terça-feira, 4 de dezembro de 2012

Omletã de ciuperci si sparanghel sãlbatic

Mã tenteazã de mult sa gãtesc sparanghel, dar tot i-am ocolit in suprmarket...chiar nu stiu de ce...
În spatele restaurantului e o pãdure plinã de cactusi, am vãzut oameni care strâng fructul de cactus dar nu stiam ce face cu ei, panã la urmã sã aflu ca e gustos si se face dulceatã si prãjituri, deja a trecut sezonul acum astept pana se fac iar si hop pe ei :D
Colegele mele mi-au zis ca au gasit sparanghel in padure acuma in Decembrie, pe asta nu am mai ratat-o!
Atâta am bântuit dupã ei de numa, pãi ei sunt de fapt spini tineri:))

Adaptatã din Feito em casa-Joana Roque


o mânã de sparanghel salbatec
6 ciuperci Paris sau mix
4 ouã
sare si piper
1 lingurã unt



Spalã sparanghelul si ciupercile, apoi toacã aparanghelul si feliaza ciupercile.
Pune totul la prãjit in unt, la urmã condimenteazã si toarnã ouãle bãtute. Poti face o omletã sau ouã jumãri.
Poti servi cu pâine si felii de bacon prãjite....noi am servi cu pâine prãjitã cu brânzã si oregano.


2 comentários: