domingo, 1 de abril de 2012

Desertul casei cu ciocolatã si portocalã/ Doce da casa com chocolate e laranjas

Acest desert l-am pregãtit cu ceva timp în urmã, a asteptat cumintel si rândul lui, si...a venit :)

V-am povestit cã am tinut dieta Atkinson aproape un an, dupã aceea am mai  fãcut compromisuri...am cedat...si  am realizat cã dieta e pentru toatã viata, în cazul meu.
Îmi place sã mãnânc , savurez mâncarea, iar dulciurile mã dau gata...lucrez în restaurant, iar ispita este la maxim!
Dacã la dieta Atkinson, este interzis orezul, pastele, pâinea, orezul, cartofi, fasolea...carnea de porc si dulciurile.
Atunci m-am consolat cu cafeaua iar la mâncare cu tonul ( preferatul meu).

Sunt o persoanã aparent calmã, dar rutina, clienti, orele extra de muncã si anii buni de stat în picioare si-au pus amprenta...sunt foarte stresatã :(
Timp de 6 luni, trebuie sã beau numai apã, am renuntat deja , dar foarte greu la cafea; interzis carnea rosie, pestele spadã, fructele de mare, tonul ( contin o cantitate mare de mercur ), interzis grãsimile si fripturile.
Sper sã reusesc:)

Acest desert l-am pregãtit cu ceva timp în urmã, a asteptat cumintel...si a venit si rândul lui:)






Ingrediente
 
1 cutie de lapte condensat 395 gr/ 1 lata leite condensado
biscuiti simpli/ bolachas maria
1 plic budincã de ciocolatã /1 pudim de chocolate
cafea tare/café
1 portocalã mare ( sucul)/sumo de 1 laranja grande

Decor

200 smântânã pt. friscã/ natas para bater
biscuiti sfãrâmati/ bolachas moidas
physalis
scortisoarã/canela


Preparare/ Preparação

* Preparã budinca conform instructiunilor, lasã la rãcit si amestecã cu sucul de portocalã si laptele condensat.
Preparã cafeaua tare si lasã la rãcit.
Bate smântâna cu putin zahãr si pãstreazã la rece.
Prepare o pudim, deixa arrefecer e misture com sumo de laranja e o leite condensado.
Bata natas com pouco açúcar e guarde no frio. 



* În formã(e) pune un rând de biscuiti trasi prin cafea, acoperã cu un rând de budincã, biscuiti si tot asa pânã se terminã ingredientele.
Acoperã cu friscã si decoreazã.
Numas taçãs ou forminhas, ponha bolachas pasadas pelo café, o pudim, bolachas...até esgotar ingredientes, cubra com chantily e decore.
                                                  

4 comentários: