Azi a fost prima zi dupã atâta vreme când gãtesc mâncare la oalã, chiar mia fost dor.
Vara asta dacã am fost la plajã sa ma bronzez a fost maxim de 5 ori, e ironia soartei pt ca locul meu de muncã e...pe plajã:)) am preferat sa ies in ziua mea liberã in centru comercial...in fine cat mai departe de lume cunoscutã...in sfãrsit va anunt cu mare bucurie ca de acum incolo termin lucrul la 6 seara si am timp de blogãrealã...WAW!!!
Acum va salutã noul meu pisicutz...il cheamã tot Jack, asa ca acum o sa il chem pe cel cenusiu Jakisor :))
Dulcic mic....
Dar sa ne intoarcem la oalã!
TOCÃNITÃ DE PUI CU VINETE
1 pui mare
4 morcovi
1 ceapã mare
2 vinete
4 rosii
sare si piper
boia
foi de dafin
vin alb
1/2 cãpãtânã de usturoi trecut prin presã
pãtrunjel
Pt. piure:
cartofi albi, morcovi, cuisoare, unt, lapte, vegeta, nucsoarã.
Am tãiat puiul in bucãti si am condimentat cu sare, piper, boia, usturoi , foi de dafin rupte in bucãti mici si am acoperit cu vin, am lãsat la rece peste noapte.
A doua zi, am scurs bine carnea de vin si am pus la prãjit fãrã ulei ( puiul va lãsa grãsime suficientã) cand au inceput sa rumeneascã am pus ceapa tocatã, 2 morcovi rasi si 2 tãiati rondele, vinetele tãiate cubulete am pus capac si am lãsat sa se inmoaie, la urmã am pus rosiile tocate fãrã pielitã, condimentat si am pus restul de vin de la carne, am lãsat la redus.
La urmã am pus pãtrunjelul .
Pt. piure am fiert cartofi, morcovi cu 3 cuisoare si sare groasã.
Am stors si am redus cu blenderul, am adaugat unt, lapte si condimente.
Rezultatul....o cinã deliciosã! dacã aveti pe aproape murãturi sau ardei iuti e perfect :)
FRANGO NO TACHO COM BERINGELAS
1 frango cortado aos pedaços
4 cenouras ( 2 raladas)
1 cebola picada
1/2 cabeça de alhos esmagados
2 beringelas cortadas aos cubos
4 tomates sem pele, picados
sal e pimenta
colorau
folhas de louro
vinho branco
1 ramo de salsa
Para pure :
batatas brancas
cenouras
sal grosso
3 cravinhos
noz moscada
sal
leite
manteiga de alho Vaqueiro
Preparação:
Deixa o frango marinar durante a noite, temperado com sal, pimenta, colorau, alhos, folhas de louro e vinho.
Antes de cozinhar escorra bem o frango do molho e leva fritar sem óleo ( o frango deixa bastante gordura) acrescente, cebola, cenouras, beringelas, tempere e deixa cozinhar até legumes deixar água e junte tomates, e uma parte da marinada do frango, tape e deixa reduzir.
Ao final rectifique os temperus e junte salsa picada. Sirva com pure de batatas e cenouras e pickles.
Para pure, leva cozer na água temperada com sal e cravinhos batatas e cenouras.
Escorra da água, e triture com varinha magica, junte leite, manteiga ao gosto e tempere.
Bom Apetite!
Vara asta dacã am fost la plajã sa ma bronzez a fost maxim de 5 ori, e ironia soartei pt ca locul meu de muncã e...pe plajã:)) am preferat sa ies in ziua mea liberã in centru comercial...in fine cat mai departe de lume cunoscutã...in sfãrsit va anunt cu mare bucurie ca de acum incolo termin lucrul la 6 seara si am timp de blogãrealã...WAW!!!
Acum va salutã noul meu pisicutz...il cheamã tot Jack, asa ca acum o sa il chem pe cel cenusiu Jakisor :))
Dulcic mic....
Dar sa ne intoarcem la oalã!
TOCÃNITÃ DE PUI CU VINETE
1 pui mare
4 morcovi
1 ceapã mare
2 vinete
4 rosii
sare si piper
boia
foi de dafin
vin alb
1/2 cãpãtânã de usturoi trecut prin presã
pãtrunjel
Pt. piure:
cartofi albi, morcovi, cuisoare, unt, lapte, vegeta, nucsoarã.
Am tãiat puiul in bucãti si am condimentat cu sare, piper, boia, usturoi , foi de dafin rupte in bucãti mici si am acoperit cu vin, am lãsat la rece peste noapte.
A doua zi, am scurs bine carnea de vin si am pus la prãjit fãrã ulei ( puiul va lãsa grãsime suficientã) cand au inceput sa rumeneascã am pus ceapa tocatã, 2 morcovi rasi si 2 tãiati rondele, vinetele tãiate cubulete am pus capac si am lãsat sa se inmoaie, la urmã am pus rosiile tocate fãrã pielitã, condimentat si am pus restul de vin de la carne, am lãsat la redus.
