sábado, 22 de outubro de 2011

Orez de pui si chouriço la cuptor

Un preparat delicios pentru zilele reci, chouriço ( chorizo) îi va da un gust deosebit, încercati!

Pentru 4 persoane:
1,2 Lt de apã
sare si piper
1 legãturã de pãtrunjel
1 ardei iute
2 foi de dafin
1 linguritã de sofran indian
1 pui
1 ceapã
4 cãtei de usturoi
4-5 linguri ulei de mãsline
150 gr chouriço
350 gr orez


Preparare:
Putem înlocui puiul cu ratã sau altã pasãre, va iesi la fel de bun, dar nu si cârnatul.
Chouriço sau chorizo spaniol, nu sunt cârnati afumati si nu au gustul cârnatilor clasici din România, cred cã se gãsesc si în tarã acesti cârnati deoarece am vãzut si retete în diverse reviste culinare românesti...

Sã Incepem...

1) Se pune apa la fiert împreunã  cu sarea, piperul, foile de dafin, ardeiul iute si sofranul.
Pune puiul si lasã la fiert cam 30 min.
                                       
2) Ceapa si usturoiul tocat se prãjesc în ulei. Adaugã chouriço tocat ( eu l-am tãiat felii) si lasã la prãjit încã putin, pune orezul si amestecã...
Toarnã 800 ml din supa în care  a fiert puiul si lasã la fiert 10 min.

3) Scoate carnea de pe pui si adaugã la orez la final .
Pune totul într-o formã pentru cuptor si toarnã mai 200 ml de supã peste si cârnat  chouriço feliat rãmas.
Dã la cuptor la 200ºC pentru 20 minute.
Se serveste cu salatã.
Dacã vã plac sarmalele cu sigurantã o sã adorati si acest pui, poftã mare!                                

5 comentários:

  1. O idee buna pentru saptamana viitoare!

    ResponderEliminar
  2. Mmm, suna foarte bine! Numai buna pe vremea asta ploioasa si friguroasa!

    ResponderEliminar
  3. OOO CE BINE ARATA,SIGUR MI-AR PLACE,PUPICI!

    ResponderEliminar
  4. Merçi Flory; Maya, deja e rece si aici...partea rea e cã creste apetitul:))

    ResponderEliminar