segunda-feira, 12 de novembro de 2012

Black forest traybake

Frigul de afarã mã împinge la pãcate capitale, unul din ele ar fi statul la un ceai cu....o bucatã...douã de prãji :D am rãmas fãrã prãji in casa!!! asa ca repede m-am dus la teancul de reviste, prima aleasã a fost revista englezeascã Olive, din aceastã lunã. Sper sa va placã si vouã, va iesi pufoasã , un deliciu pentru chocohoolici:))



75 gr cacao
3/4 linguritã bicarbonat de sodiu
4 ouã
370 gr zahãr brun
180 ml ulei
200 gr fãinã + praf de copt

Icing 

150 gr ciocolatã culinarã
2 linguri  golden syrup
2 linguri smântânã 35% grasime
100 gr ciocolatã tãiatã feliute 
75 gr cirese  glacé...


Preparare 

Amestecã cacaua cu 200 ml apã fiartã si bicarbonatul, lasã la rãcit cam 20 min.
Amestecã ouãle cu zahãrul si uleiul într-un bol adânc cu o lingurã, adaugã fãina apoi amestecul de cacao.
Toarnã într-o formã pãtratã 30 * 23 cm, tapetatã cu hârtie vegetalã. Dã la copt circa de 30-40 min, la 180ºC.
Pentru Icing
Pune ciocolata* la topit cu golden syrup**, smântâna într-un bol pe baie de aburi pânã se topeste. Pune imediat peste prãjiturã, presarã ciresele tocate ( eu nu am avut si am pus caise uscate) ciocolatã feliute...

 **puteti pregãti si acasã , reteta aici:http://browncookieblog.blogspot.pt/2011/11/how-to-make-golden-syrup.html
 * am folosit ciocolatã Magnum cu alune


cacau em pó 75 g
bicarbonato de sódio 3/4 c. chá
370 g açúcar de cana escuro
4 ovos
óleo 1,8 dl
farinha com fermento 200 g

Cobertura 

150 g chocolate para culinaria
2 colheres sopa de golden syrup
2 c. sopa de natas para bater
100 g chocolate em fatias fininhas
cerejas glacé

Misture o cacau com 2 dl água a ferver e o bicarbonato, deixa amornar.
Com uma colher mistura os ovos com o açúcar e óleo, junte farinha e mistura de cacau.
Forre uma forma rectangular com papel vegetal e despeja a massa. Leva cozer cerca de 30-40 min, 180ºC.
Para cobertura, leva derreter no banho Maria o chocolate partido com golden syrup e natas. Disponha  colheradas sobre bolo, salpique com cerejas e chocolate.
Bom Ápetite:) 


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