Zilele astea m-am apucat de gãtit cu portocale, gazda mea are multi portocali si lãmâi asa cã tot timpul îmi aduce, de data asta am primit 3 saci de 6 kg, în afarã de tangerine...multumesc Domnului cã nu trebuie sã le cumpãr, mai ales cã portocalele din Algarve sunt foarte bune :d
Am pregãtit suc de portocale amestecat cu suc de rodii, Crocant de portocale cu migdale si am început Lichiorul de mandarine.
Urmeazã sã mã apuc de dulceturi:d
Astãzi am primit premiu de la DiaMar, multumesc frumos:)
Am sã rãspund la 3 întrebãri:
1) Care este reteta voastrã preferatã de mâncare postatã pe blogul vostru?
R:Pui în dovleac
2) Care este desertul preferat postat pe blogul vostru?
R: Doce da Casa
3) Ce mâncare credeti cã nu a-ti încerca niciodatã sã o mâncati?
insecte, reptile...
Ofer la rândul meu premiul tuturor care mã urmãresc, vã multumesc!
Esta semana começei a cozinhar com laranjas, já tinha recebido uns sacos de laranja, tangerinas e limões , foi o nosso senhorio que os ofereceu a nos.
Alguns tinha de jogar fora, e por isso tenho muita pressa para aproveitar o resto.
Ja fiz sumo de laranja misturado com sumo de romãs, Crocante de laranjas com amêndoa, começei o Licor de mandarinas ou tangerinas, e vou tentar fazer outros doces:) As laranjas do Algarve são mesmo boas!
PORTOCALE CRISTALIZATE/ LARANJA CRISTALIZADA
Am pãstrat cojile de la portocalele folosite , vreau sã nu arunc nimic afarã, deci sã profit la maxim de ele.
Aceste 2 retete le-am pregãtit pentru bunica mea, va fi o surprizã :)
Utilizei as cascas das laranjas , guardei quase tudo...queria aproveitar ao maximo.
Vou mandar tudo para a minha avó, espero bem que vai gostar:)
coji de portocale de la 2kg de portocale/cascas de laranja ( vai precisar de 2 kg de laranjas)
500 gr zahãr si 50 ml apã/500 gr açúcar e 50 ml água
ulei /óleo
zahãr /açúcar
* Pune cojile într-un vas cu apã de o zi la alta.
Mergulhe as cascas de laranjas em água e deixa ficar de um dia para outro.
* Aruncã apa si pune cojile într-o oalã cu apa clocotitã, luatã de pe foc. Lasã cam 2-3 minute , scoate-le si aseazã-le pe un prosop de bucãtãrie.
Coloque as cascas numa panela com água a ferver para escaldarem 2-3 min. Retire-as para um passador e escorreas sobre um pano
* Pune la topit zahãrul cu apa, pânã zahãrul se dizolvã complet si adaugã cojile de portocalã. Mai lasã la fiert încã putin.
Leve ao lume a água com o açúcar até dissolver por completo e junte as cascas de laranja. Dexe ferver mais um pouco.
* Scoate cojile pe o suprafatã unsã cu ulei si trece-le prin zahãr.
Disponha as cascas sobre uma superficie untada com óleo, passe-os pelo açúcar e sirva.
ZAHÃR GALBEN CU COJI DE TANGERINE SI SCORTISOARÃ/AÇÚCAR AMARELO COM CASCAS DE TANGERINA E CANELA
Ai nevoie de coji de tangerine curãtate bine de partea albã, pe care le toci grosier si le amesteci cu zahãrul, am pus un strat de zahãr normal pe fundul borcanului deoarece am uitat de zahãrul galben :) în rest am pus zahãr galben si un baton gros de scortisoarã în mijloc.
As cascas de tangerinas deve ser limpas do lado branco e picadas grosier, misture com o açúcar amarelo, eu juntei um pouco de açúcar branco no fundo do frasco...e o pau de canela no meio.
Am pregãtit suc de portocale amestecat cu suc de rodii, Crocant de portocale cu migdale si am început Lichiorul de mandarine.
Urmeazã sã mã apuc de dulceturi:d
Astãzi am primit premiu de la DiaMar, multumesc frumos:)
Am sã rãspund la 3 întrebãri:
1) Care este reteta voastrã preferatã de mâncare postatã pe blogul vostru?
R:Pui în dovleac
2) Care este desertul preferat postat pe blogul vostru?
