Vã plac gusturile intense? ciocolatã, mirodenii,vinul cald cu scortisoarã si cuisoare? atunci nu rata bunãciunea asta. Reteta am adaptat-o din revista Olive. UK a acestei luni :)
Criticul meu cel mai mare, Leo le adorã <3
250 gr ciocolatã de lapte tocatã
250 gr ciocolatã neagrã tocatã ( am pus ciocolatã umplutã cu cremã de portocalã)
10 cuisoare
100 ml vin rosu
2 linguri zahãr
2 lingurite scortisoarã
3/4 linguritã nucsoarã
semintele de la 10 bucãti de cardamom, pisate
1 lingurã Grand Marnier, Cointreau ...sau ce ai prin casã...
1 lingurã Brandy sau Cherry
400 ml smântânã 35% grãsime
12 smochine uscate
170 gr migdale prãjite
120 gr alune de pãdure prãjite ( am avut nuci)
30 gr coajã de portocalã sau ghimbir confiat
zahãr pudrã vanelat
Pregãteste o tavã de 8-17 cm pe care o ungi si tapetezi cu hârtie de copt.
Pune ciocolãtile la topit pe baie de aburi.
Pune vinul , cuisoarele si zahãrul la fiert pânã scade îndeajuns sã obti câteva linguri de vin. Scoate cuisoarele.
Amestecã scortisoara, nucsoara, cardamom, Grand Marnier, Cherry cu smântâna si pune la încãlzit, dar nu lãsa sã fiarbã.
Peste ciocolata topitã pune smântâna si vinul ( eu am pus 4 linguri). Amestecã bine, pune restul ingredientelor tocate ( alunele sau migdalele poti sã le pui întregi).
Toarnã în formã si dã la rece. Eu le-am lãsat peste noapte la rece, înainte de servire, trece-le prin zahãr pudrã.
Vã doresc An Nou îmbelsugat si multe binecuvântãri!!!
Criticul meu cel mai mare, Leo le adorã <3
250 gr ciocolatã de lapte tocatã
250 gr ciocolatã neagrã tocatã ( am pus ciocolatã umplutã cu cremã de portocalã)
10 cuisoare
100 ml vin rosu
2 linguri zahãr
2 lingurite scortisoarã
3/4 linguritã nucsoarã
semintele de la 10 bucãti de cardamom, pisate
1 lingurã Grand Marnier, Cointreau ...sau ce ai prin casã...
1 lingurã Brandy sau Cherry
400 ml smântânã 35% grãsime
12 smochine uscate
170 gr migdale prãjite
120 gr alune de pãdure prãjite ( am avut nuci)
30 gr coajã de portocalã sau ghimbir confiat
zahãr pudrã vanelat
Pregãteste o tavã de 8-17 cm pe care o ungi si tapetezi cu hârtie de copt.
Pune ciocolãtile la topit pe baie de aburi.
Pune vinul , cuisoarele si zahãrul la fiert pânã scade îndeajuns sã obti câteva linguri de vin. Scoate cuisoarele.
Amestecã scortisoara, nucsoara, cardamom, Grand Marnier, Cherry cu smântâna si pune la încãlzit, dar nu lãsa sã fiarbã.
Peste ciocolata topitã pune smântâna si vinul ( eu am pus 4 linguri). Amestecã bine, pune restul ingredientelor tocate ( alunele sau migdalele poti sã le pui întregi).
Toarnã în formã si dã la rece. Eu le-am lãsat peste noapte la rece, înainte de servire, trece-le prin zahãr pudrã.
Vã doresc An Nou îmbelsugat si multe binecuvântãri!!!
cred ca este nemaipomenit !
ResponderEliminarHappy happy new year !!!
LA MULTI ANI 2013!
ResponderEliminarTe pup!
Foarte faina, imi plac gusturile decise pline de arome.
ResponderEliminarIti doresc un an nou fericit si la multi ani!
La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!
ResponderEliminarLa multi ani!!!Un An nou cu multa sanatate si numai bucurii !!!!
ResponderEliminarFoarte buna si aromata prajitura ta! Ce de bunatati aici la tine pe blog! Incantata de cunostinta, Ramona!
ResponderEliminarLa multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
ResponderEliminarTe pup cu drag!
Ce de bunatati am pierdut,trebuie sa le fac inventarul !:))
ResponderEliminarTe pup!
La multi ani !
Ciocolata cu vin rosu si cu alte licori parfumate...mmm, cred ca a fost dementiala!! o trec pe lista ;-) puup
ResponderEliminar