sexta-feira, 14 de dezembro de 2012

Tort Merengue de Cocos si vanilie

Luna asta Foodie Family ne provoacã sã gãtim cu bezea, mi sa pãrut o provocare  usoarã pentru mine deoarece congelez albuse.
Tortul are o texturã usoarã deoarece nu am pus gãlbenuse, iar aroma cocosului a fost mult mai intensã deoarece am folosit cocos proaspãt. Cu apa de cocos am insiropat; au iesit douã blaturi din care unul l-am lãsat simplu, am ras numai cocos deasupra iar pe celãlalt l-am dat la cuptor sa fie special pt. paradã :)

1 cocos proaspãt
300 gr zahãr pudrã
120 gr unt topit
500 gr fãinã + praf de copt
250 ml lapte
1 linguritã esentã vanilie de bunã calitate
6 albuse

Merengue

6-7 albuse
300 gr zahãr pudrã
1 linguritã esentã de vanilie


Pregãteste cuptorul la 170ºC.
Perfurazã ochii cocosului si pãstreazã apa lui într-un bol, adaugã apã pânã obtii 250 ml de lichid si pui la fiert cu 60 gr din zahãrul pudrã, lasã sã fiarbã si lasã la rãcit. Pãstreazã pt. însiropat.
Scoate cocosul din coajã si radel.
Mixeazã untul cu zahãrul, amestecã laptele cu vanilia separat si fãina cu praful de copt.
Adaugã amestecul de fãinã cremei de unt, alternând cu laptele.
Separat bate albusele spumã tare.
Cu o lingurã de metal încorporeazã usor albusele in blat.
Pregãteste 2-3 forme de tort cu hârtie vegetalã si toarnã blatul egal in fiecare. Dã la copt.

Pt. Merengue

Bate albusele cu zahãrul pudrã si 75 ml de apã pe baie de aburi. Ia de pe foc si pune vanilia.
Când blaturie sunt reci se însiropeazã , pe primul blat pui o parte din merengue apoi acoperi cu cocos ras, acoperi cu celãlalt blat si tot asa terminând cu merengue si cocos.
Eu am fãcut 2 blaturi: 1) L-am acoperit cu o parte din merengue si cocos
                                      2) Am acoperit cu merengue si l-am dat la cuptor, am decorat cu cocos si perle de zahãr.


8 comentários:

  1. Cand am cumparat prima nuca de cocos habar nu aveam cum sa o sparg;am dat cu ea de pamant in fata scarii blocului si toti prietenii mei s-au mobilizat in jurul ei cu tot felul de idei nastrusnice!:))Aventura curata!:)

    Preparatul tau este foarte interesant,unic!:)

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Nici eu nu stiam sã o sparg, dar sa pus sotul pe ea :))asa e o aventurã :))dar cu ocazia asta mi-am schimbat total pãrerea despre cocosul in plicuri;cocosul proaspãt e foarte intens iar pretul platit pe el a fost cu cativa centi mai mult ca cel de pungã:)

      Eliminar
  2. Arata minunat!Nu m-as da in laturi de la o felie!Pup!

    ResponderEliminar
  3. Cu tortul asta m-ai dat gata !! Ador cocosul !!1 ;)

    ResponderEliminar