domingo, 24 de junho de 2012

Tort Padurea Neagrã de Cirese/ Bolo Floresta Negra de Cerejas

De când am vãzut acest tort pe blogul Andreei, Baunilha e Caramelo  nu am avut liniste pânã nu l-am pregãtit.
Desigur cã nu mi-a iesit asa de frumos ca al ei, dar vã asigur cã gustul e divin...sincer mã asteptam la acest gust! doar mi-l imaginam de când l-am vãzut:))

versão portuguesa embaixo




TORT PÃDUREA NEAGRÃ DE CIRESE




BLAT


130  gr ciocolatã culinarã 50% cacao
5 ouã ( albusele si gãlbenusele separate)
120 gr unt topit
150 gr zahãr ( am considerat 1 lingurã ( supã) de zahãr= 15 gr)
 3 linguri de lapte
130 gr fãinã ( am considerat 1 lingurã ( supã) de fãinã=7 gr)
1 linguritã praf de copt si alta de  bicarbonat 
35 gr cacao

( eu am pus 200 gr ciocolatã si 100 ml lapte, am modificat usor reteta originalã)

SIROP

60 ml brandy
60 ml apã
2 + 1/2 lingurite zahãr ( am avut zahãr parfumat cu trandafiri)

CREMà

200 ml smântânã 35% grãsime
1 lingurã ( supã) suc de lãmâie
90 gr zahãr
1 linguritã zahãr vanilat
 300 gr cirese fãrã sâmburi
DECOR

100 gr ciocolatã culinarã
cirese întregi
cacao



PREPARARE

Pre încãlzeste cuptorul la 180ºC si unge 2 forme de tort cu ulei si pune hârtie vegetalã.

Amestecã fãina, praful de copt,bicarbonatul si cacao, pãstreazã.

Rupe ciocolata în bucãti si pune la topit pe baie de aburi.
Mixeazã untul cu zahãrul bine si adaugã pe rând gãlbenusele si laptele apoi ciocolata topitã.
Bate separat albusele spumã tare cu un praf de sare.
La amestecul de gãlbenuse adaugã  câte putin din fãinã intercalând cu albusele ( amestecã cu o lingurã de silicon sau lemn , nu folosi mixerul!!!).
Împarte  blatul  în cele 2 forme si dã la copt.

Pentru Sirop , amestecã ingredientele si lasã la fiert 2 min. la foc mic. Lasã la rãcit.

Pentru Cremã , bate smântâna rece cu sucul de lãmâie, iar când începe sã se îngroase adaugã zahãrul câte putin. Pãstreazã la rece.
Pentru Decor, topeste ciocolata pe baie de aburi si formeazã forme pe o bucatã de hârtie vegetalã, dã la rece.

Montaj

În farfuria de servit, pune 1 blat si însiropeazã cu jumãtãte din cantitatea de sirop de brandy si din sucul lãsat de cirese.
Pune jumãtate din cantitatea de friscã si toate ciresele fãrã os.
Acoperã cu celãlalt blat, însiropeaza cu restul , pune frisca rãmasã si decoreazã dupã plac.

     
  
     

 

BOLO FLORESTA NEGRA DE CEREJAS

( adaptada do blogue Baunilha e Caramelo )


Massa

130 g chocolate para culinaria
5 ovos ( claras e gemas separadas)
120 g manteiga derretida
150 g açúcar
3 c. sopa leite
130 g farinha
35 g chocolate em pó
1 c. chá fermento em pó

Xarope

60 ml brandy
60 ml água
2 + 1/2 c. chá açúcar

Recheio

200 g natas para bater
1 c. sopa sumo de limão
90 gr açúcar
1 c. chá açúcar baunilhado

Decoração

100 g chocolate para culinaria
300 g cerejas frescas descaroçadas
cerejas interas
chocolate em pó

Preparação

Pre aquece o forno 180ºC e unte 2 formas e forre com papel vegetal.
Mistura farinha, chocolate em pó e fermento, reserve.
Corte o chocolate aos pedaços e leve derreter em banho maria. Bata manteiga com aççúcar e junte aos poucos as gemas, leite e chocolate derretido.Junte farinha intercalada com as claras batidas em castelo  e envolva   bem com uma colher de pau ou silicone.
Divide a massa pelas formas e leve cozer.

Para xarope misture ingredientes e leva ferver cerca de 2 min. Deixa arrefecer.
Para recheio, bata as natas com sumo de limão e quando começarem a espessar junte açúcar aos poucos. Reserve no frio.

Para lascas de chocolate, derreta chocolate em banho maria; desenha formas por cima de papel vegetal e guarde no frio.
Para montagem, no prato  de servir coloque uma camada de bolo, humedece-lo com metade de xarope, espalhe as cerejas por cima e cubra com outro bolo, humedece-lo com restante xarope, e sumo fresco de cerejas. Cubra com restante natas , cerejas, lascas de chocolate e cacau em pó.


Bom Apetite!       

16 comentários:

  1. Fabulos tort! As manca o felie... yummy!

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  2. Ce delicios arata... Trebuie incercat! Pupici

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  3. Preferatul meu,insa cu cirese nu am incercat...arata yummy!

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  4. Este un tort Mega delicios..!Arata tare bine! Pupici

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  5. Tu vrei sa ma trimiti in bucatarie:)Tare as manca o feliuta!

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  6. Mi pregunto!!! Como teu marido e magro com tanto delicatecas a volta dele????
    Salutarile noastre, Mihai si Lidia!

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  7. Si mie imi place acest tort. E tare bun, pup!

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