Apilie a fost o lunã ploioasã, iar spanacul de pe plajã a crescut asa de frumos cã am profitat sã strâng .
O mare parte din spanac l-am opãrit, am scurs si îl pãstrez la congelator.
Am pregãtit din spanacul proaspãt Budincute de spanac cu seminte de pin si Supa.
Cum Andreea ne provoacã sã gãtim cu spanac, nu puteam lipsi si am hotãrât sã rãspund cu aceastã supicã :)
Cantitãtile depind de persoane
spanac proaspãt
dovleac
usturoi
praz
morcovi
cartofi
ulei de mãsline
pãtrunjel sau coriandru
sare si piper
espinafres fresco
abobora
alho
alho francês
cenouas
batatas
azeite
salsa ou coentros
sal e pimenta
* Spalã bine legumele si taie-le în bucãti.
Pune uleiul la încãlzit si adaugã legumele în afarã de spanac, amestecã si condimenteazã.
Acoperã cu apã si lasã la fiert. Înainte de a lua de pe foc, adaugã spanacul si pãtrunjelul tocat si lasã circa de 2-3 minute.
Redu totul la cremã.
Lava bem e corta legumes aos bocados. Aquece o azeite e junte legumes, fora de espinafres. Tempere e cubra com água. Deixa cozer , e com 3 min. antes do final junte espinafres e salsa picada. Triture.
O mare parte din spanac l-am opãrit, am scurs si îl pãstrez la congelator.
Am pregãtit din spanacul proaspãt Budincute de spanac cu seminte de pin si Supa.
Cum Andreea ne provoacã sã gãtim cu spanac, nu puteam lipsi si am hotãrât sã rãspund cu aceastã supicã :)
Cantitãtile depind de persoane
spanac proaspãt
dovleac
usturoi
praz
morcovi
cartofi
ulei de mãsline
pãtrunjel sau coriandru
sare si piper
espinafres fresco
abobora
alho
alho francês
cenouas
batatas
azeite
salsa ou coentros
sal e pimenta
* Spalã bine legumele si taie-le în bucãti.
Pune uleiul la încãlzit si adaugã legumele în afarã de spanac, amestecã si condimenteazã.
Acoperã cu apã si lasã la fiert. Înainte de a lua de pe foc, adaugã spanacul si pãtrunjelul tocat si lasã circa de 2-3 minute.
Redu totul la cremã.
Lava bem e corta legumes aos bocados. Aquece o azeite e junte legumes, fora de espinafres. Tempere e cubra com água. Deixa cozer , e com 3 min. antes do final junte espinafres e salsa picada. Triture.
Que bom aspecto, deve ter ficado muito saborosa.
ResponderEliminarBeijinho.
O meu marido adora sopas, eu também adoro espinafres bjs:)
Eliminarmerge tare bine...dupa gratarele din minivacanta :)
ResponderEliminarNu îmi adu aminte de 1 mai, cã am mâncat ca o focã:))
EliminarSpanacul,mie imi place foarte mult in salata.Supa nu am incercat.
ResponderEliminarTe pup!
Sã vezi ce bun este:)
EliminarO bunatate de supa ai facut!!!
ResponderEliminarPupici
Te invit chiar, pup:)
Eliminare nemaipomenit spanacul in supa! multumesc de reteta! ai spart gheata:)
ResponderEliminarChiar ieri am salvat-o la mesaje si azi dimineatã am postat-o:)) imi pare rau cã nu m-am oferit sa gazduiesc luna iunie, dar acum lucrez si seara si nu vreau sa fiu neserioasã:)
EliminarE foarte bun spanacul mai tanar in supe. Eu pun intodeauna spanac in supele de bostan dulce. E o combinatie nemaipomenit de buna!
ResponderEliminarSalutarile noastre, Mihai si Lidia.