quarta-feira, 18 de janeiro de 2012

Crocant de migdale cu portocale/ Crocante de amêndoas com laranjas

  Am reusit sã gãtesc cu cea de a doua propunere a   Mitinitei, pentru provocarea luni Ianuarie: Dulce Românie, cu citrice...de fapt luna asta am gãtit enorm cu ele:)

                                                                        
Pentru 4 porti/para 4 pessoas:

                                                                                         
    4 portocale felii/ 4 laranjas aos gomos
    200 ml smântânã pentru bãtut/2 dl de natas frias batidas
    200 gr lapte condesat/200 g de leite condensado
 
Pentru crocant/crocante:

50 gr zahãr galben/50 g de açúcar amarelo
50 gr miez de migdale cu coajã mãcinate/50 g miolo de amêndoa com pele moido
1 lingurã unt/ 1 c.(sopa) de manteiga
1 lingurã fãinã /1 c.(sopa) de farinha
fisális 

 * Aseazã feliile de portocalã în pahare, cupe, etc/  Comece por colocar os gomos de laranjas em taças, copos..reserve.

Bate smântâna friscã si amesecã cu laptele condensat.  Toarnã peste portocale în mod egal/ Bata as natas bem frias e envolva-as no leite condensado. Coloque o preparado por cima das laranjas.
  Pentru crocant/ para crocante

Amestecã bine cu mâna toate ingredientele si pune-le într-un recipient, la copt circa de 15 min. la 200ºC. Scoate si lasã sã se rãceascã. Pune din belsug peste cremã si decoreazã cu fisális.

Misture bem com a mão todos os ingredientes. Coloque-os num tabuleiro e leve ao forno por 15 min, a 200ºC. Retire e deixa arrefecer. Coloque por cima do preparado e decore com fisális.

                                                
Bom Apetite!
                                        

12 comentários:

  1. Pot sa iau eu bolul din ultima poza? Pup

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  2. arata delicios, drept rasplata te asteapta un premiu pe blogul meu!

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  3. O crocante dá um toque excelente :) Fruta da época é sempre boa.

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    1. Obrigada,oferecero-me tantas laranjas, que tenho de gastar depressa antés de estragar.
      Gostei do crocante,saiu mt bom :)

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  4. Respostas
    1. Nicoleta, e super bun...am lins cupa mea si restul :D ce dietã :))

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