De când am vãzut acest tort pe blogul Andreei, Baunilha e Caramelo nu am avut liniste pânã nu l-am pregãtit.
Desigur cã nu mi-a iesit asa de frumos ca al ei, dar vã asigur cã gustul e divin...sincer mã asteptam la acest gust! doar mi-l imaginam de când l-am vãzut:))
versão portuguesa embaixo
TORT PÃDUREA NEAGRÃ DE CIRESE
BLAT
130 gr ciocolatã culinarã 50% cacao
5 ouã ( albusele si gãlbenusele separate)
120 gr unt topit
150 gr zahãr ( am considerat 1 lingurã ( supã) de zahãr= 15 gr)
3 linguri de lapte
130 gr fãinã ( am considerat 1 lingurã ( supã) de fãinã=7 gr)
1 linguritã praf de copt si alta de bicarbonat
35 gr cacao
( eu am pus 200 gr ciocolatã si 100 ml lapte, am modificat usor reteta originalã)
SIROP
60 ml brandy
60 ml apã
2 + 1/2 lingurite zahãr ( am avut zahãr parfumat cu trandafiri)
CREMÃ
200 ml smântânã 35% grãsime
1 lingurã ( supã) suc de lãmâie
90 gr zahãr
1 linguritã zahãr vanilat
300 gr cirese fãrã sâmburi
DECOR
100 gr ciocolatã culinarã
cirese întregi
cacao
PREPARARE
Pre încãlzeste cuptorul la 180ºC si unge 2 forme de tort cu ulei si pune hârtie vegetalã.
Amestecã fãina, praful de copt,bicarbonatul si cacao, pãstreazã.
Rupe ciocolata în bucãti si pune la topit pe baie de aburi.
Mixeazã untul cu zahãrul bine si adaugã pe rând gãlbenusele si laptele apoi ciocolata topitã.
Bate separat albusele spumã tare cu un praf de sare.
La amestecul de gãlbenuse adaugã câte putin din fãinã intercalând cu albusele ( amestecã cu o lingurã de silicon sau lemn , nu folosi mixerul!!!).
Împarte blatul în cele 2 forme si dã la copt.
Pentru Sirop , amestecã ingredientele si lasã la fiert 2 min. la foc mic. Lasã la rãcit.
Pentru Cremã , bate smântâna rece cu sucul de lãmâie, iar când începe sã se îngroase adaugã zahãrul câte putin. Pãstreazã la rece.
Pentru Decor, topeste ciocolata pe baie de aburi si formeazã forme pe o bucatã de hârtie vegetalã, dã la rece.
Montaj
În farfuria de servit, pune 1 blat si însiropeazã cu jumãtãte din cantitatea de sirop de brandy si din sucul lãsat de cirese.
Pune jumãtate din cantitatea de friscã si toate ciresele fãrã os.
Acoperã cu celãlalt blat, însiropeaza cu restul , pune frisca rãmasã si decoreazã dupã plac.
BOLO FLORESTA NEGRA DE CEREJAS
( adaptada do blogue Baunilha e Caramelo )
Massa
130 g chocolate para culinaria
5 ovos ( claras e gemas separadas)
120 g manteiga derretida
150 g açúcar
3 c. sopa leite
130 g farinha
35 g chocolate em pó
1 c. chá fermento em pó
Xarope
60 ml brandy
60 ml água
2 + 1/2 c. chá açúcar
Recheio
200 g natas para bater
1 c. sopa sumo de limão
90 gr açúcar
1 c. chá açúcar baunilhado
Decoração
100 g chocolate para culinaria
300 g cerejas frescas descaroçadas
cerejas interas
chocolate em pó
Preparação
Pre aquece o forno 180ºC e unte 2 formas e forre com papel vegetal.
Mistura farinha, chocolate em pó e fermento, reserve.
Corte o chocolate aos pedaços e leve derreter em banho maria. Bata manteiga com aççúcar e junte aos poucos as gemas, leite e chocolate derretido.Junte farinha intercalada com as claras batidas em castelo e envolva bem com uma colher de pau ou silicone.
Divide a massa pelas formas e leve cozer.
Para xarope misture ingredientes e leva ferver cerca de 2 min. Deixa arrefecer.
Para recheio, bata as natas com sumo de limão e quando começarem a espessar junte açúcar aos poucos. Reserve no frio.
Para lascas de chocolate, derreta chocolate em banho maria; desenha formas por cima de papel vegetal e guarde no frio.
Para montagem, no prato de servir coloque uma camada de bolo, humedece-lo com metade de xarope, espalhe as cerejas por cima e cubra com outro bolo, humedece-lo com restante xarope, e sumo fresco de cerejas. Cubra com restante natas , cerejas, lascas de chocolate e cacau em pó.
Bom Apetite!
