sexta-feira, 27 de abril de 2012

Coconut Cake

Ce repede trece timpul...mai ieri era Crãciunul...Pastele a trecut si el rapid...din 2 mai voi începe sã lucru ore extra, din pãcate nu voi avea timp de blogusorul meu:((
Dar promit cã,  atunci când voi putea vã voi vizita!  am o groazã de retete  pe care din pãcate nu am reusit sã le postez, dar cu timpul le vine vremea lor...
Prãjitura de cocos, am pregãtit-o din cartea  Good Food-101 cakes& bakes pe care am primito de la draga mea prietenã Belinha, cãreia îi multumesc si îi doresc La multi ani! luni e ziua ei de nastere :D







175 gr unt topit
175 gr zahãr galben
175 gr fãinã cu agent de crestere
1+1/2 lingurite praf de copt
3 ouã bãtute
50 gr nucã de cocos rasã
2 linguri cremã de cocos

Pentru topping

250 gr urdã sau brânzã dulce
3 linguri cremã de cocos
5 linguri dulceatã de zmeurã


175 g manteiga derretida
175 g açúcar amarelo
175 g farinha autolevante
1+1/2 c. chá fermento em pó
3 ovos batidos
50 g coco ralado
2 c. sopa creme de coco
scortisoarã
mentã de ciocolatã

Para cobertura

250 g requeijão
3 c. sopa creme de coco
5 c. sopa doce de framboesas
canela, hortelã de chocolate






Preparare/ Preparação


* Pregãteste cuptorul la 180ºC si unge 2 forme de tort  în care pui hârtie vegetalã.
Mixeazã untul, zahãrul, fãina, praful de copt si ouãle, sã iasã un amestec pufos. Cu grijã adaugã nuca de cocos si crema de cocos; amestecã cu lingura.

* Împarte blatul în cele 2 forme si lasã la copt cam 20 min. ( cuptor ventilat 15 min.). Lasã la rãcit si preparã toppingul.
Pentru topping amestecã urda cu crema de cocos si putin zahãr ( dacã e nevoie).
Unge blatul cu dulceatã, apoi aranjeazã crema de urdã si cocos.

Am decorat cu scortisoarã din belsug si mentã de ciocolatã.

P.S. Eu am  copt blatul într-o singurã formã, îmi era lene sã lucru cu 2 forme si îmi pare rãu, deoarece crdeam cã la urmã, copt, îl voi tãia pe jumãtate....dar la final era asa de pufos cã nu am vrut sã îl sparg si am optat sã îl las întreg .


* Pre aqueça o forno a 180ºC, e prepare 2 formas de bolo com papel vegetal.
Bata manteiga, açúcar, farinha, fermento em pó e ovos até ficar uma mistura fofa. Junte com cuidado coco ralado e o creme de coco.
Divida massa pelas formas e leva a cozer até dourar. Dexa arrefecer.

Para cobertura: 
Mistura o requeijão com o creme de coco e pouco açúcar ( se precisar).

Barre um bolo com doce de framboesas, e metade da quantidade de creme de requeijão, cubra com outra metade do bolo e decore com o resto de creme de requeijão.

P.S  Preparei um bolo só, para ser mai rapido, o resultado e mesmo.





12 comentários:

  1. Precis mi-ar placea . Acum ...intrebare ...cum este crema de nuca de cocos ? Nu am vazut inca si-a curioasa , este o crema tartinabila sau altceva ?

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Este un fel de smântânã groasã, se gãseste de obicei în magazine, pe partea cu produse asiatice.

      Eliminar
  2. Pe gustul meu,imiplace tare mult cocosul!Pupici

    ResponderEliminar
  3. Deve ser delicioso, eu adoro o sabor do coco.
    obrigada pelo teu comentário, beijinhos e bom fim de semana.

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. OObrigada, bom fim de semana...e 1 maio sem chuva! bjs:)

      Eliminar