Raimundo Bulhão Pato a fost un poet portughez, fructele de mare gãtite astfel fie caracatitã sau creveti ( se gãtesc asemãnãtor) au fost " botezate " cu acest nume:)
Berbigão sunt scoicile sãracului...sunt cele mai ieftine din piatã, de cele mai multe ori cumpãrând un kilogram primesti douã de ofertã :)
Acesti Berbigão, nu trebuie condimentati cu nimica, sunt asa de gustoase .
Dacã stiti numele lor în româneste sau a-ti vãzut si în România sau acolo de unde sunteti, vã rog sã îmi spuneti.
versão portuguesa embaixo
Coque blanche
usturoi zdrobit ( nu lua coaja!)
ulei de mãsline
o legãturã de coriandru de preferintã sau pãtrunjel
lãmâie
vin alb
Berbigão
alhos esmagados
azeite
1 molho coentros
limão
vinho branco
* Cum am folosit coque blanche vii, când le-am cumpãrat am cerut mai multã apã ( de ocean în care au stat).
Trebuie schimbatã apa lor cam la douã ore, de vreo câteva ori sã se curete de nisip ( cele congelate nu dau bãtaie de cap :)) )
Într-o tigaie mare si adâncã pune uleiul de mãsline, usturoiul si coriandru ( legãtura întreagã).
Lasã sã se încinte bine si sã se prãjeascã putin usturoiul.
Adaugã coque blanche scurs bine de apã, amestecã, pune putin vin alb si acoperã.
Lasã la prãjit pânã se deschid cam 2 minute. Cele care nu se deschid se aruncã.
Se servesc imediat stropite cu suc de lãmâie din belsug.
Poftã mare!
Lava bem berbigões em água corrente.
Numa frigideira funda coloque o azeite, os alhos e o molho de coentros. Deixa fritar e junte berbigão, pouco vinho e tape.
Deixa até abrir todas.
Sirvá ja.
Bom Apetite!
Berbigão sunt scoicile sãracului...sunt cele mai ieftine din piatã, de cele mai multe ori cumpãrând un kilogram primesti douã de ofertã :)
Acesti Berbigão, nu trebuie condimentati cu nimica, sunt asa de gustoase .
Dacã stiti numele lor în româneste sau a-ti vãzut si în România sau acolo de unde sunteti, vã rog sã îmi spuneti.
versão portuguesa embaixo
Coque blanche
usturoi zdrobit ( nu lua coaja!)
ulei de mãsline
o legãturã de coriandru de preferintã sau pãtrunjel
lãmâie
vin alb
Berbigão
alhos esmagados
azeite
1 molho coentros
limão
vinho branco
* Cum am folosit coque blanche vii, când le-am cumpãrat am cerut mai multã apã ( de ocean în care au stat).
Trebuie schimbatã apa lor cam la douã ore, de vreo câteva ori sã se curete de nisip ( cele congelate nu dau bãtaie de cap :)) )
Într-o tigaie mare si adâncã pune uleiul de mãsline, usturoiul si coriandru ( legãtura întreagã).
Lasã sã se încinte bine si sã se prãjeascã putin usturoiul.
Adaugã coque blanche scurs bine de apã, amestecã, pune putin vin alb si acoperã.
Lasã la prãjit pânã se deschid cam 2 minute. Cele care nu se deschid se aruncã.
Se servesc imediat stropite cu suc de lãmâie din belsug.
Poftã mare!
Lava bem berbigões em água corrente.
Numa frigideira funda coloque o azeite, os alhos e o molho de coentros. Deixa fritar e junte berbigão, pouco vinho e tape.
Deixa até abrir todas.
Sirvá ja.
Bom Apetite!
Hummm, adoro esse petisco, mas nunca fiz com berbigão, é uma boa proposta.
ResponderEliminarBeijinhos.
E muito bom, fiz tabém arroiz de marisco, bjs:)
EliminarCe bine arata... Cred ca trebuie sa ma mut in Portugalia, daca zici ca se dau si gratis fructele de mare!!! Sincer eu nu am folosit niciodata aceste scoici... si nici nu stiu cum se numesc..
ResponderEliminarPup
Poate o sã aparã si la noi, pupici:)
EliminarCred ca sun delicioase!Nu fac prea des scoici din cauza gusturilor celor din familie desi mie imi plac!
ResponderEliminarSunt bune cu multã pâine, sosul de usturoi si ulei e yummy:)
EliminarAceste scoici se numesc "berbigao"(hehehe).
ResponderEliminarReteta e fantastica doar ca lipseste ceva esential:Suuuuuuppppeeeeeeeeer
Bock-ul!!!!!
Data viitoare am sã pun si berea sã vã fac poftã, hi hi:))
EliminarMai ca as pleca pe jos pana la tine pentru asa o cantitate de scoici,nu e dreapta lumea asta...desi am mancat si noi astazi midii la pranz ,tigaia ta arata fantastic! Daiana,mesterul torturilor Simplu si bun
ResponderEliminar