sexta-feira, 20 de abril de 2012

Citrus Poppy Seed Cake/ Bolo citrico com sementes de papoila

Luna Aprilie am petrecut-o tot sãrbãtorind...am tinut Floriile si Pastele de 2 ori, vom tine si Pastele mici...acum pot sã rãsuflu usuratã, am reusit sã pregãtesc si o retetã cu mac pentru Provocarea Dulce Românie.
Mai am si provocarea secretã, deci sunt pe ultima sutã de metri :D



(o retetã BBC-101 Cakes& Bakes)

175 gr unt topit
175 gr zahãr
3 ouã bãtute
250 gr fãinã + praf de copt
50 gr seminte de mac
coaja rasã de la 2 lãmâi
coaja rasã de la 2 portocale
sucul de la una din citrice
4 linguri mari de iaurt natural

Topping

optional 250 gr mascarpone
coaja rasã si sucul de la o portocalã micã
3 linguri  lemon curd
coaja rasã de la o lãmâie

175 g manteiga derretida
175 g açúcar
3 ovos batidos
250 farinha com fermento
50 g sementes de papoila
raspa de 2 laranjas
raspa de 2 limões
4 colherses grandes com yogurte natural
sumo de 1 laranja

Cobertura

250 mascarpone
sumo e raspa de 1 laranja pequena
3 colheres de lemon curd
raspa de 1 limão


* Preîncãlzeste cuptorul la 150ºC si unge o formã rotundã cu unt si fãinã.
Mixeazã untul, zahãrul, ouãle, fãina, macul, citricele si iaurtul .

* Pune amestecul în forma pregãtitã si dã la copt pentru 45-50 min. Lasã la rãcit.

* Am  tãiat un cãpãcel ( optional, deoarece am pregãtit de Paste si am vrut sa fac un cuibusor pentru ouã) si am uns prãjitura cu lemon curd , doar.
Pentru a respecta reteta originalã, mixati mascarponele cu sucul de portocalã, sã iasã un fel de icing.
Usor adaugã curdul si unge prãjitura. Decoreazã cu coaja rasã de lãmâie  ( eu am decorat cu ouã si migdale).

Aquece o forno 150ºC e unte uma forma rotonda com manteiga e polvilhe com farinha.
Bata bem, manteiga, o açúcar, os ovos, farinha, papoila, citricos e o yogurte ( misture com uma colher de pau).
Leva cozer 45-50 min. na forma reservada  e deixa arrefecer.

Para cobertura , mistura o mascarpone com sumo de laranja, e junte aos poucos o lemon curd.
Barre o bolo e decore com raspa de limão . 
Utilizei so lemon curd, fiz o bolo na altura de Pascoa e então aproveitei para decorar com ovinhos de amêndoa .



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