Desigur cã nu mi-a iesit asa de frumos ca al ei, dar vã asigur cã gustul e divin...sincer mã asteptam la acest gust! doar mi-l imaginam de când l-am vãzut:))
versão portuguesa embaixo
TORT PÃDUREA NEAGRÃ DE CIRESE
BLAT
130 gr ciocolatã culinarã 50% cacao
5 ouã ( albusele si gãlbenusele separate)
120 gr unt topit
150 gr zahãr ( am considerat 1 lingurã ( supã) de zahãr= 15 gr)
3 linguri de lapte
130 gr fãinã ( am considerat 1 lingurã ( supã) de fãinã=7 gr)
1 linguritã praf de copt si alta de bicarbonat
35 gr cacao
( eu am pus 200 gr ciocolatã si 100 ml lapte, am modificat usor reteta originalã)
SIROP
60 ml brandy
60 ml apã
2 + 1/2 lingurite zahãr ( am avut zahãr parfumat cu trandafiri)
CREMÃ
200 ml smântânã 35% grãsime
1 lingurã ( supã) suc de lãmâie
90 gr zahãr
1 linguritã zahãr vanilat
300 gr cirese fãrã sâmburi
DECOR
100 gr ciocolatã culinarã
cirese întregi
cacao
PREPARARE
Pre încãlzeste cuptorul la 180ºC si unge 2 forme de tort cu ulei si pune hârtie vegetalã.
Amestecã fãina, praful de copt,bicarbonatul si cacao, pãstreazã.
Rupe ciocolata în bucãti si pune la topit pe baie de aburi.
Mixeazã untul cu zahãrul bine si adaugã pe rând gãlbenusele si laptele apoi ciocolata topitã.
Bate separat albusele spumã tare cu un praf de sare.
La amestecul de gãlbenuse adaugã câte putin din fãinã intercalând cu albusele ( amestecã cu o lingurã de silicon sau lemn , nu folosi mixerul!!!).
Împarte blatul în cele 2 forme si dã la copt.
Pentru Sirop , amestecã ingredientele si lasã la fiert 2 min. la foc mic. Lasã la rãcit.
Pentru Cremã , bate smântâna rece cu sucul de lãmâie, iar când începe sã se îngroase adaugã zahãrul câte putin. Pãstreazã la rece.
Pentru Decor, topeste ciocolata pe baie de aburi si formeazã forme pe o bucatã de hârtie vegetalã, dã la rece.
Montaj
În farfuria de servit, pune 1 blat si însiropeazã cu jumãtãte din cantitatea de sirop de brandy si din sucul lãsat de cirese.
Pune jumãtate din cantitatea de friscã si toate ciresele fãrã os.
Acoperã cu celãlalt blat, însiropeaza cu restul , pune frisca rãmasã si decoreazã dupã plac.
BOLO FLORESTA NEGRA DE CEREJAS
( adaptada do blogue Baunilha e Caramelo )
Massa
130 g chocolate para culinaria
5 ovos ( claras e gemas separadas)
120 g manteiga derretida
150 g açúcar
3 c. sopa leite
130 g farinha
35 g chocolate em pó
1 c. chá fermento em pó
Xarope
60 ml brandy
60 ml água
2 + 1/2 c. chá açúcar
Recheio
200 g natas para bater
1 c. sopa sumo de limão
90 gr açúcar
1 c. chá açúcar baunilhado
Decoração
100 g chocolate para culinaria
300 g cerejas frescas descaroçadas
cerejas interas
chocolate em pó
Preparação
Pre aquece o forno 180ºC e unte 2 formas e forre com papel vegetal.
Mistura farinha, chocolate em pó e fermento, reserve.
Corte o chocolate aos pedaços e leve derreter em banho maria. Bata manteiga com aççúcar e junte aos poucos as gemas, leite e chocolate derretido.Junte farinha intercalada com as claras batidas em castelo e envolva bem com uma colher de pau ou silicone.
Divide a massa pelas formas e leve cozer.
Para xarope misture ingredientes e leva ferver cerca de 2 min. Deixa arrefecer.
Para recheio, bata as natas com sumo de limão e quando começarem a espessar junte açúcar aos poucos. Reserve no frio.
Para lascas de chocolate, derreta chocolate em banho maria; desenha formas por cima de papel vegetal e guarde no frio.
Para montagem, no prato de servir coloque uma camada de bolo, humedece-lo com metade de xarope, espalhe as cerejas por cima e cubra com outro bolo, humedece-lo com restante xarope, e sumo fresco de cerejas. Cubra com restante natas , cerejas, lascas de chocolate e cacau em pó.
Bom Apetite!
Fabulos tort! As manca o felie... yummy!
ResponderEliminarMultumesc, chiar te invit:)
EliminarCe delicios arata... Trebuie incercat! Pupici
ResponderEliminarE super:)
EliminarYammy! tare bun!
ResponderEliminarMultumesc:D
EliminarPreferatul meu,insa cu cirese nu am incercat...arata yummy!
ResponderEliminarE versiunea lui Jamie Oliver:)
EliminarEste un tort Mega delicios..!Arata tare bine! Pupici
ResponderEliminarMerçi, pup:)
EliminarTu vrei sa ma trimiti in bucatarie:)Tare as manca o feliuta!
ResponderEliminarSi nouã ne place combinatia:)
EliminarMi pregunto!!! Como teu marido e magro com tanto delicatecas a volta dele????
ResponderEliminarSalutarile noastre, Mihai si Lidia!
Joga bola 3 vezes por semana:))beijokas
EliminarSi mie imi place acest tort. E tare bun, pup!
ResponderEliminarMultumim, pupici:)
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