Astãzi a fost prima zi de lucru, dupã un concediu binemeritat:d
Nu pot sã cred cã a trecut asa de repede :(( tot azi am fost si la nutritionistã... verdict: am crescut maare! sau terminat bunãtãtile pt. mine, de mâine salate, apã si fructe...poate ceva mici-mici compromisuri, la zile mari.
Pentru cei care sãrbãtoresc pe Sf. Ion, Crãciunul si Anul Nou rusesesc vã doresc Sãrbãtori frumoase în continuare.
Meniul pe care îl prezint a fost o parte din masa noastrã de Revelion:)
Hoje foi a primeira dia do trabalho, dépois de umas férias bem merecidas:d
Não posso acreditar que passarum tão rapido:(( ainda hoje fui a minha nutricionista...bed news, diet:(( vou recomeçar comer coisas saudavéis...
Para aqueles que festeja Dia de Reis, São João, Natal e Ano Novo russo, desejo-lhe Boas Festas!
Aqui estão as minhas propostas :
APERITIVE/ ENTRADAS
1) Cârnat de cassã/Chouriço caseiro
2) Vol au vent umplute cu cremã Philadelphia si brânzã Feta/ Vol au vent recheados com 2 tipos de queijo
1 ambalaj mic cremã de brânzã Philadephia cu ierburi fine/ 150 g creme Philadelphia ervas finas
cubulete de brânzã Feta sau telemea de vacã/ queijo Feta aos cubos
cepsoarã proaspãtã tocatã, pãtrunjel/cebolinho fresco picado, salsa
Decor:
1 ou fiert/ 1 ovo cozido
cepsoarã tocatã/ cebolinho picado
ardei/ pimento
morcov ras / cenoura ralada
scobitori pentru aperitive/ palitos para petiscos
rosii cherry/tomate cherry
Amestecã toate ingredientele într-un bol si umple vol au vent-urile.
Decoreazã dupã plac.
Misture todos os ingredientes numa taça e decore ao gosto.
3) Vol au vent umplute cu pastã de ton , somon afumat si caviar/ Vol au vent recheados com pasta de atum, salmão fumado e caviar
Pasta :
ton din conservã scurs bine/atum de lata
2 ouã fierte/2 ovos cozidos
1 ceapã micã si 3-4 cãtei de usturoi/1 cebola pequena e 3-4 dentes de alho
sare si piper/ sal e pimenta
suc de lãmâie/ sumo de limão
pãtrunjel tocat/ salsa picada
maionezã/ maionese
Toate ingredientele se taie grosier si se reduc la pastã cu ajutorul blenderului. Se potriveste de gust si se umplu foietajele. Decoreazã.
Corta tudo em pedaços não muitos pequenos e triture com varinha magica, rectifique os tempêrus, ce precisa e recheie os folhados. Decore ao gosto.
Decor:
caviar
somon afumat/ salmão fumado
rosii cherry/ tomate cherry
scobitori pentru aperitive/palitos para petiscos
4) Brânzã moale cu somon si trutã afumatã/ Queijo amanteigado com salmão e truta fumada
FRIPTURI/ PRATO PRINCIPAL
* Muschi de porc umplut cu prune uscate la cuptor / Lombo de porco recheado com ameixas secas no forno
* Muschi de porc umplut cu ciuperci si cabanos la cuptor/ Lombo de porco recheado com cogumelos e chouriço no forno
* Pui în dovleac/ Frango na abobora
* Pulpã de curcan la cuptor/ Peru a padeiro no forno
BÃUTURI/ BEBIDAS
Ponche de Espumante
Spalã 2 mere si taie-le în cubulete sau felii. Stoarce zeama de la jumãtate de lãmâie si pune-le într-un ulcior, adaugã semintele de la o rodie mare, felii de la jumãtate de lãmâie, 3 linguri de zahãr galben sau brun, mentã proaspãtã.
Un litru de vin spumant rece sau champagne si suc de mere natural cât î-ti place.
E super yummy, rãsfãt pur!
Lave 2 maçãs e corte-as em pedaços. Regue-os com sumo de meio limão e coloque-os dentro de um jarro.
Descasque 1 romã e adicione os bagos, rondelas de meio limão e acrescente 3 colheres sopa de açúcar amarelo, 1 raminho de hortéla, espumante fresco e sumo de maçã ao gosto.
