sexta-feira, 20 de abril de 2012

Eclere cu cremã de vanilie

Reteta originalã  o gãsiti aici .

Iar eu sunt bucuroasã tare,  cã am  reusit sã rãspund Provocãri Secrete de pe blogul Amei.

Eclerele au iesit super yummy, deci mari multumiri Delicatesa.ro!!! un blog deliciosla care sigur mã voi reîntoarce :)




Blat

200 g fãinã
100 ml ulei
200 ml apã
5 ouã mari

Crema

500 ml lapte
100 g zahãr
2 ouã
150 g fãinã
esentã de vanilie

Glazura
ciocolatã topitã


Preparare


Pentru cremã

Amestecã ouãle cu zahãrul, adaugã fãina si 250 ml lapte. Amestecã totul bine.
Restul laptelui se pune la încãlzit , apoi se toarnã compozitia de ouã peste si se amestecã încontinu pânã se îngroasã bine.

Pentru blat

Apa cu uleiul se fierb, adaugã fãina si amestecã bine, ia de pe foc si amestecã ouãle pe rând.
În tava tapetatã cu hârtie de copt se pun eclerele si se coc la 200ºC, circa de 25 min.
Se taie pe jumãtate si se umplu cu crema, iar deasupra se pune glazura de ciocolatã.
La formarea eclerelor folositi un posh, eu am folosit o pungã la care am tãiat un colt, dar  gaura era prea mare...iar eclerele mele au iesit mari :)
Pentru glazurã am topit un iepuras de ciocolatã.
Poftã mare!

12 comentários:

  1. Respostas
    1. Eu i-am fãcut cam mari, trebuie neapãrat sã-mi cumpãr un posh :D

      Eliminar
  2. De la eclere nu puteam sa lipsesc! Le adorrr:x

    ResponderEliminar
  3. Sunt o bunatate.Pup!
    Am primit pachetul.Iti multumesc foarte foarte,foarte mult.Sunt minunate.

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Mã bucur cã a ajuns, chiar mã gândeam la asta, te pup:)

      Eliminar
  4. Vreau si eu un ecler, ca tare bine mai arata!

    ResponderEliminar
  5. Vai...ce bunatati avem aici:)!!!Super delicioase!!!!

    ResponderEliminar
  6. Of... de cand tot vreau sa fac si eu... Si mereu uit.. Fur una de la tine... asa de pofta!
    Pupici

    ResponderEliminar
  7. Foarte repede se fac, in jumãtate de orã deja erau gata de pãpat, Leutul meu a mâncat jumãtate din ele atunci seara, restul le-a dat gata dimineata :))

    ResponderEliminar