Pentru cã locuim într-o tarã catolicã, noi sãrbãtorim Pastele de douã ori ca sã fim pe aceeiasi undã cu familiile noastrã din tarã:)
Din pãcate sãrbãtorim prin muncã atât eu cât si sotul, avem rezerve pânã târziu...asta este viata pentru cei care lucreazã în restaurante :(
Pentru Pastele catolic, nu are rost sã pregãtesc nimic acasã pentru cã prânzim si cinãm la lucru.
Am cumpãrat Folar ( cozonac traditional portughez care poate fi dulce sau sãrat, poate avea diverse umpluturi depinde de regiune) de la un nenea patiser foarte bun.
Folarul Algarvio, este umplut cu multã cremã de scortisoarã si seminte de anason, asa de pufos...mmm....
Serviti-vã :)
Pentru toti/toate care îsi sãrbãtoresc ziua numelui vã doresc petrecere frumoasã si vã ofer acest tortulet:)
Pentru mine Floriile, au un loc aparte în inima mea, îmi amintesc de timpurile când eram toatã familia strânsã si dimineata ne trezeam devreme sã pregãtim flori pe care sã le ducem la bisericã.
ORANGE AND LAVENDER FLOWER CAKE
Decor/ Decoração
panselute, menta, flori diverse/amores perfeitos, hortelã chocolate...
Blat/ Massa
175 gr unt topit / 175 g manteiga derretida
175 gr zahãr/175 g açúcar
3 ouã mari/ 3 ovos XL
175 gr fãinã cu agent de crestere/175 g farinha autolevante
1+1/2 praf de copt/1+1/2 fermento em po
1 linguritã lavandã culinarã/1 colher chá de alfazema culinaria
coaja rasã si sucul de la 1/2 portocalã mare/ raspa e sumo de 1/2 laranja grande
Cremã si Decor/ Recheio e Decoração
85 gr zahãr/85 g açúcar
sucul de la 1+ 1/2 portocalã/sumo de1+ 1/2 laranja
250gr ricotta
Preparare/ Preparação
* Pre încãlzeste cuptorul la 190ºC, si unge douã forme rotunde cu unt si tapeteazã cu fãinã.
Pre-aqueça o forno a 190ºC, e prepare 2 forma para bolo.
* Pune toate ingredientele într-un bol mare, si mixeazã bine. Dã la copt circa de 25 minute.
Misture todos os ingredientes e leva a cozer cerca de 25 min.
* Pentru cremã si decor, mixeazã zahãrul cu sucul de la o portocalã si însiropeazã tortul.
Pra recheio, bate bem o açúcar e sumo de 1 laranja.
* Adaugã restul de suc la ricotta si umple tortul.
Mistura o resto de sumo com ricotta e barre o bolo. Decorre.
Din pãcate sãrbãtorim prin muncã atât eu cât si sotul, avem rezerve pânã târziu...asta este viata pentru cei care lucreazã în restaurante :(
Pentru Pastele catolic, nu are rost sã pregãtesc nimic acasã pentru cã prânzim si cinãm la lucru.
Am cumpãrat Folar ( cozonac traditional portughez care poate fi dulce sau sãrat, poate avea diverse umpluturi depinde de regiune) de la un nenea patiser foarte bun.
Folarul Algarvio, este umplut cu multã cremã de scortisoarã si seminte de anason, asa de pufos...mmm....
Serviti-vã :)
Pentru toti/toate care îsi sãrbãtoresc ziua numelui vã doresc petrecere frumoasã si vã ofer acest tortulet:)
Pentru mine Floriile, au un loc aparte în inima mea, îmi amintesc de timpurile când eram toatã familia strânsã si dimineata ne trezeam devreme sã pregãtim flori pe care sã le ducem la bisericã.
ORANGE AND LAVENDER FLOWER CAKE
Decor/ Decoração
panselute, menta, flori diverse/amores perfeitos, hortelã chocolate...
Blat/ Massa
175 gr unt topit / 175 g manteiga derretida
175 gr zahãr/175 g açúcar
3 ouã mari/ 3 ovos XL
175 gr fãinã cu agent de crestere/175 g farinha autolevante
1+1/2 praf de copt/1+1/2 fermento em po
1 linguritã lavandã culinarã/1 colher chá de alfazema culinaria
coaja rasã si sucul de la 1/2 portocalã mare/ raspa e sumo de 1/2 laranja grande
Cremã si Decor/ Recheio e Decoração
85 gr zahãr/85 g açúcar
sucul de la 1+ 1/2 portocalã/sumo de1+ 1/2 laranja
250gr ricotta
Preparare/ Preparação
* Pre încãlzeste cuptorul la 190ºC, si unge douã forme rotunde cu unt si tapeteazã cu fãinã.
Pre-aqueça o forno a 190ºC, e prepare 2 forma para bolo.
