terça-feira, 1 de maio de 2012

Cupcakes de cheesecake de morango

Nu am putut ceda tentatiei de a cumpãra The Hummingbird bakery.
Cupcakes, tarte, brownies, torturi, biscuiti...sunt de vis!

Am cumpãrat  o ladã de cãpsuni din piatã , cu gândul de a pregãti Bavaroise...dar am dat de aceastã retetã :D restul au fost consumate proaspete.
Este foarte important sã folositi cãpsuni proaspete, blatul va iesi însiropat, iar biscuiti sfãrâmati vor da un gust tipic de cheesecake.







INGREDIENTE

120 gr fãinã
140 gr zahãr pudrã
1 + 1/2 linguritã praf de copt
un praf de sare
40 gr unt topit
120 ml lapte
1/2 linguritã esentã de vanilie
1 ou
coajã de lãmâie
12 cãpsuni mari tãiate bucãti
biscuiti

120 g farinha
140 g açúcar em pó
uma piada de sal
40 g de manteiga derretida
120 ml leite
1/2 c. chá essência de baunilha
1 ovo
raspa de limão
12 morangos grandes cortados em pedacinhos
bolachas
 

Cremã de brânzã/ Cobertura de queijo creme

eu am folosit 250 gr brânzã ricotta, zahãr si esentã de vanilie.
Usei ricotta, açúcar e essência de baunilha.

Reteta originalã/ Receita original

300 gr zahãr pudrã
50 gr unt fãrã sare topit
125 cremã de brânzã rece

Acoperã 12 cupcakes sau un tort de 20 cm

Bate zahãrul si untul la vitezã medie sã fie un amestec omogen.
Adaugã brânza si bate pânã iasã un amestec pufos ( nu bate în exces, ca sa nu iasã lichidã).

300 g açúcar em pó
50 g manteiga sem sal derretida
125 g queijo creme

Quantidade para 12 cupcakes ou um bolo com 20 cm.

Bata o açúcar com manteiga, até que a misture fique incorporada e bem ligada.
Junte o queijo creme e bata até ficar bem incorporado. Continue a bater até a cobertura estar leve e fofa.
Não bater em excesso para que a cobertura não fique liquida.


PREPARARE/ PREPARAÇÃO

* Pre încãlzeste cuptorul la 170ºC.

* Amestecã fãina, zahãrul, praful de copt,   coaja de lamâie si untul la vitezã micã.

* Adaugã laptele, esenta si oul. Amestecã bine cu lingura de silicon.

* Pregãteste  tava cde cupcakes cu forme de hârtie, pune în fiecare formã cãpsunile tãiate si împarte egal din aluat. Dã la copt pânã devin aurii.
Lasã la racit.

Pune crema de brânzã deasupra si presarã cu biscuiti sparti din belsug.


Nesta receita é fundamental utilizar pedaços de morangos frescos, tornam a massa e textura dos cupcakes mais húmida. As bolachas esmagadas e polvilhadas por cima acrescentam o sabor tipico da base de cheesecake.
( Confetaria Hummingbird, pag. 24)

Pré -aqueça o forno a 170ºC.

Misture a farinha, o açúcar, o fermento em pó, raspa e limão e manteiga na batadeira, e bata na velocidade baixa até obter uma mistura homogenea.

Junte o leite, essência de baunilha e bata até ligar bem tudo. Junte o ovo e bata bem.

Distribua morangos cortados pelas forminhas de papel e coloque a mistura por cima, leve a cozer até ficar douradas e fofas ao toque.
Deixe arrefecer e coloque a cobertura de creme de queijo por cima e decore com as bolachas picadas.

Bom Apetite!

16 comentários:

  1. Super idee,cred ca sunt delicioase!Pupici

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  2. Imi plac minunatiile astea mici cu capsuni in ele, trebuie sa fie tare gustoase. Abia astept sa apara capsunelele :)

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  3. Olá Ramona, com a época dos morangos instalada, é bom conhecer novas receitas com morangos, como esta tua, que me parece deliciosa.
    Gostei muito, o creme de queijo, deve também dar-lhe um toque muito especial.
    Beijinhos.

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    1. Pois, temos de aproveitar a epoca dos morangos, so preciso de tempo para cozinhar , bjs:)

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  4. Eu una cand vad capsuni salivez...si acum la fel.
    La mine in casa nu ar tine mult bunatatiile astea. :)

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  5. Ma omori cu aceste capsuni.Abia astept sa apara si la noi.Imi plac mult,mult.
    Pupici!

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    1. Si mie, de cãpsunile pe care le adunam de la noi de acasã, eu cu sorãmea, ne trezeam de dimineatã bunã sã vedem dacã sau copt, noi fãceam spumã de cãpsuni:)

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