terça-feira, 10 de julho de 2012

Chec de cirese/ Bolo de cerejas

Am cumpãrat special cirese pentru a face un tort cu friscã, dupã o retetã a colegei mele M. Ajunsã acasã, numai gãseam reteta, adevãrul e cã am scris-o pe o bucatã micã de hârtie....asa cã am sunat-o. Din pãcate era la cumpãrãrturi si nu stia reteta pe de rost, asa mi-a dat o altã retetã, de un prãji bun pe care la fãcut in acea zi ...


CHEC DE CIRESE


 

T














INGREDIENTE


4 ouã
200 gr zahãr
1 linguritã praf de copt
1 praf zahãr vanelat
8 linguri ulei
150 ml lapte
400 gr fãinã
coajã de lãmâie
500 gr cirese fãrã os



Am bãtut albusele separat, am mixat zahãrul cu gãlbenusele, uleiul si coaja de lãmâie.La urmã am pus, laptele si albusele intercalate cu fãina si praful ce copt. Deasupra am pus ciresele.
Dã la copt si serveste pudratã cu zahãr.



BOLO DE CEREJAS

4 OVOS
200 g açúcar
1 pitada açúcar baunilhado
1 colher sobremesa fermento em pó
8 colheres sopa de óleo
150 dl leite
400 g farinha
raspa de limão
500 g cerejas sem caroço

Bata a parte claras em castelo. Bata gemas, óleo, açúcar e raspa de limão. A final, o lete e as claras intercaladas com farinha e fermento.
Arranja as cerejas por cima e leva cozer. Decore com açúcar em pó. 

13 comentários:

  1. Superb arata! Textura blatului excelenta!

    ResponderEliminar
  2. Tare mult imi place si mie checul cu fructe.. din pacate n-am mai facut de mult.. Fug de bucatarie cat pot! :)
    Pupici

    ResponderEliminar
  3. Delicios,merge cu fructe de sezon!Pupici

    ResponderEliminar
  4. Fain checul! Facem schimb ? Eu am cu afine si coacaze :))

    ResponderEliminar
  5. Vã multumesc frumos pentru mesaje, eu mor de obosealã, am început sã lucru ore extra...va pupãcesc pe toate!!!

    ResponderEliminar
  6. Foarte bine arata, frumos crescut, iar cu cirese cred ca e mortal! O seara frumoasa!

    ResponderEliminar