segunda-feira, 16 de abril de 2012

Hristos A înviat! Easter Passion Cake

Vã dorim  Paste Fericit alãturi de cei dragi, acest tort este pentru voi, serviti :)









Ai nevoie de :


300 gr zahãr galben
3 ouã mari
300 ml ulei
1 linguritã ( ceai) esentã de vanilie
300 gr fãinã + praf de copt
2 lingurite ( ceai) scortisoarã
60 gr nucã de cocos rasã
150 gr morcovi rasi
225 gr ananas în compot redus la piure cu blenderul

300 g açúcar amarelo
3 ovos xl
300 ml óleo
1 c. chá aroma de baunilha
300 g farinha + fermento em pó
2 c. chá canela
60 g coco ralado
150 g cenoura ralada
225 g ananás em lata ( pure)


Cremã si decor/ Recheio e decor

500 gr mascarpone
1 lingurã esentã de vanilie
60 gr zahãr
8 linguri lemon curd
ouã de ciocolatã , colorate...ale mele erau cu cremã de cappuccino

500 g mascarpone
1 c. sopa aroma de baunilha
60 g açúcar
8 c. sopa lemon curd 
ovos coloridos, chocolate...


* Ai nevoie de 2 forme rotunde unse si tapetate cu fãinã, porneste cuptorul la 190ºC.
Vai precisar de duas forminhas; aquece o forno a 190ºC.

 * Pune zahãrul, ouãle, uleiul si vanilia într-un bol si amestecã totul cu mixerul câteva minute pânã la omogenizare.
Bata o açúcar, os ovos, óleo e baunilha até obter uma massa homogenea.
 
Adaugã fãina, praful de copt, scortisoara, cocosul, morcovi si ananasul. Amestecã usor cu o lingurã de silicon si împarte blatul în cele douã forme pregãtite.
Dã la copt cam 30 min.
Junte farinha com fermento, canela, coco, cenouras e o ananás. Misture com uma colher de silicone e divida massa pelas forminhas.
Leva cozer.



Pentru cremã / recheio

Mixeazã bine mascarpone, vanilia si zahãrul.
Bata bem mascarpone, baunilha e açúcar.



Taie blaturile pe mijloc, pune primul blat în farfuria pt servit si unge-l cu 4 linguri de lemon curd; acoperã cu celãlalt blat, si unge-l cu crema de mascarpone, pune celãlat blat si unge cu restul de lemon curd , pune celãlalt blat si terminã cu crema de mascarpone.
Pentru decor am pus putin lemon curd, migdale si ouã de zahãr.
Corta bolos ao meio, arranja primeira base numa forma de servir e recheia com metade de lemon curd, tapa com outra base e recheia com mascarpone...e assim até acabar os cremes.

 

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