sábado, 13 de outubro de 2012

Prãjiturã de morcovi si nuci / Bolo de cenoura e especiarias

De când am încercat prima felie de prãji cu morcovi, am adora textura blatului moale, usor însiropat, alãturi de o cafea cu lapte...
Sãptãmâna trecutã am dat de aceastã retetã în revista Good to know recpes, Octombrie , era pe primul loc la prãjile favorite ale luni :)
Cum aveam si nuci primite de la buna mea de acasã, m-am apucat de treabã...








BLAT

225 gr fãinã
1+1/2 praf de copt
1 linguritã ghimbir mãcinat
1 linguritã scortisoarã
1 linguritã cuisoare mãcinate sau anis
175 gr zahãr galben
3 ouã bãtute
200 ml ulei
1/2 linguritã esentã de vanilie
50 gr nuci tocate gros
225 gr morcovi rasi
12 jumãtãti de nucã pt. decor

ICING

175 cremã de brânzã light
25 gr unt topit
80 gr zahãr pudrã
suc de lãmâie
extract vanilie


* Pregãteste o formã dreptunghiularã cu hârtie de copt si porneste cuptorul la 180ºC.
* Într-un bol adânc, amestecã fãina cu praful de copt si mirodeniile, adaugã zahãrul si fã o groapã in mijloc în care pui ouãle, uleiul si vanilia. Amestecã bine totul, si pune nucile si morcovi.
Toarnã preparatul în formã si dã la copt.

În loc de icing-ul de mai sus, am pregãtit o cremã fãrã unt, deoarece am mai pregãtit creme astfel si sotul le ia de pe prãjituri si le....
Am pregãtit o cremã numai din cremã de brânzã amesecat cu zahãr praf, vanilie si colorant portocaliu alimentar sau sofran.

Vã recomand cu mare drag acest prãji, e delicioasã chiar si simplã :)



                         BOLO DE CENOURA E ESPECIARIAS


MASSA

225 gr farinha
1+1/2 fermento em pó
mista de especiarias ( cravinho em pó, gengibre e canela)
175 gr açúcar amarelo
3 ovos batidos
200 dl óleo
1/2 extracto de baunilha
50 g nozes picadas grosier
225 g cenoura ralada
12 metades  de nozes 

ICING

extracto de baunilha
creme de queijo 250 gr
3-4 colheres açúcar em pó
colorante alimentario  laranja ou açafrão


Unte uma forma rectangular, e pre aqueça o forno a 180ºC.

Mistura farinha com fermento e especiarias, acrescente açúcar, faça uma cave no meio e ponha os ovos, óleo e baunilha, nozes e cenouras no fim e misture muito bem.
Verta na forma e coza 35-40 min.

Para cobertura ou icing, mistura os ingredientes e barre o bolo.

Delicia-se :)

8 comentários:

  1. Arata bine si sunt sigura ca este buna! La ora asta mi s-a facut pofta de ceva dulce. Eu cunosc prajitura cu morcov dar reteta simpla ,fara crema deasupra doar cu niste migdale macinate in aluat.
    o duminica placuta!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Îmi place ca blatul iese moale, mã tenteaza sa incerc diferite praji cu morcovi :)

      Eliminar
  2. Super,imi plac mult prajiturile cu morcovi.Pupici

    ResponderEliminar
  3. Foarte bine arata... Pana acum insa, nu m-am incumetat sa fac prajituri cu morcov :)Pup

    ResponderEliminar
  4. Yammy, daca era vorba de asa prajitura nu puteam lipsi. Iti trimit o felie din chec-ul meu la schimb?

    ResponderEliminar