TORTURI SI PRÃJITURI/ BOLOS & CO
TORT FESTIV DE CIOCOLATÃ SI ALUNE DE PÃDURE/ BOLO DE CHOCOLATE E AVELÃS
125 gr unt pt. prãjituri si 150 gr zahãr/125 g manteiga e 150 g açúcar
5 ouã si 200 gr fãinã/ 5 ovos e 200 g farinha
1 linguritã praf de copt/ 1 colher chá de fermeno em pó
50 gr cacao/50 g cacau
100 gr cirese cristalizate tocate/100 gr cereja ou frutos cristalizados picados
100 gr alune de pãdure tocate/ 100 g avelãs picadas
Cremã /Cobertura:
100 gr ciocolatã culinarã/ 100 g chocolate em tablete
20 gr unt/ 20 g manteiga
Decor:
cirese cristalizate , fulgi de cocos, alune de pãdure si lumânare/ frutas cristalizadas, coco ralado, avelãs inteiras e vela
Preparare/ Preparação:
* Bate spumã untul cu zahãrul, adaugã ouãle, unul câte unul, bãtând dupã fiecare în parte.
Adaugã fãina cu praful de copt si cacaoa. La urmã fructele cristalizate si alunele.
Bata muito bem a manteiga com o açúcar, até deixar de sentir granulado.
Junte os ovos, um a um, batendo bem entre cada adição. A seguir, envolva o cacau e por fim fruta cristalizada e avelãs picadas.
* Unge o formã cu gaurã în mijloc si toarnã blatul, dã la copt la 180ºC, circa 40 minute.
Unte com manteiga e polvilhe com farinha, uma forma tipo coroa, coloque a massa e leve ao forno a 180ºC, 40 min.
* Pentru cremã, topeste ciocolata cu untul pe baie de aburi, amestecã pânã ajunge o cremã omogenã si toarnã peste blatul rece.
Decoreazã cu lumânarea în mijloc, cocos, fructe cristalizate si alune de pãdure.
Para cobertura , leve ao lume em banho-maria o chocolate partido com a manteiga, mexa até obter um creme homogéneo e verte sobre o bolo.
Finalize decoração, colocando uma vela no meio, coco ralado, avelãs inteiras, frutas cristalizadas...
Nu pot sã cred cã a trecut asa de repede :(( tot azi am fost si la nutritionistã... verdict: am crescut maare! sau terminat bunãtãtile pt. mine, de mâine salate, apã si fructe...poate ceva mici-mici compromisuri, la zile mari.
Pentru cei care sãrbãtoresc pe Sf. Ion, Crãciunul si Anul Nou rusesesc vã doresc Sãrbãtori frumoase în continuare.
Meniul pe care îl prezint a fost o parte din masa noastrã de Revelion:)
Hoje foi a primeira dia do trabalho, dépois de umas férias bem merecidas:d
Não posso acreditar que passarum tão rapido:(( ainda hoje fui a minha nutricionista...bed news, diet:(( vou recomeçar comer coisas saudavéis...
Para aqueles que festeja Dia de Reis, São João, Natal e Ano Novo russo, desejo-lhe Boas Festas!
Aqui estão as minhas propostas :
APERITIVE/ ENTRADAS
1) Cârnat de cassã/Chouriço caseiro
2) Vol au vent umplute cu cremã Philadelphia si brânzã Feta/ Vol au vent recheados com 2 tipos de queijo
1 ambalaj mic cremã de brânzã Philadephia cu ierburi fine/ 150 g creme Philadelphia ervas finas
cubulete de brânzã Feta sau telemea de vacã/ queijo Feta aos cubos
cepsoarã proaspãtã tocatã, pãtrunjel/cebolinho fresco picado, salsa
Decor:
1 ou fiert/ 1 ovo cozido
cepsoarã tocatã/ cebolinho picado
ardei/ pimento
morcov ras / cenoura ralada
scobitori pentru aperitive/ palitos para petiscos
rosii cherry/tomate cherry
Amestecã toate ingredientele într-un bol si umple vol au vent-urile.
Decoreazã dupã plac.
Misture todos os ingredientes numa taça e decore ao gosto.
3) Vol au vent umplute cu pastã de ton , somon afumat si caviar/ Vol au vent recheados com pasta de atum, salmão fumado e caviar
Pasta :
ton din conservã scurs bine/atum de lata
2 ouã fierte/2 ovos cozidos
1 ceapã micã si 3-4 cãtei de usturoi/1 cebola pequena e 3-4 dentes de alho
sare si piper/ sal e pimenta
suc de lãmâie/ sumo de limão
pãtrunjel tocat/ salsa picada
maionezã/ maionese
Toate ingredientele se taie grosier si se reduc la pastã cu ajutorul blenderului. Se potriveste de gust si se umplu foietajele. Decoreazã.
