Oare ce as mânca la ultima masã? desigur as pregãti câteva aperitive si prãjitura nu poate lipsi ( e nevoie de multã ciocolatã). Am pregãtit peste sã trec mai usor:)
Multumim Cristi Borod de provocare :)
6 filete de peste
150 gr creveti curãtati
150 gr ciuperci
1 praz
1 morcov
1 ceapã
2 cãtei de usturoi
500 gr sos Bechamel
100 ml ulei de mãsline
1 lingurã concentrat pentru supã de peste
sucul de la o lãmâie
pãtrunjel
sare, piper, nucsoarã, scortisoarã
Condimenteazã pestele cu putinã sare si sucul de lãmâie. Spalã si usucã ciupercile si taie în felii.
Spalã prazul si pãstreazã doar partea albã pe care o tai rondele fine. Ceapa se taie mãrunt sau feliute mici, usturoiul se feliazã. Morcovul se rade.
Pune ceapa si morcovul la prãjit, adaugã ciupercile si lasã circa de 5 minute, amestecând.
Pune prazul si lasã pânã î-si pierd lichidul, apoi creveti si condimenteazã cu sare, piper, nucsoarã si scortisoarã si lasã mai 5 minute la foc mic.
Pune filetele într-o formã pentru cuptor si acoperã cu amestecul de creveti.
Amestecã sosul de Bechamel cu concentratul de peste, amestecã bine si toarnã în formã. Dã la copt si serveste cu garniturã de orez alb.
Poftã mare :)
Multumim Cristi Borod de provocare :)
6 filete de peste
150 gr creveti curãtati
150 gr ciuperci
1 praz
1 morcov
1 ceapã
2 cãtei de usturoi
500 gr sos Bechamel
100 ml ulei de mãsline
1 lingurã concentrat pentru supã de peste
sucul de la o lãmâie
pãtrunjel
sare, piper, nucsoarã, scortisoarã
Condimenteazã pestele cu putinã sare si sucul de lãmâie. Spalã si usucã ciupercile si taie în felii.
Spalã prazul si pãstreazã doar partea albã pe care o tai rondele fine. Ceapa se taie mãrunt sau feliute mici, usturoiul se feliazã. Morcovul se rade.
Pune ceapa si morcovul la prãjit, adaugã ciupercile si lasã circa de 5 minute, amestecând.
Pune prazul si lasã pânã î-si pierd lichidul, apoi creveti si condimenteazã cu sare, piper, nucsoarã si scortisoarã si lasã mai 5 minute la foc mic.
Pune filetele într-o formã pentru cuptor si acoperã cu amestecul de creveti.
Amestecã sosul de Bechamel cu concentratul de peste, amestecã bine si toarnã în formã. Dã la copt si serveste cu garniturã de orez alb.
Poftã mare :)
mmm...imi plac tare mult !
ResponderEliminarCe bunatate ai pregatit!!!Yummy
ResponderEliminar