Reteta originalã o gãsiti aici .
Iar eu sunt bucuroasã tare, cã am reusit sã rãspund Provocãri Secrete de pe blogul Amei.
Eclerele au iesit super yummy, deci mari multumiri Delicatesa.ro!!! un blog deliciosla care sigur mã voi reîntoarce :)
Blat
200 g fãinã
100 ml ulei
200 ml apã
5 ouã mari
Crema
500 ml lapte
100 g zahãr
2 ouã
150 g fãinã
esentã de vanilie
Glazura
ciocolatã topitã
Preparare
Pentru cremã
Amestecã ouãle cu zahãrul, adaugã fãina si 250 ml lapte. Amestecã totul bine.
Restul laptelui se pune la încãlzit , apoi se toarnã compozitia de ouã peste si se amestecã încontinu pânã se îngroasã bine.
Pentru blat
Apa cu uleiul se fierb, adaugã fãina si amestecã bine, ia de pe foc si amestecã ouãle pe rând.
În tava tapetatã cu hârtie de copt se pun eclerele si se coc la 200ºC, circa de 25 min.
Se taie pe jumãtate si se umplu cu crema, iar deasupra se pune glazura de ciocolatã.
La formarea eclerelor folositi un posh, eu am folosit o pungã la care am tãiat un colt, dar gaura era prea mare...iar eclerele mele au iesit mari :)
Pentru glazurã am topit un iepuras de ciocolatã.
Poftã mare!
Iar eu sunt bucuroasã tare, cã am reusit sã rãspund Provocãri Secrete de pe blogul Amei.
Eclerele au iesit super yummy, deci mari multumiri Delicatesa.ro!!! un blog deliciosla care sigur mã voi reîntoarce :)
Blat
200 g fãinã
100 ml ulei
200 ml apã
5 ouã mari
Crema
500 ml lapte
100 g zahãr
2 ouã
150 g fãinã
esentã de vanilie
Glazura
ciocolatã topitã
Preparare
Pentru cremã
Amestecã ouãle cu zahãrul, adaugã fãina si 250 ml lapte. Amestecã totul bine.
Restul laptelui se pune la încãlzit , apoi se toarnã compozitia de ouã peste si se amestecã încontinu pânã se îngroasã bine.
Pentru blat
Apa cu uleiul se fierb, adaugã fãina si amestecã bine, ia de pe foc si amestecã ouãle pe rând.
În tava tapetatã cu hârtie de copt se pun eclerele si se coc la 200ºC, circa de 25 min.
Se taie pe jumãtate si se umplu cu crema, iar deasupra se pune glazura de ciocolatã.
La formarea eclerelor folositi un posh, eu am folosit o pungã la care am tãiat un colt, dar gaura era prea mare...iar eclerele mele au iesit mari :)
Pentru glazurã am topit un iepuras de ciocolatã.
Poftã mare!
Pur si simplu minunate!
ResponderEliminarEu i-am fãcut cam mari, trebuie neapãrat sã-mi cumpãr un posh :D
EliminarDe la eclere nu puteam sa lipsesc! Le adorrr:x
ResponderEliminarSi eu, bune rãu:))
EliminarSunt o bunatate.Pup!
ResponderEliminarAm primit pachetul.Iti multumesc foarte foarte,foarte mult.Sunt minunate.
Mã bucur cã a ajuns, chiar mã gândeam la asta, te pup:)
EliminarVreau si eu un ecler, ca tare bine mai arata!
ResponderEliminarAm si pentru tine, pup:)
EliminarVai...ce bunatati avem aici:)!!!Super delicioase!!!!
ResponderEliminarAsa-i cã-s faine? pup:)
EliminarOf... de cand tot vreau sa fac si eu... Si mereu uit.. Fur una de la tine... asa de pofta!
ResponderEliminarPupici
Foarte repede se fac, in jumãtate de orã deja erau gata de pãpat, Leutul meu a mâncat jumãtate din ele atunci seara, restul le-a dat gata dimineata :))
ResponderEliminar