Corta tudo em pedaços não muitos pequenos e triture com varinha magica, rectifique os tempêrus, ce precisa e recheie os folhados. Decore ao gosto.
Decor:
caviar
somon afumat/ salmão fumado
rosii cherry/ tomate cherry
scobitori pentru aperitive/palitos para petiscos
4) Brânzã moale cu somon si trutã afumatã/ Queijo amanteigado com salmão e truta fumada
FRIPTURI/ PRATO PRINCIPAL
* Muschi de porc umplut cu prune uscate la cuptor / Lombo de porco recheado com ameixas secas no forno
* Muschi de porc umplut cu ciuperci si cabanos la cuptor/ Lombo de porco recheado com cogumelos e chouriço no forno
* Pui în dovleac/ Frango na abobora
* Pulpã de curcan la cuptor/ Peru a padeiro no forno
BÃUTURI/ BEBIDAS
Ponche de Espumante
Spalã 2 mere si taie-le în cubulete sau felii. Stoarce zeama de la jumãtate de lãmâie si pune-le într-un ulcior, adaugã semintele de la o rodie mare, felii de la jumãtate de lãmâie, 3 linguri de zahãr galben sau brun, mentã proaspãtã.
Un litru de vin spumant rece sau champagne si suc de mere natural cât î-ti place.
E super yummy, rãsfãt pur!
Lave 2 maçãs e corte-as em pedaços. Regue-os com sumo de meio limão e coloque-os dentro de um jarro.
Descasque 1 romã e adicione os bagos, rondelas de meio limão e acrescente 3 colheres sopa de açúcar amarelo, 1 raminho de hortéla, espumante fresco e sumo de maçã ao gosto.
TORTURI SI PRÃJITURI/ BOLOS & CO
TORT FESTIV DE CIOCOLATÃ SI ALUNE DE PÃDURE/ BOLO DE CHOCOLATE E AVELÃS
125 gr unt pt. prãjituri si 150 gr zahãr/125 g manteiga e 150 g açúcar
5 ouã si 200 gr fãinã/ 5 ovos e 200 g farinha
1 linguritã praf de copt/ 1 colher chá de fermeno em pó
50 gr cacao/50 g cacau
100 gr cirese cristalizate tocate/100 gr cereja ou frutos cristalizados picados
100 gr alune de pãdure tocate/ 100 g avelãs picadas
Cremã /Cobertura:
100 gr ciocolatã culinarã/ 100 g chocolate em tablete
20 gr unt/ 20 g manteiga
Decor:
cirese cristalizate , fulgi de cocos, alune de pãdure si lumânare/ frutas cristalizadas, coco ralado, avelãs inteiras e vela
Preparare/ Preparação:
* Bate spumã untul cu zahãrul, adaugã ouãle, unul câte unul, bãtând dupã fiecare în parte.
Adaugã fãina cu praful de copt si cacaoa. La urmã fructele cristalizate si alunele.
Bata muito bem a manteiga com o açúcar, até deixar de sentir granulado.
Junte os ovos, um a um, batendo bem entre cada adição. A seguir, envolva o cacau e por fim fruta cristalizada e avelãs picadas.
* Unge o formã cu gaurã în mijloc si toarnã blatul, dã la copt la 180ºC, circa 40 minute.
Unte com manteiga e polvilhe com farinha, uma forma tipo coroa, coloque a massa e leve ao forno a 180ºC, 40 min.
* Pentru cremã, topeste ciocolata cu untul pe baie de aburi, amestecã pânã ajunge o cremã omogenã si toarnã peste blatul rece.
Decoreazã cu lumânarea în mijloc, cocos, fructe cristalizate si alune de pãdure.
Para cobertura , leve ao lume em banho-maria o chocolate partido com a manteiga, mexa até obter um creme homogéneo e verte sobre o bolo.
Finalize decoração, colocando uma vela no meio, coco ralado, avelãs inteiras, frutas cristalizadas...
Numai bunatati! As vrea sa iau un loc la masa ta.
ResponderEliminarO selectie super gustoasa!
ResponderEliminarCate bunatati!
ResponderEliminarSi eu am pus pe mine cu sarbatorile... Sper sa reusesc sa revin la kg mele.
Alexandrina, esti binevenitã:)
ResponderEliminarCristina, au mers repede, multumesc:)
Bucate apetisante, la mine e durere:))
Pai si bunatatile astea cine le mananca?E pacat:)
ResponderEliminarO masa imbelsugata ! sper sa ai un an nou la fel de imbelsugat!
ResponderEliminarTeo,la musafiri:)
ResponderEliminarPansy, multumesc, la fel si tie:)