quarta-feira, 23 de janeiro de 2013

Pasteis de nata

Sunt  in topul preferintelor mele , chiar sunt viciatã...
Sunt mini tarte cremoase tipic portugheze, cele mai bine vandute mai ales la micul dejun, au fost inventate de cãlugãri, reteta originalã fiind secretã....http://en.wikipedia.org/wiki/Pastel_de_nata


Aura sunt pentru tine :)













Crema:

500 ml lapte
coaja întreagã de la o lãmâie
1 baton scortisoarã
60 gr fãinã
500 gr zahãr
250 gr apã
7 gãlbenuse

2 foi de aluat foietaj


Dizolvã fãina în putin lapte, restul de lapte se pune la fiert cu scortisoara si lãmâia. Când începe sã fiarba pune fãina, amestecã bine si ia de pe foc.

Separat pune la fiert zahãrul cu apa, când începe sã fiarbã mai lasi exact 3 minute si iei de pe foc.

Toarnã putin câte putin din siropul de zahãr peste crema de lapte si amestecã bine. Lasã sã se rãceascã complect si abia atunci pune gãlbenusele si amestecã bine.

În forme ca cele de muffins sau de silicon, unse cu unt se bun bucãti din aluat si presezi bine cu degetul sa imbraci forma  bine.
Umple formele cu crema si dã la copt la 200 ºC cam 15 minute, depinde de cuptor.
Se servesc pudrate cu multã scortisoarã ( ca sã taie din dulce)

5 comentários:

  1. Trebuie sa fie bune ..te cred ca esti dependenta de acest dulce. Sa-l pun si eu pe lista.
    O zi buna ..te pup!

    ResponderEliminar
  2. Hei,s-a mancat deja?:))
    Tu aduci in fata "marelui scormonitor de bloguri", retete foarte unice,interesante!;)

    ResponderEliminar