segunda-feira, 18 de junho de 2012

Eclere cu cremã de ness si glazurã de ciocolatã albã& cappuccino/ Eclairs com recheio de café e cobertura de chocolate branco e cappuccino

Bine v-am regãsit! luna asta am cam fugit de gãtit, nu si de dulciuri :)) vã multumesc pt. mesaje, promit sã vã rãspund cât de curând, vã tzuc!

Multumesc Amei, pentru Provocarea Secretã
Luna aceasta mã bucur cã m-am reîntors la blogul Delicatesa.ro.
Asa de perfecte au iesit eclerele de data trecutã, cã a  fost musai sã pregãtesc din nou de data asta diferite...Dar ce bune au iesit! vai de dieta mea, am fãcut foamea toatã ziua...si m-au biruit acuma seara :))

Vi le recomand din suflet:)

versão portuguesa embaixo







Pentru Eclere:


200 gr fãinã
100 ml ulei
200 ml apã
5 ouã

Cremã ness:



400 ml lapte
3 ouã
1 lingurã ness
4 linguri fãinã
2 plicuri zahãr vanelat
12 linguri zahãr  ( am pus 10)
50 gr unt

Glazura:

1 plic cappuccino ( am pus de alune)
30 gr unt
200 gr ciocolatã albã







* Pune apa si uleiul  la fiert  , când începe sã fiarbã pune fãina deodatã  si amestecã pânã se îngroasã.
Ia de pe foc si adaugã ouãle pe rând.

* Într-o tavã tapetatã cu hârtie vegetalã, formeazã eclere cu un posh. Dã la copt la 200ºC, circa de 20 min. Reci se taie si se umplu.

* Pentru cremã:
Pune laptele la fiert, separat amestecã restul ingredientelor si toarnã deasupra laptelui. Amestecã încontinu la foc mic. Ia de pe foc si pune untul.

* Pentru glazurã:
Ciocolata ruptã bucãti, untul si cappuccino se pun la topit la foc mic.

Poftã mare :)




Massa:

200 g farinha
1 dl óleo
2 dl água
5 ovos

Creme

3 ovos
1 colher sopa  Nesscafé
4 colheres farinha
4 dl leite
2 c. chá açúcar baunilhado
10 c. sopa açúcar
50 g manteiga

Cobertura

1 pacote cappuccino 
30 g manteiga
200 g chocolate branco



* Para massa, leva a água a ferver com óleo, junte farinha de uma vez e misture bem até engrossar e retire.
Junte ovos, um a um e misture bem com uma colher.
Tranfira para saco pasteleiro.

* Forre uma forma de forno com papel vegetal e arranja eclairs. Leva cozer  20 min, 200ºC.
* Para recheio, leva o leite a ferver, a parte misture os restantes ingredientes e junte ao leite, misture sempre até engrossar, retire do lume e junta manteiga.
* Para cobertura, leva derreter os ingredientes.

Bom Apetite!







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