sábado, 11 de agosto de 2012

Tort Brazilian de Petrecere/ Bolo Prestige de Festa

A fost o petrecere  aniversarã la sotul la lucru, iar tortul dupã laudele lui a fost asa de bun cã a fãcut rost si de retetã, numa sã il prepar acasã, sã fie numai al lui :))
Moartã de obosealã si tot fugind de bucãtãrealã am tot incercat sa il fentez cu cheesecak-uri si înghetate, dar ma bãtut la cap pânã l-am pregãtit, si am pãcãtuit si eu ....e asa de bun...mmm....



TORT BRAZILIAN DE PETRECERE
o retetã Nestle Brazil




CREMÃ

3 albuse
1/2 canã zahãr
200 ml smântânã 35% grãsime
2 cãni nucã de cocos

BLAT
1/2 canã unt
1 + 1/2 canã zahãr
6 ouã
1/2 canã lapte
1 + 1/2 fãinã
1 canã cacao
1 linguritã praf de copt

TOP

200 ml smântânã 35% grãsime
1 ciocolatã Nestle clasicã
nucã de cocos
ciocolatã rasã

SIROP
1/2 canã lapte
2 linguri mari cu lapte de cocos

PREPARARE

Crema
Amestecã zahãrul si albusele pe baie de aburi,sã se încãlzeascã cam 2-3 minute, dar nu lãsa sã fiarbã. Ia de pe foc si mixeazã-le imediat sã obti un merengue.Adaugã smântâna bãtutã si cocosul. Amestecã usor si pãstreazã la rece.

Blat

Mixeazã untul topit cu zahãrul, adaugã gãlbenusele pe rând, bãtând dupã fiecare, adaugã fãina,cacao, laptele iar la urmã praful de copt si albusele bãtute spumã.
Toarnã blatul într-o formã  si dã la copt la 180ºC, circa de 30 min. Scoate tortul din formã cãldut.

Top

Pune smântâna si cioclata ruptã în bucãti la topit, amestecând tot timpul, pânã obti un preparat omogen.


Taie tortul pe mijloc si însiropeazã blatul cu laptele amestecat cu lapte de cocos, unge cu crema si acoperã cu cealaltã parte de blat însiropatã .Dã la rece cel putin 3 ore. 
La momentul serviri se pune crema de ciocolatã si cocos.

Savurati...



BOLO PRESTIGE DE FESTA
Nestle Brazil 


 Creme
3 claras
1/2 chavena açúcar
2dl nata 35% gordura
2 chavenas coco ralado

Massa

1/2 chavena manteiga derretida
1+ 1/2 açúcar
6 ovos
1/2 chavena leite
1+1/2 chavena farinha
1 chavena chocolate em pó
1 colher chá fermento em pó

Cobertura

2 dl natas 35% gordura
1 tablete Nestle classico meio amargo

Montagem

1/2 chavena leite
2 c. sopa leite de coco
coco ralado e raspas de chocolate para decor


PREPARAÇÃO

Creme
Em panela misture claras com açúcar e leve ao fogo baixo, mexendo sempre para aquecer cerca de 2-3 min. sem deixar de ferver, retire do fogo e transfira ainda quente para uma batadeira, batendo até formar merengue. Junte natas, coco e misture. Cubra com filme de plastico e leve ao frio.

Massa

Em batadeira coloque a manteiga e açúcar e bata até formar uma mistura fofa, junte as gemas, uma a uma sem parar de bater até obter um creme homogêneo. Adicione a farinha e chocolate em pó aos poucos intercalado com o leite. Por ultima junte fermento em pó, claras em castelo e despeje numa forma redonda, untada e polvilhada. Leva cozer cerca de 30 min, 180ºC.

Cobertura

Junte natas e chocolate partido aos bucados, leve derreter em banho maria, mexendo sempre até formar um creme. Rtire.

Montagem

Corta o bolo frio em 3 ( eu cortei ao meio) e humedeça cada parte do bolo com mistura de leite de coco e leite. Espalhe a creme por cima. Cubra com outra parte e leve ao frio cerca de 3 horas.
Na ora de servir espalhe a cobertura por cima e decore.
Bom Apetite!
 

7 comentários:

  1. Cred ca a fost tare bun! Sa va fie de bine!

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  2. Olá Alina, eu adoro este bolo, já o fiz uma vez para o aniversário da minha filha, é um sucesso!
    Está tão guloso;)
    Beijinhos, bom fim de semana.

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  3. Cocos si ciocolata!! O nebunie dulce, bine ca te-ai incumetat sa-l faci! ;)

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  4. Super deliciu cred ca a fost...Imi place cocosul, deci si tortul tau!
    Pupici

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  5. Iubesc combinatia asta(ciocolata + cocos)! Delicios! Pupici

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