* Pune toate ingredientele într-un bol mare, si mixeazã bine. Dã la copt circa de 25 minute.
Misture todos os ingredientes e leva a cozer cerca de 25 min.
* Pentru cremã si decor, mixeazã zahãrul cu sucul de la o portocalã si însiropeazã tortul.
Pra recheio, bate bem o açúcar e sumo de 1 laranja.
* Adaugã restul de suc la ricotta si umple tortul.
Mistura o resto de sumo com ricotta e barre o bolo. Decorre.
Minunat arata!Iti dai seama ca ma servesc:)
ResponderEliminarMultumesc, am si pt tine:)
EliminarPaste fericit ! si la noi e de 2 ori , avem un membru mai nou in familie catolic :)
ResponderEliminarTot sãrbãtorim:)pup
EliminarFoarte apetisant aici la tine.Sarbatori luminate.Pup!
ResponderEliminarmultumesc, pupici:)
EliminarPaste fericit! Si noi tot de doua ori sarbatorim ;) Pupici
ResponderEliminarmultumesc, sarbãtori frumoase si vouã:)
EliminarSarbatori frumoase!!Paste fericit!!!!!Slendit de frumos:X!!!!!!!Pupici
ResponderEliminarmultumesc frumos, pup:)
EliminarCe bun trebuie sa fie dulcele ala ...Folar! Super ce ai preparat acolo cu ricotta si decorat cu floricele!
ResponderEliminarPaste fericit si senin!
Si eu il sarbatoresc de doua ori.
mã bucur ca iti place, Folarul e asa de perfect de la aceel nenea patiser cã nu am încercat sa il pregãtesc acasa, este pufos si umplut cu aceea cremã de scortisoarã, are consistenta caramelului...mmm....Sãrbãtori frumoase:)
EliminarDeci... mai inati mi-au picat ochii la folar... Apoi mi-ai facut o pofta cu tortuletul tau!
ResponderEliminarUn Paste catolic fericit va doresc!!!
Pupici
Multumim, pupici:)
EliminarSuper aspectuos cozonacul portughez, cred ca o sa incerc si eu...Sarbatori Fericite!
ResponderEliminarmultumim, deja sa pãpat tot Folarul :D
Eliminarpup:)
Ramona, poposesc la tine pe blog si-ti spun doua lucruri:
ResponderEliminar1) Prajiturica cu lavanda, suna provocator! As fi curioasa de gust.
2) Tigrutul tau e mandru foc! Il iubesc! Imi place si griutzul Jack insa tigrul e...flebetea mea. Ii declar iubire sincera :)) ( asta pana cand ajung la Maya, si dau de Mike :)) sau pana ajung la Filou al Irinei :)), sau la Adina la mustaciosii ei :)) Dar zau ca pe toti i-as dragali la maxim :)) si toti imi sunt la fel de dragi :)
Se vede ca-mi lipsese un pisic :)))
Nataly, tu ar trebui sa ai o haita de pisoi!
EliminarTigrut e primul meu bebe, l-am primit cadou de ziua mea, si de atunci ii fac toate voile si ii pap urechiusele si ochisori, e asa de smecher si profitor...mi drag sa il vad cum se joacã în gradinã la soare:)
EliminarPe Jack l-am gãsit acum 2 luni, e mort dupa mângãieri:)
Zilnic hranesc inca o haita de pisoi de pe strada...
Maya,sa sti ca asa este. :))
EliminarMa si imaginez printr ei :))
Ramo, saracutzul Jack, ma bucur sincer ca i-ai oferit o casa.
Ramona, arata pur si simplu divin! Tre sa vad daca gasesc si eu lavanda. Am în gradina, dar mai dureaza pîna se face :D
ResponderEliminarNataly, tu ar trebui sa ai o haita de pisoi!
Lavanda culinara am cumpãrat-o de la farmacia naturistã, si florile din mica mea gradinã:D
EliminarAcum o saptamana am avut ocazia sa mananc un "folar". M-a vizitat un cuplu de portughezi(carlos e lurdes saraiva) din Almancil impreuna cu un prieten din Faro(tiago teixeira).
ResponderEliminarTiago: Miguel ja comeste um "folar",pa?
Eu: U que? Um fular?
Tiago: Sim pa um fular?
Eu:Estas doido? Eu so vesti, fular.
Tiago: O pa, tu es doido? O fular se come nao se vesti? Eu traz uma feita por minha tia do Algarve,pa!
Eu:??????????????????
Si asa am mancat prima data in viata un "fu(o)lar".
Hehehe!
Salutarile noastre!
Chiar astãzi am pregãtit un Folar ( caseiro) încã nu l-am început, dar mâine dãm nãvalã pe el :)
ResponderEliminarDacã ai primit Folar Algarvio, si înc
ã caseiro, esti norocos!ce bun a fost...mmm...
Vã dorim Sãrbãtori frumoase:)
Aromat si superb!*****
ResponderEliminar