Dacã luna trecutã am tras chiulul, de data asta nu pot rata Provocarea Dulce Românie de pe blogul All Day Cooking, pentru aceasta lunã avem ca ingredient piersica iar ca temã, produse pentru cãmarã...sunã bine nu?
Am pregãtit aceastã tartã cu inspiratie din revista Food &Travel, UK de pe luna August. Este foarte usor de preparat, vã invit ....
versão portuguesa embaixo
Pentru aluat de tartã:
175 gr unt topit
50 gr zahãr
1 gãlbenus
250 gr fãinã
Pentru crema de migdale ( frangipane):
200 gr unt topit
200 migdale mãcinate gros
200 gr zahãr
2 ouã
5-6 piersici coapte
150 gr strugurei ( coacãze rosi)
100 ml dulceatã de caise ( am pus sirop de artar)
Preparare
Pregãteste cuptorul la 180ºC.
Mixeaza untul cu zahãrul si un praf de sare, apoi gãlbenusul si fãina. Preparã un aluat moale pe care îl invelesti in film transparent si il dai la frigider, cât timp pregãtesti crema.
Pentru crema, mixeazã untul cu zahãrul, ouãle, un praf de sare si migdalele.
Întinde aluatul pãstrat peste o formã de tartã tapetatã cu hârtie vegetalã, împunge alocuri cu furculita si toarnã crema. Dã la copt circa 30 minute sau pânã când se coace in mijloc.
Taie piersicile pe jumãtate, scoate sâmburi si taie fiecare parte in 8 feliute. Dispune feliile peste tarta, pune strugurei si unge feliile de piersici cu dulceata incãlzitã ( eu am pus sirop de artar). Lasã la rãcit si serveste.
Poftã mare!
Ingredientes massa quebrada:
175 g manteiga amolecida
50 g açúcar
1 gema de ovo
250 g farinha
Para frangipane ( creme de amêndoas)
200 g manteiga amolecida
200 g amêndoas picadas grossier
200 g açúcar
2 ovos
5-6 pessegos maduros
150 g groselhas
100 doce de damascos ou xarope de acer
Pre aquece o forno a 180ºC.
Bata bem a manteiga, açúcar e uma pitada de sal, junte a gema, farinha e guarde a massa num film transparente no frio, até preparar o frangipane.
Para frangipane, bata bem manteiga, amêndoas,ovos e uma pitada de sal.
Retire a massa do frio e arranja numa forma de tarte forrada com papel vegetal, junte o frangipane e leva cozer cerca de 30 min. ou até esta cozida.
Corta os pessegos ao meio e retire-lhes os caroço, corta cada metade em 8 fatias e disponha sobre a tarte. Junte as groselhas e pincele com o doce aquecido ou xarope de acer.
Sirva a tarte fria.
Bom Apetite!
Am pregãtit aceastã tartã cu inspiratie din revista Food &Travel, UK de pe luna August. Este foarte usor de preparat, vã invit ....
versão portuguesa embaixo
Pentru aluat de tartã:
175 gr unt topit
50 gr zahãr
1 gãlbenus
250 gr fãinã
Pentru crema de migdale ( frangipane):
200 gr unt topit
200 migdale mãcinate gros
200 gr zahãr
2 ouã
5-6 piersici coapte
150 gr strugurei ( coacãze rosi)
100 ml dulceatã de caise ( am pus sirop de artar)
Preparare
Pregãteste cuptorul la 180ºC.
Mixeaza untul cu zahãrul si un praf de sare, apoi gãlbenusul si fãina. Preparã un aluat moale pe care îl invelesti in film transparent si il dai la frigider, cât timp pregãtesti crema.
Pentru crema, mixeazã untul cu zahãrul, ouãle, un praf de sare si migdalele.
Întinde aluatul pãstrat peste o formã de tartã tapetatã cu hârtie vegetalã, împunge alocuri cu furculita si toarnã crema. Dã la copt circa 30 minute sau pânã când se coace in mijloc.
Taie piersicile pe jumãtate, scoate sâmburi si taie fiecare parte in 8 feliute. Dispune feliile peste tarta, pune strugurei si unge feliile de piersici cu dulceata incãlzitã ( eu am pus sirop de artar). Lasã la rãcit si serveste.
Poftã mare!
Ingredientes massa quebrada:
175 g manteiga amolecida
50 g açúcar
1 gema de ovo
250 g farinha
Para frangipane ( creme de amêndoas)
200 g manteiga amolecida
200 g amêndoas picadas grossier
200 g açúcar
2 ovos
5-6 pessegos maduros
150 g groselhas
100 doce de damascos ou xarope de acer
Pre aquece o forno a 180ºC.
Bata bem a manteiga, açúcar e uma pitada de sal, junte a gema, farinha e guarde a massa num film transparente no frio, até preparar o frangipane.
Para frangipane, bata bem manteiga, amêndoas,ovos e uma pitada de sal.
Retire a massa do frio e arranja numa forma de tarte forrada com papel vegetal, junte o frangipane e leva cozer cerca de 30 min. ou até esta cozida.
Corta os pessegos ao meio e retire-lhes os caroço, corta cada metade em 8 fatias e disponha sobre a tarte. Junte as groselhas e pincele com o doce aquecido ou xarope de acer.
Sirva a tarte fria.
Bom Apetite!
Primul venit,primul servit.Imi place.Pupici!
ResponderEliminarFata draga, m-am hotarat, facem schimb :D
ResponderEliminarHai la mine cu o felie din tarta ta si eu te servesc din a mea (cu mere) :))
Pupici
Interesanta combinatia, cu siguranta delicioasa tarta!
ResponderEliminarO combinatie superba!!!
ResponderEliminarO combinatie delicioasa de toamna!Arata tare bine!
ResponderEliminarCrema frangipane este grozava in combinatie cu fructe.Tarta ta arata mimnunat!Te pup draga mea!
ResponderEliminarAh, ce-mi place ca e cu migdale..mmm!
ResponderEliminarSunt convinsa ca este grozava;mai ales ca este preparata cu crema nea preferata,frangipane.
ResponderEliminarEu am folosit-o in combinatie cu smochine si a fost super!
O saptamana usoara!:)
Yammy!!! Ce bunatate!
ResponderEliminarMmm.. ce bunatate..!
ResponderEliminarO saptamana faina!
Multumesc tuturor:)pupici
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