Frigul de afarã mã împinge la pãcate capitale, unul din ele ar fi statul la un ceai cu....o bucatã...douã de prãji :D am rãmas fãrã prãji in casa!!! asa ca repede m-am dus la teancul de reviste, prima aleasã a fost revista englezeascã Olive, din aceastã lunã. Sper sa va placã si vouã, va iesi pufoasã , un deliciu pentru chocohoolici:))
75 gr cacao
3/4 linguritã bicarbonat de sodiu
4 ouã
370 gr zahãr brun
180 ml ulei
200 gr fãinã + praf de copt
Icing
150 gr ciocolatã culinarã
2 linguri golden syrup
2 linguri smântânã 35% grasime
100 gr ciocolatã tãiatã feliute
75 gr cirese glacé...
Preparare
Amestecã cacaua cu 200 ml apã fiartã si bicarbonatul, lasã la rãcit cam 20 min.
Amestecã ouãle cu zahãrul si uleiul într-un bol adânc cu o lingurã, adaugã fãina apoi amestecul de cacao.
Toarnã într-o formã pãtratã 30 * 23 cm, tapetatã cu hârtie vegetalã. Dã la copt circa de 30-40 min, la 180ºC.
Pentru Icing
Pune ciocolata* la topit cu golden syrup**, smântâna într-un bol pe baie de aburi pânã se topeste. Pune imediat peste prãjiturã, presarã ciresele tocate ( eu nu am avut si am pus caise uscate) ciocolatã feliute...
**puteti pregãti si acasã , reteta aici:http://browncookieblog.blogspot.pt/2011/11/how-to-make-golden-syrup.html
* am folosit ciocolatã Magnum cu alune
cacau em pó 75 g
bicarbonato de sódio 3/4 c. chá
370 g açúcar de cana escuro
4 ovos
óleo 1,8 dl
farinha com fermento 200 g
Cobertura
150 g chocolate para culinaria
2 colheres sopa de golden syrup
2 c. sopa de natas para bater
100 g chocolate em fatias fininhas
cerejas glacé
Misture o cacau com 2 dl água a ferver e o bicarbonato, deixa amornar.
Com uma colher mistura os ovos com o açúcar e óleo, junte farinha e mistura de cacau.
Forre uma forma rectangular com papel vegetal e despeja a massa. Leva cozer cerca de 30-40 min, 180ºC.
Para cobertura, leva derreter no banho Maria o chocolate partido com golden syrup e natas. Disponha colheradas sobre bolo, salpique com cerejas e chocolate.
Bom Ápetite:)
75 gr cacao
3/4 linguritã bicarbonat de sodiu
4 ouã
370 gr zahãr brun
180 ml ulei
200 gr fãinã + praf de copt
Icing
150 gr ciocolatã culinarã
2 linguri golden syrup
2 linguri smântânã 35% grasime
100 gr ciocolatã tãiatã feliute
75 gr cirese glacé...
Preparare
Amestecã cacaua cu 200 ml apã fiartã si bicarbonatul, lasã la rãcit cam 20 min.
Amestecã ouãle cu zahãrul si uleiul într-un bol adânc cu o lingurã, adaugã fãina apoi amestecul de cacao.
Toarnã într-o formã pãtratã 30 * 23 cm, tapetatã cu hârtie vegetalã. Dã la copt circa de 30-40 min, la 180ºC.
Pentru Icing
Pune ciocolata* la topit cu golden syrup**, smântâna într-un bol pe baie de aburi pânã se topeste. Pune imediat peste prãjiturã, presarã ciresele tocate ( eu nu am avut si am pus caise uscate) ciocolatã feliute...
**puteti pregãti si acasã , reteta aici:http://browncookieblog.blogspot.pt/2011/11/how-to-make-golden-syrup.html
* am folosit ciocolatã Magnum cu alune
cacau em pó 75 g
bicarbonato de sódio 3/4 c. chá
370 g açúcar de cana escuro
4 ovos
óleo 1,8 dl
farinha com fermento 200 g
Cobertura
150 g chocolate para culinaria
2 colheres sopa de golden syrup
2 c. sopa de natas para bater
100 g chocolate em fatias fininhas
cerejas glacé
Misture o cacau com 2 dl água a ferver e o bicarbonato, deixa amornar.
Com uma colher mistura os ovos com o açúcar e óleo, junte farinha e mistura de cacau.
Forre uma forma rectangular com papel vegetal e despeja a massa. Leva cozer cerca de 30-40 min, 180ºC.
Para cobertura, leva derreter no banho Maria o chocolate partido com golden syrup e natas. Disponha colheradas sobre bolo, salpique com cerejas e chocolate.
Bom Ápetite:)
Iti imaginezi ca am salvat reteta!!! PUP!
ResponderEliminarmã bucur, chiar meritã:)
EliminarE de vis!!! Perfecta pentru mine, salvez si postarea cu golden syrup!
ResponderEliminararatã bine si e pufoasã, ai si choco si siropul...incearca:)
EliminarCat de bine arata...
ResponderEliminarmerçi:)
EliminarWow cat de bine arata!!!
ResponderEliminaram si pt. tine:)
EliminarCe vis de ciocolata,nu?:)
ResponderEliminarLa fav. cu ea!
Este, duce la dependentã :D
Eliminarplacere capitala! Decadenta!
ResponderEliminarFolosesc si eu de zor marca asta de golden syrup
Am gãsit mai multe retete cu Golden syrup, si am sa incerc cel putin una, odatã ce am deschis cutia...
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