sábado, 29 de dezembro de 2012

Trufe de ciocolatã neagrã si Cherry & Trufe fulg de nea cu Baileys

Sunt super usoare si rapide, au fost deliciul nostru de Crãciun :)

Trufe de ciocolatã neagrã si Cherrry 

 200 gr ciocolatã neagrã  70%- 80% cacao

25 gr unt

200 ml smântânã 35% grãsime

2 linguri lichior ( am pus Angelli)

cacao



Redu ciocolata ruptã în bucãti cu blenderul si pune-o într-un vas.

Pune untul la topit împreunã cu smântâna, dar nu lãsa sã fiarbã.

Toarnã peste ciocolatã si pune lichiorul.
Fã circa de 20 de bilute pe care le treci prin cacao, pãstreazã la rece.


Trufe fulg de nea cu Baileys

120 ml smântânã 35% grãsime
80 ml Baileys
1 lingurã de whisky
175 gr ciocolatã neagrã tocatã
100 gr ciocolatã albã rasã


Pune la încãlzit smântâna cu Baileys si whisky si la urmã ciocolata si amestecã pânã se topeste.
Pune la rece pânã se întãreste dar atât cât poti lucra cu ea.

Fã circa de 22 bilute pe care le treci prin ciocolata albã. Pãstreazã la rece.

5 comentários:

  1. Imi plac trufele de cicolata la nebunie! Sunt curioasa cum or fi alea cu baileys, cu prima ocazie le incerc.
    Sarbatori fericite in continuare, un an nou mai bun!

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Personal cele cu lichior sunt mai intense, imi plac mai mult. Baileys-ul e fãcut de mine, intrã pe retetã dacã te intereseazã.
      An Nou Fericit!!!

      Eliminar
  2. Delicioase! Ambele variante.
    Un An Nou fericit!

    ResponderEliminar
  3. An nou fericit plin de bucurii iti doresc!

    ResponderEliminar