Am reusit sã gãtesc cu cea de a doua propunere a Mitinitei, pentru provocarea luni Ianuarie: Dulce Românie, cu citrice...de fapt luna asta am gãtit enorm cu ele:)
Pentru 4 porti/para 4 pessoas:
4 portocale felii/ 4 laranjas aos gomos
200 ml smântânã pentru bãtut/2 dl de natas frias batidas
200 gr lapte condesat/200 g de leite condensado
Pentru crocant/crocante:
50 gr zahãr galben/50 g de açúcar amarelo
50 gr miez de migdale cu coajã mãcinate/50 g miolo de amêndoa com pele moido
1 lingurã unt/ 1 c.(sopa) de manteiga
1 lingurã fãinã /1 c.(sopa) de farinha
fisális
* Aseazã feliile de portocalã în pahare, cupe, etc/ Comece por colocar os gomos de laranjas em taças, copos..reserve.
Bate smântâna friscã si amesecã cu laptele condensat. Toarnã peste portocale în mod egal/ Bata as natas bem frias e envolva-as no leite condensado. Coloque o preparado por cima das laranjas.
Pentru crocant/ para crocante
Amestecã bine cu mâna toate ingredientele si pune-le într-un recipient, la copt circa de 15 min. la 200ºC. Scoate si lasã sã se rãceascã. Pune din belsug peste cremã si decoreazã cu fisális.
Misture bem com a mão todos os ingredientes. Coloque-os num tabuleiro e leve ao forno por 15 min, a 200ºC. Retire e deixa arrefecer. Coloque por cima do preparado e decore com fisális.
Bom Apetite!
Pentru 4 porti/para 4 pessoas:
4 portocale felii/ 4 laranjas aos gomos
200 ml smântânã pentru bãtut/2 dl de natas frias batidas
200 gr lapte condesat/200 g de leite condensado
Pentru crocant/crocante:
50 gr zahãr galben/50 g de açúcar amarelo
50 gr miez de migdale cu coajã mãcinate/50 g miolo de amêndoa com pele moido
1 lingurã unt/ 1 c.(sopa) de manteiga
1 lingurã fãinã /1 c.(sopa) de farinha
fisális
* Aseazã feliile de portocalã în pahare, cupe, etc/ Comece por colocar os gomos de laranjas em taças, copos..reserve.
Bate smântâna friscã si amesecã cu laptele condensat. Toarnã peste portocale în mod egal/ Bata as natas bem frias e envolva-as no leite condensado. Coloque o preparado por cima das laranjas.
Pentru crocant/ para crocante
Amestecã bine cu mâna toate ingredientele si pune-le într-un recipient, la copt circa de 15 min. la 200ºC. Scoate si lasã sã se rãceascã. Pune din belsug peste cremã si decoreazã cu fisális.
Misture bem com a mão todos os ingredientes. Coloque-os num tabuleiro e leve ao forno por 15 min, a 200ºC. Retire e deixa arrefecer. Coloque por cima do preparado e decore com fisális.
Bom Apetite!
Pot sa iau eu bolul din ultima poza? Pup
ResponderEliminarDa :)si îti fac loc si la masã, bjs:)
Eliminararata delicios, drept rasplata te asteapta un premiu pe blogul meu!
ResponderEliminarMultumesc frumos! am început bine anul:D
EliminarDelicios si sanatos!Pupici!
ResponderEliminarMultumesc, chiar cã e yummy:)bjs
EliminarAbsolut superb!
ResponderEliminarMultumesc,mã bucur cã îti place:)bjs
EliminarO crocante dá um toque excelente :) Fruta da época é sempre boa.
ResponderEliminarObrigada,oferecero-me tantas laranjas, que tenho de gastar depressa antés de estragar.
EliminarGostei do crocante,saiu mt bom :)
Delicios ...ce bun trebuie sa fie!
ResponderEliminarNicoleta, e super bun...am lins cupa mea si restul :D ce dietã :))
Eliminar