Duminicã ca de obicei mã trezesc devreme sa merg la piatã , mã intereseazã produsele biologice si plantele aromatice; iar dacã e piatã de vechituri e lumea mea ; e pãcat ca la 9 si un sfert trebuie sa plec la lucru :((
Dupã ceva bântuialã, am cumpãrat prune si mure. Vã mãrturisesc cã asta vara am fost rea si m-am ingrasat, acuma traiesc din frunze , iaurturi naturale amestecate ( cu prune) multã apã simultã foame :((
TARTE CUSTARD DE MURE
( good food UK-octombrie pag. 70)
500 gr aluat foietaj sau sfãrâmicios din comert ( eu am fãcut cu amândouã)
nucsoarã
scortisoarã
Cremã custard:
3 ouã
100 gr zahãr
200 ml smântânã 35% grasime
200 ml lapte
1+ 1/2 esentã de vanilie
100 gr mure proaspete
Preparare
Întinde aluatul si taie cercuri cu o cãnitã, unge formele cu ulei si fãinã si aseazã cerculetele de aluat si întinde bine pe margini, presarã cu scorisoarã si nucsoarã dupã plac si aseazã jumate din cantitatea de mure.
Pentru custard: amestecã ouãle si zahãrul, într-un bol mare ; pune smântâna, laptele si vanilia la fiert. Ia de pe foc si amestecã cu mixul de ouã.
Pune custardul peste tarte cât poti de mult si acoperã cu restul de mure.
Dã la copt.
Serveste-le pudrate cu zahãr ...mmm....ce arome :D
BLACKBERRY CUSTARD TARTS
500 g massa folhada ou quebrada ( usei as duas)
uma pitada noz moscada
canela moida
Custard :
3 ovos
100 g açúcar
2 dl natas 35% gordura
2 dl leite
1+1/2 extracto de baunilha
100 g amoras frescas
açúcar em pó
Corta a massa , circulos e disponha sobre as forminhas untadas com óleo e farinha.
Salpique-as com pouco noz moscada e canela, metade das amoras e cubra com creme custard, acaba com restantes amoras, e leva cozer.
Sirva com açúcar em pó.
Para creme custard:
Mistura ovos com açúcar, e guarde. Á parte leve ao lume brando, o leite, natas e baunilha. Quando começa ferver, retire e mistura em fio com o mix de ovos.
Bom Apetite :)
Dupã ceva bântuialã, am cumpãrat prune si mure. Vã mãrturisesc cã asta vara am fost rea si m-am ingrasat, acuma traiesc din frunze , iaurturi naturale amestecate ( cu prune) multã apã si
TARTE CUSTARD DE MURE
( good food UK-octombrie pag. 70)
nucsoarã
scortisoarã
Cremã custard:
3 ouã
100 gr zahãr
200 ml smântânã 35% grasime
200 ml lapte
1+ 1/2 esentã de vanilie
100 gr mure proaspete
Preparare
Întinde aluatul si taie cercuri cu o cãnitã, unge formele cu ulei si fãinã si aseazã cerculetele de aluat si întinde bine pe margini, presarã cu scorisoarã si nucsoarã dupã plac si aseazã jumate din cantitatea de mure.
Pentru custard: amestecã ouãle si zahãrul, într-un bol mare ; pune smântâna, laptele si vanilia la fiert. Ia de pe foc si amestecã cu mixul de ouã.
Pune custardul peste tarte cât poti de mult si acoperã cu restul de mure.
Dã la copt.
Serveste-le pudrate cu zahãr ...mmm....ce arome :D
BLACKBERRY CUSTARD TARTS
500 g massa folhada ou quebrada ( usei as duas)
uma pitada noz moscada
canela moida
Custard :
3 ovos
100 g açúcar
2 dl natas 35% gordura
2 dl leite
1+1/2 extracto de baunilha
100 g amoras frescas
açúcar em pó
Corta a massa , circulos e disponha sobre as forminhas untadas com óleo e farinha.
Salpique-as com pouco noz moscada e canela, metade das amoras e cubra com creme custard, acaba com restantes amoras, e leva cozer.
Sirva com açúcar em pó.
Para creme custard:
Mistura ovos com açúcar, e guarde. Á parte leve ao lume brando, o leite, natas e baunilha. Quando começa ferver, retire e mistura em fio com o mix de ovos.
Bom Apetite :)
Olá Alina, eu adoro framboesas, as tuas tartes ficaram delicadas e de aspecto delicioso, gostei muito!
ResponderEliminarUm beijinho.
Delicioase, imi plac mult tartele cu crema custard, iar in combinatie cu mure super bune trebuie sa fie...pot sa iau si eu cateva? :) Pupici
ResponderEliminarYammy, ce deliciu...
ResponderEliminarunaaaa , te roooggg !!!
ResponderEliminarGustoase tare tartele astea micute!
ResponderEliminarBune rau tartele acestea mititele.Te pup!
ResponderEliminarSuper delicioase,n-as zice nu,e imposibil de refuzat!Pupici
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