sábado, 15 de dezembro de 2012

Budincã de Diospyros kaki/ Pudim de Dióspiros

În plin sezonul lor am pregãtit câteva prãjituri si am încercat si aceastã budincã,  diospyros sunt fructe de iarnã si pot creste in România fãrã probleme, am vãzut un reportaj despre ele chiar la Tv românã, voi a-ti gãtit cu ele?

5 ouã
400 ml lapte
4 linguri zahãr
3 linguri maizena
1 linguritã scortisoarã
3 diospyros
caramel lichid pt uns forma

Amestecã ouãle întregi cu zahãrul, maizena dizolvatã în putin lapte, restul de lapte si scortisoara, amestecã foarte bine.
Scoate coaja diospyrilor si redu miezul la piure cu blenderul, adaugã la amestecul anterior si amestecã bine.
Unge o formã cu caramel lichid si toarnã preparatul. Dã la copt pe baie de aburi.Lasã sã se r~ceascã complect si dã la rece ce putin câteva ore, scoate din formã înainte de servire.



5 ovos
4 dl leite
4 c. sopa de açúcar
3 c. sopa de maizena
1 c. sobremesa canela
3 dióspiros
caramelo

Mistura os ovos inteiros, o açúcar, maizena  disolvida em pouco leite, restante leite e a canela, mexendo sempre bem.
Retire casca aos frutos e triture polpa, adicione ao preparado anterior e misture bem.
Unte uma forma chamine com caramelo liquido e cubra com preparado. Leva cozer em banho-maria.



4 comentários:

  1. Foarte gustos acest fruct kaki!Imi place!

    ResponderEliminar
  2. Oh cachi si eu ii ador.Am facut si eu o rulada cu cachi dar imi place si flanul tau.Il incerc cat de curand.Inca suntem in plin sezon!

    ResponderEliminar
  3. Imi plac fructele , insa nu am facut nimic din ele niciodata !! :(

    ResponderEliminar
  4. F bun acest fruct
    am mancat prima data , aici in Italia , ff dulce .
    nu am shtiut ca se poate face , asha ceva din kaki
    este ca o crema de zahar ars , cu adaos de piure de kaki , cred ca este fff buna
    la iarna , cand am kaki , voi face
    sanatate,
    Rodica
    stefania_rodica@yahoo.com
    Reggio Emilia , Italia

    ResponderEliminar