La urmã am pus pãtrunjelul .
Pt. piure am fiert cartofi, morcovi cu 3 cuisoare si sare groasã.
Am stors si am redus cu blenderul, am adaugat unt, lapte si condimente.
Rezultatul....o cinã deliciosã! dacã aveti pe aproape murãturi sau ardei iuti e perfect :)
FRANGO NO TACHO COM BERINGELAS
1 frango cortado aos pedaços
4 cenouras ( 2 raladas)
1 cebola picada
1/2 cabeça de alhos esmagados
2 beringelas cortadas aos cubos
4 tomates sem pele, picados
sal e pimenta
colorau
folhas de louro
vinho branco
1 ramo de salsa
Para pure :
batatas brancas
cenouras
sal grosso
3 cravinhos
noz moscada
sal
leite
manteiga de alho Vaqueiro
Preparação:
Deixa o frango marinar durante a noite, temperado com sal, pimenta, colorau, alhos, folhas de louro e vinho.
Antes de cozinhar escorra bem o frango do molho e leva fritar sem óleo ( o frango deixa bastante gordura) acrescente, cebola, cenouras, beringelas, tempere e deixa cozinhar até legumes deixar água e junte tomates, e uma parte da marinada do frango, tape e deixa reduzir.
Ao final rectifique os temperus e junte salsa picada. Sirva com pure de batatas e cenouras e pickles.
Para pure, leva cozer na água temperada com sal e cravinhos batatas e cenouras.
Escorra da água, e triture com varinha magica, junte leite, manteiga ao gosto e tempere.
Bom Apetite!
Buna tocanita tare...simt cum miroase de bine ;)
ResponderEliminarmerçi:)
EliminarCe bun trebuie sa fie..atat puiul cat si piureul!
ResponderEliminarCe dragut este Jack !
Il saluta Luna..pisica mea ;-)
o zi buna...si spornica!
mã bucur ca iti place, si Jakisor pupã pe Luna, e foarte scump dar defectul lui e ca e plângãcios:)
EliminarQue bom aspecto Alina!
ResponderEliminarGostei do teu gatinho, tão lindo;)
Beijinhos.
obrigada:) adoro os gatos, tenho dois...
EliminarImi place preparatul tau, dar cel mai interesant mi se pare piureul ;)
ResponderEliminarPupici
Sper sa ajungi sa il pregãtesti, sami zici dacã iti place:)
EliminarImi plac vinetele extrem de mult si de aceea sunt convinsa ca mi-ar placea tocanita ta!
ResponderEliminarE diferitã, si nouã ne-a plãcut mult:)
EliminarUn preparat foarte interesant! Piureul mi se pare extraordinar, foarte aromat! Nu am pus niciodata nucsoara si cuisoare, dar cu prima ocazia pun! Te pup!
ResponderEliminarCuisoarel ii va da un gust deosebit cartofilor, la urmã se vor arunca, nucsoara o folosesc tot timpul la piure, ne-am obisnuit cu gustul :)
EliminarSuna bine si pentru ca imi plac vinetele salvez reteta.
ResponderEliminarmã bucur :)
EliminarArata foarte apetisanta mancarea ta.Pupici!
ResponderEliminarmultumim:)
EliminarCe delicios arata!!!
ResponderEliminarPup
multumesc:)
EliminarSuper interesanta reteta, la fel si piureul de cartofi, data viitoare il voi face si eu asa.
ResponderEliminarNoul membru al familiei,cum a ajuns la tine, cum de-l cheama tot Jack?
Si unde e tigrutzul?
Mi-a scapat ceva???
Sa-mi zici dacã ii place atunci:)
ResponderEliminarJack cel alb e pisicul cumnatei mele, mi la dat mie iar pe cel cenusiu l-am luat de pe drum, era bebe abandonat...e de rasã ruseascã.
Pe Tigrutz mi la luat cineva, a dispãrut in aprilie, avea si zgardã cu nr. meu de tel. asta e sper sa aibã grijã de el cine la luat, era asa frumos si mare :((
delicioasa tocanita, Ramona! Interesant piureul facut de tine! In viitor voi lua in consideratie aceasta varianta.
ResponderEliminarAm un pui congelat si cati-va castraviciori murati si sper ca incurand voi cumpara si celelalte ingrediente pentru a testa aceasta supertocanita. Frumos pisicut, cred ca e plin de ei in Almancil, nui asa?
In Dublin vezi pisici doar in reviste, televizor si blogul tau! lol!Salutari si "boa continuacao"!
Tare buna si tocanitza, dar eu in primul rand vreau sa-l salut pe Jack.
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