R: Doce da Casa
3) Ce mâncare credeti cã nu a-ti încerca niciodatã sã o mâncati?
insecte, reptile...
Ofer la rândul meu premiul tuturor care mã urmãresc, vã multumesc!
Esta semana começei a cozinhar com laranjas, já tinha recebido uns sacos de laranja, tangerinas e limões , foi o nosso senhorio que os ofereceu a nos.
Alguns tinha de jogar fora, e por isso tenho muita pressa para aproveitar o resto.
Ja fiz sumo de laranja misturado com sumo de romãs, Crocante de laranjas com amêndoa, começei o Licor de mandarinas ou tangerinas, e vou tentar fazer outros doces:) As laranjas do Algarve são mesmo boas!
PORTOCALE CRISTALIZATE/ LARANJA CRISTALIZADA
Am pãstrat cojile de la portocalele folosite , vreau sã nu arunc nimic afarã, deci sã profit la maxim de ele.
Aceste 2 retete le-am pregãtit pentru bunica mea, va fi o surprizã :)
Utilizei as cascas das laranjas , guardei quase tudo...queria aproveitar ao maximo.
Vou mandar tudo para a minha avó, espero bem que vai gostar:)
coji de portocale de la 2kg de portocale/cascas de laranja ( vai precisar de 2 kg de laranjas)
500 gr zahãr si 50 ml apã/500 gr açúcar e 50 ml água
ulei /óleo
zahãr /açúcar
* Pune cojile într-un vas cu apã de o zi la alta.
Mergulhe as cascas de laranjas em água e deixa ficar de um dia para outro.
* Aruncã apa si pune cojile într-o oalã cu apa clocotitã, luatã de pe foc. Lasã cam 2-3 minute , scoate-le si aseazã-le pe un prosop de bucãtãrie.
Coloque as cascas numa panela com água a ferver para escaldarem 2-3 min. Retire-as para um passador e escorreas sobre um pano
* Pune la topit zahãrul cu apa, pânã zahãrul se dizolvã complet si adaugã cojile de portocalã. Mai lasã la fiert încã putin.
Leve ao lume a água com o açúcar até dissolver por completo e junte as cascas de laranja. Dexe ferver mais um pouco.
* Scoate cojile pe o suprafatã unsã cu ulei si trece-le prin zahãr.
Disponha as cascas sobre uma superficie untada com óleo, passe-os pelo açúcar e sirva.
ZAHÃR GALBEN CU COJI DE TANGERINE SI SCORTISOARÃ/AÇÚCAR AMARELO COM CASCAS DE TANGERINA E CANELA
Ai nevoie de coji de tangerine curãtate bine de partea albã, pe care le toci grosier si le amesteci cu zahãrul, am pus un strat de zahãr normal pe fundul borcanului deoarece am uitat de zahãrul galben :) în rest am pus zahãr galben si un baton gros de scortisoarã în mijloc.
As cascas de tangerinas deve ser limpas do lado branco e picadas grosier, misture com o açúcar amarelo, eu juntei um pouco de açúcar branco no fundo do frasco...e o pau de canela no meio.
O reteta asemanatoare imi amintesc ca facea si mama, numai ca de la inceput le taia julien. Minunat daca, cum spui, nu trebuie sa le cumperi. Pup si o zi frumoasa!
ResponderEliminarPortughezi le lasã asa mari, se folosesc mult la cozonaci, vã pup:)
EliminarAdor portocalele,asa ca-mi place tare mult ce ai facut.Pupici!
ResponderEliminarAm sã le pun în borcan, asa vor sta în suculetul lor cu zahãr :D
EliminarTe pup:)
o multime de idei parfumate...frumos!
ResponderEliminarMultumesc, sunt toate simple si accesibile, pup:)
EliminarI idee f buna! O salvez sa stii
ResponderEliminarMã bucur cã îti place, eu ador sã prepar acasã, te pup:)
EliminarSi eu pun coaja cu zahar, dar scortisoara nu am adaugat... ÎNCA!
ResponderEliminarMerci de idee!
xoxoxo
Maya, mor dupã scortisoarã :D
Eliminareu am pus coaja de tangerine proaspete deoarece le trimit in România, recomand sa lasi cojile sã se usuce vreo câteva zile, apoi sã le amesteci cu zahãr, scortisoarã pudrã chiar sau...sare!