domingo, 16 de dezembro de 2012

Robalo cu cartofi dulci la cuptor

Nu prea gãtesc peste acasã, dar odatã cu intrarea noastrã în concediu , dupã prânzuri prelungite si o groazã de dulciuri, am zis cã mãcar seara sã pregãtesc cine mai usoare.
Robalo e asemãnãtor la gust cu Dourada, e un peste oceanic  foarte popular aici, dacã il prepari la grãtar îl condmentezi cu sare de mare si suc de lãmâie, acum eu am ales sã îl gãtesc la cuptor.


1 robalo mare sau 2 mici
ceapã
usturoi
rosii
ardei
sare de mare
rozmarin
lãmâie
piper alb
cartofi dulci
ulei de mãsline



Pesti se curãtã bine  si se lasã întregi, le faci câteva crestãturi de-a lungul si condimentezi cu sare groasã, piper alb, rozmarin si suc de lãmâie.

Prãjeste  ceapa, usturoiul, ardeiul, rosiile tãiate toate rondele în ulei de mãsline.

Într-o tavã pt. cuptor aseazã pesti, pe margini pune cartofi dulci tãiati sferturi iar deasupra pune legumele prãjite, dacã mai e nevoie stropeste cu ulei de mãsline, acoperã cu folie de aluminiu si dã la copt.
Ai grijã, carnea de peste se gãteste foarte repede, cam dupã 20 min. verificã carnea.
Când servesti e foarte usor, îi tai capul si osul principal îl tragi usor. Asezi filetul pe platou, garnitura si nu uita de lãmâie :)




2 comentários:

  1. Noua ne place pestele foarte mult, de cateva ori pe saptamana mancam peste. De cele mai multe ori il gatesc foarte simplu, la cuptor cu un fir de ulei ev deasupra si binenteles pe farfurie cu lamaie.
    Gustos tare in varianta ta.

    ResponderEliminar