
Am sunat si pe ai mei din România sã imi facã rost si au zis ca nu au gãsit....am discutat cu Bloggeri Culinari si au zis cã la Plafar se gãseste la cel mai bun pret, dar si pe internet pe site-ul Pãstãi de vanilie.
Aprox. 500 gr fãinã, 200 gr zahãr, 1 lingurã praf de copt, coaja rasã de la o lãmâie, 2 ouã, 170 gr unt, sare, 250 gr caise confiate, 1 linguritã lavandã culinarã, 1 plic zahãr vanelat.
Amestecã fãina, praful de copt si sarea.
Mixeazã ouãle cu zahãrul si zahãrul vanelat, adaugã untul topit, coaja de lãmâie si pune caisele tocate si lavanda. Amestecã cu o lingurã de lemn si adaugã treptat fãina. Dacã e nevoie mai pui fãinã.
Formeazã 2 batoane pe care le pui in tava tapetatã cu hârtie de copt si dai la copt ( Eu am împachetat batoanele cu film transparent si am dat la frigider 1 orã, apoi am tãiat feliute si le-am dat la copt).
Magda, a tãiat batoanele coapte în felii si a mai dat la copt pânã sau rumenit pe ambele pãrti.
BISCOITOS DE LAVANDA E ALPERCE
500 g farinha, 200 g açúcar,fermento em pó, raspa de limão, 2 ovos, 170 g manteiga, uma pitada de sal, 250 g alperces secos, 1 colher lavanda culinaria ( alfazema), açúcar baunilhado.
Misture farinha, o sal e fermento. Reserve.
Á parte bata bem os ovos com os açúcares, junte manteiga derretida, raspa de limão, alperces picados, lavanda e misture com uma colher de pão. Junte aos poucos farinha.
Sobre uma superficie enfarinhada divida a massa em 2 baguetes e corta fatias de cca. 2 cm.
Leva ao forno, até dourar.
Luna aceasta mi-a revent blogul Magdei Catkitchen
Magda, mi-ai facut o poftã cu biscuiti ãstia , cã nu i-am putut scoate din cap, a fost musai sã-i pregãtesc.
Rezultatul a fost de ******, sotul si colegi i-au adorat , au intrat la dulciurile noastre favorite deja :)
Mi-ar fi plãcut sa incerc preparatele tale cu ciuperci de pãdure, din pãcate nu am posibilitatea...clima si pãmântul de aici sunt diferite....poate mã iei la hoinãrit vreodatã si pe mine prin pãdurile din Caransebes :D
Apropo de levãnticã , am gãsit greu in Portugalia deoarece aici îi zice Alfazema (lavandã culinarã) si Lavanda ( cea pt. haine), am gãsit-o la o farmacie naturistã...
Am sunat si pe ai mei din România sã imi facã rost si au zis ca nu au gãsit....am discutat cu Bloggeri Culinari si au zis cã la Plafar se gãseste la cel mai bun pret, dar si pe internet pe site-ul Pãstãi de vanilie.
Aprox. 500 gr fãinã, 200 gr zahãr, 1 lingurã praf de copt, coaja rasã de la o lãmâie, 2 ouã, 170 gr unt, sare, 250 gr caise confiate, 1 linguritã lavandã culinarã, 1 plic zahãr vanelat.
Amestecã fãina, praful de copt si sarea.
Mixeazã ouãle cu zahãrul si zahãrul vanelat, adaugã untul topit, coaja de lãmâie si pune caisele tocate si lavanda. Amestecã cu o lingurã de lemn si adaugã treptat fãina. Dacã e nevoie mai pui fãinã.
Formeazã 2 batoane pe care le pui in tava tapetatã cu hârtie de copt si dai la copt ( Eu am împachetat batoanele cu film transparent si am dat la frigider 1 orã, apoi am tãiat feliute si le-am dat la copt).
Magda, a tãiat batoanele coapte în felii si a mai dat la copt pânã sau rumenit pe ambele pãrti.
BISCOITOS DE LAVANDA E ALPERCE
500 g farinha, 200 g açúcar,fermento em pó, raspa de limão, 2 ovos, 170 g manteiga, uma pitada de sal, 250 g alperces secos, 1 colher lavanda culinaria ( alfazema), açúcar baunilhado.
Misture farinha, o sal e fermento. Reserve.
Á parte bata bem os ovos com os açúcares, junte manteiga derretida, raspa de limão, alperces picados, lavanda e misture com uma colher de pão. Junte aos poucos farinha.
Sobre uma superficie enfarinhada divida a massa em 2 baguetes e corta fatias de cca. 2 cm.
Leva ao forno, até dourar.
Ce bine arata!! Chiar vreau sa fac si eu, dar poate fara lavanda ca mofturosii mei nu o prea inghit :P
ResponderEliminarÎncearcã cu o cantitate micã:D
EliminarPoti pune foarte putinã, ori sigur ca merge si fãrã:) Când am cumpãrat lavandã sotul a zis sa nu io pun în prãji, dar l-am convins....am inceput cu cantitãti mici:) si la lucru toti colegi au mancat fara sa intrebe din ce sunt...
ResponderEliminardelicioasa combinatie :*
ResponderEliminarMultumesc, greu am dat de lavandã:)
EliminarCe surpriza frumoasa gasesc eu aici la tine !!! ;) Ma bucur enorm ca ai rasfoit in aceasta luna blogul meu , si ma mai bucur ca ai ales sa faci acesti biscuitei ;) ( stiu cat de mult ai cautat lavanda ;) ) , dar a meritat , si la noi au fost devorati rapid !!! Cat despre ciupercute , poate vom colinda intr-un an padurea impreuna !! ;)
ResponderEliminarTe pup !!
Magda, eu cand intru pe net te vizitez cu drag:)te tzuc
EliminarImi place foarte mult aroma lavandei.Sunt pe placul meu biscuitii!Pupici!
ResponderEliminarMultumesc, mã bucur:)
Eliminaram vazut ca se foloseste tot mai mult lavanda in bucatarie , eu in afara de ceai nu stiu sa fi gustat altfel , acum am gasit o ciocolata cu lavanda , abia astept sa gust...inca..o admir :)
ResponderEliminarCoco, anul trecut a fost o nebunie crede-mã peste tot vedeam numai retete cu lavandã si eu nu gãseam nicãieri:))
EliminarCe biscuiti buni ai facut!! Fur un biscuite!!
ResponderEliminarImi place noul format al blogului! :-*
Simona, sunt foarte buni sotul meu care e marele meu critic si cobai ( e deja imun...numai carilul îl ucide!!!) a mancat aproape toti biscuiti intr-o zi:))
EliminarApropo de formatul blogului, atâta butonez la el de nici eu nu mai stiu ce-i fac:))
EliminarTot vad si eu pe diverse bloguri ca lavanda a prins curaj in multe retete :))
ResponderEliminarEu ador parfumul de lavanda, dar sincer nu stiu daca mi-ar placea si-n deserturi :P
Oricum acesti biscuiti merita incercati cu sau fara lavanda :P
Pupici
p.s. si mie imi place noul format ;)