sábado, 14 de abril de 2012

Pascã pufoasã cu brânzã dulce

Asearã am pregãtit Pasca , Folar portughez si o prãjiturã cu mac...deja desearã am sã pregãtesc  aperitivele si poate un tortulet, dacã o sã am timp.
Pasca a iefit pufoasã si aromatã de la citrice, iar umplutura de brânzã dulce a fost din abundentã:D




ALUAT

3 linguri de zahãr
500 gr fãinã
2 ouã
2-3 linguri de unt topit
sare
coajã de lãmâie si portocalã
1 cub de drojdie
lapte cât cuprinde


CREMA

brânzã proaspãtã de vaci
stafide
coajã de lãmâie si portocalã
zahãr
zahãr vanilat
sare
2 ouã


Preparare

Dizolvã drojdia în putin lapte cãldut, adaugã la restul ingredientelor si frãmântã bine aluatul cu lapte cât cere.
Acoperã si lasã la loc cald sã creascã.


 Într-o tavã unsã cu ulei si tapetatã cu fãinã  întinde aluatul pe mãrimea formei, dar sã acopere si pereti.

Zdrobeste brânza si amesteca cu stafidele, coaja citrine, zahãr dupã gust, sare, ouã...putinã scortisoarã.
Toarnã peste aluat si dã la copt.




9 comentários: