quinta-feira, 13 de setembro de 2012

Tartã de migdale , piersici si strugurei / Tarte de amêndoas, pessegos e groselhas

Dacã luna trecutã am tras chiulul, de data asta  nu pot rata Provocarea Dulce Românie de pe blogul All Day Cooking,  pentru aceasta lunã avem ca ingredient piersica iar ca temã, produse pentru cãmarã...sunã bine nu?
Am pregãtit aceastã tartã cu inspiratie din revista Food &Travel, UK de pe luna August. Este foarte usor  de preparat, vã invit ....

versão portuguesa embaixo



Pentru aluat de tartã:


175 gr unt topit
50 gr zahãr
1 gãlbenus
250 gr fãinã


Pentru  crema de migdale ( frangipane):

200 gr unt topit
 200 migdale mãcinate gros
200 gr zahãr
2 ouã
5-6 piersici coapte
150 gr strugurei ( coacãze rosi)
100 ml dulceatã de caise ( am pus sirop de artar)



Preparare

Pregãteste cuptorul la 180ºC.
Mixeaza untul cu zahãrul si un praf de sare, apoi gãlbenusul si fãina. Preparã un aluat moale pe care îl invelesti in film transparent si il dai la frigider, cât timp pregãtesti crema.

Pentru crema, mixeazã untul cu zahãrul, ouãle, un praf de sare si migdalele.

Întinde aluatul pãstrat peste o formã de tartã tapetatã cu hârtie vegetalã, împunge alocuri cu furculita si toarnã crema. Dã la copt circa 30 minute sau pânã când se coace in mijloc.

Taie piersicile pe jumãtate, scoate sâmburi si taie fiecare parte in 8 feliute. Dispune feliile peste tarta, pune strugurei si  unge feliile de piersici cu dulceata incãlzitã ( eu am pus sirop de artar). Lasã la rãcit si serveste.
Poftã mare!




Ingredientes massa quebrada:

175 g manteiga amolecida
50 g açúcar
1 gema de ovo
250 g farinha


Para frangipane ( creme de amêndoas)

200 g manteiga amolecida
200 g amêndoas picadas grossier
200 g açúcar
2 ovos
5-6 pessegos maduros
150 g groselhas
100 doce de damascos  ou xarope de acer


Pre aquece o forno a 180ºC.
Bata bem a manteiga, açúcar e uma pitada de sal, junte a gema, farinha e  guarde a massa num film transparente no frio, até preparar o frangipane.

Para frangipane, bata bem manteiga, amêndoas,ovos e uma pitada de sal.
Retire a massa do frio e arranja numa forma de tarte forrada com papel vegetal, junte o frangipane e leva cozer cerca de 30 min. ou até esta cozida.

Corta os pessegos ao meio e retire-lhes os caroço, corta cada metade em 8 fatias e disponha sobre a tarte. Junte as groselhas e pincele com o doce aquecido ou xarope de acer.
Sirva a tarte fria.
Bom Apetite!










11 comentários:

  1. Fata draga, m-am hotarat, facem schimb :D
    Hai la mine cu o felie din tarta ta si eu te servesc din a mea (cu mere) :))
    Pupici

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  2. Interesanta combinatia, cu siguranta delicioasa tarta!

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  3. O combinatie delicioasa de toamna!Arata tare bine!

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  4. Crema frangipane este grozava in combinatie cu fructe.Tarta ta arata mimnunat!Te pup draga mea!

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  5. Sunt convinsa ca este grozava;mai ales ca este preparata cu crema nea preferata,frangipane.
    Eu am folosit-o in combinatie cu smochine si a fost super!

    O saptamana usoara!:)

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  6. Mmm.. ce bunatate..!
    O saptamana faina!

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