Luna asta am avut " boalã" pe zmeurã....acest tort l-am pregãtit cu dulceatã de zmeurã de casã, oferitã de colega mea, M.
Desi recomandat, la acest tip de tortulete, nu am avut mascarpone . Am folosit cremã de brânzã în schimb.
Când sã mã pun sa fac poze...aparatul a rãmas fãrã baterie :(( dar am reusit una! tam tam:)
versão portuguesa embaixo
Bazã/ Base
150 gr biscuiti simpli
70 gr unt topit
80 gr zahãr
150 g bolachas tipo maria
70 g manteiga derretida e 80 g açucar
Cremã/ Recheio
0,5 ml lapte si 250 gr lapte condensat
150 gr cremã de brânzã sau mascarpone
1/2 portocalã ( sucul)
4 foi de gelatinã incolorã
300 ml smântânã 35% grãsime si 50 gr zahãr
0,5 dl leite e 250 g leite condensado
150 g queijo creme ou mascarpone
sumo de 1/2 laranja
4 folhas de gelatina incolor
3dl natas frias e 50 g açúcar
Top/ Cobertura
250 gr dulceatã de zmeurã , mentã
250 g doce de framboesas, hortelã
Preparare / Preparação
* Pentru bazã piseazã biscuiti si amestecã-i cu untul si zahãrul. Frãmântã bine sã obti un amestec sfãrâmicios.
Pune într-o formã de tort cu pereti care se demonteazã, aranjeazã bine si dã la rece sã se întãreascã.
* Între timp amestecã laptele, laptele condensat si sucul de potocalã cu telul.
Pune foile de gelatinã în apã rece timp de 2 minute, scurge-le si pune-le la topit pe baie de aburi, amestecând pânã se dizolvã..
Adaugã-le la preparatul anterior, la fel si smântâna bãtutã cu zahãrul.
* Toarnã crema peste baza de biscuiti, si lasã la rece peste noapte ( sau pânã când se întãreste bine).
Înainte de servire , deformeazã si pune dulceata deasupra, decoreazã cu mentã, zmeurã...
* Para a base, esmague as bolachas e junte-lhes a manteiga e o açúcar.
Amasse bem até obter uma pasta areada . Coloque no fundo de uma forma amovivel e calque bem. Leve ao frio até solidificar.
* Misture os leites com o queijo e o sumo de laranja; demolhe as folhas de gelatina por 2 min. em água fria e escorra-as . Leve-as ao lume, em banho-maria, mexendo até derreterem.
Envolva bem no preparado inicial, assim como as natas batidas com o açúcar.
* Verta o creme sobre a base de bolacha e leve ao frio até solidificar bem.
Antes de servir retire o aro e coloque o doce de framboesas por cima. Decore ao gosto.
Desi recomandat, la acest tip de tortulete, nu am avut mascarpone . Am folosit cremã de brânzã în schimb.
Când sã mã pun sa fac poze...aparatul a rãmas fãrã baterie :(( dar am reusit una! tam tam:)
versão portuguesa embaixo
Bazã/ Base
150 gr biscuiti simpli
70 gr unt topit
80 gr zahãr
150 g bolachas tipo maria
70 g manteiga derretida e 80 g açucar
Cremã/ Recheio
0,5 ml lapte si 250 gr lapte condensat
150 gr cremã de brânzã sau mascarpone
1/2 portocalã ( sucul)
4 foi de gelatinã incolorã
300 ml smântânã 35% grãsime si 50 gr zahãr
0,5 dl leite e 250 g leite condensado
150 g queijo creme ou mascarpone
sumo de 1/2 laranja
4 folhas de gelatina incolor
3dl natas frias e 50 g açúcar
Top/ Cobertura
250 gr dulceatã de zmeurã , mentã
250 g doce de framboesas, hortelã
Preparare / Preparação
* Pentru bazã piseazã biscuiti si amestecã-i cu untul si zahãrul. Frãmântã bine sã obti un amestec sfãrâmicios.
Pune într-o formã de tort cu pereti care se demonteazã, aranjeazã bine si dã la rece sã se întãreascã.
* Între timp amestecã laptele, laptele condensat si sucul de potocalã cu telul.
Pune foile de gelatinã în apã rece timp de 2 minute, scurge-le si pune-le la topit pe baie de aburi, amestecând pânã se dizolvã..
Adaugã-le la preparatul anterior, la fel si smântâna bãtutã cu zahãrul.
* Toarnã crema peste baza de biscuiti, si lasã la rece peste noapte ( sau pânã când se întãreste bine).
Înainte de servire , deformeazã si pune dulceata deasupra, decoreazã cu mentã, zmeurã...
* Para a base, esmague as bolachas e junte-lhes a manteiga e o açúcar.
Amasse bem até obter uma pasta areada . Coloque no fundo de uma forma amovivel e calque bem. Leve ao frio até solidificar.
* Misture os leites com o queijo e o sumo de laranja; demolhe as folhas de gelatina por 2 min. em água fria e escorra-as . Leve-as ao lume, em banho-maria, mexendo até derreterem.
Envolva bem no preparado inicial, assim como as natas batidas com o açúcar.
* Verta o creme sobre a base de bolacha e leve ao frio até solidificar bem.
Antes de servir retire o aro e coloque o doce de framboesas por cima. Decore ao gosto.
Cred ca e destul de simpla si efectul maxim.Foarte bine arata!
ResponderEliminarmultumesc:)
Eliminarsuper...eu usnt fan cheesecake! :)
ResponderEliminarun desert de varã rapid, si nouã ne place:)
EliminarSuperb si mununat:)!!!!Pupici
ResponderEliminarmerçi:) pup
EliminarGosto muito de cheesecake, com framboesas fica tão bonito a contrastar com o branco da base.
ResponderEliminarBeijinhos.
Obrigada, adoro cobertura de frutas silvestres:)
EliminarDELICIOS!!!
ResponderEliminarmerçi:)
EliminarDeliciu!!
ResponderEliminarToc ceva cu multa zmeura am avut si eu in weekendul asta :)
Deci ne-am îndulcit bine:))
EliminarVad ca ai necaz pe zmeura si pe mine! :)) Mor de pofta... abia astept sa se fac si la noi! Cat despre preparat... cu siguranta un deliciu!!
ResponderEliminarPupici