quarta-feira, 12 de dezembro de 2012

Cappuccino de casã

Când eram acasã adoram sã ies cu prietenele la o ciocolatã caldã sau cappuccino de preferintã cu gust de rom...si de cate ori  merg acasã imi aduc provizi:)
Eu asociam cappuccino cu pliculetele din Ro. iar cand am ajuns aici a trebuit sã accept cã un cappuccino este : multã cafea expresso, putin lapte si multã spumã de lapte sau friscã , cu multã scortisoarã.
De ieri am intrat in concediu  si am reusit sa ofer colegelor cappuccino pregãtit de mine, nu le am cu aranjatul dar am cam transpirat la aranjat borcanele :))



 Pt. 5 borcane
reteta adaptatã de aici cu unele modificãri

400 gr lapte praf
1 plic friscã  pudrã
2 lingurite bicarbonat de sodiu
3 lingurite cacao
150 gr de cafea solubilã, tip ness
50 gr zahãr
optional fulgi de ciocolatã
scortisoarã


Amesteci totul bine si pui in borcanele sterilizate sau cuti, etc. Dacã vrei sã oferi, lipeste etcichetã cu reteta, si numele persoanei.
Sper sa va placã :)



12 comentários:

  1. ne placeee...tocmai am facut si eu pentru fete :), cioco

    ResponderEliminar
  2. Ce idee faina! Foarte frumos gestul tau! Pupici

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Am fost si eu curioasã si incântatã de ideea de a pregãti acasa,colegele mele adora cappuccino:)pup

      Eliminar
  3. Superba idee! Ce rol are bicarbonatul?

    ResponderEliminar
    Respostas
    1. Ideea am luat-o de la o bloggeritã portughezã, am douã cãrti a-le ei, ea merge mult pe home-made si tot ce am gãtit din cartea ei mi-a iesit la fix cred ca bicarbonatul are acelasi rol ca si in prãji. Am pregãtit fetelor la lucru fara sa le zic ca am pregãtit eu, ele chiar au crezut ca e din comert. Adoua zi cand le-am oferit au ramas placut surprinse, sau bucurat ca au si reteta pe borcan:)

      Eliminar
  4. Ce idee faina, n-as fi crezut ca pana si capuccino as putea sa mi-l prepar de la A la Z in casa...multumim frumos ca ne-ai impartasit reteta! :*

    ResponderEliminar
  5. Sper sa i-ti placã rezultatul, multumesc:)

    ResponderEliminar