sábado, 8 de setembro de 2012

Fripturã cu ciuperci si porumb / Rojoes com cogumelos e milho

Pentru sfârsit de sãptãmâna, eu prefer mâncãrurile rapide ca sã  am timp de putinã plimbãrealã seara... desi ador sa pregãtesc desertul sãptãmâna asta am tras chiulul :)

Si ca sa meargã totul repede, am  pus carnea la marinat peste noapte....



Pentru marainatã : usturoi trecut prin presã, sare, piper, boia, foi de dafin rupte, vin alb.

bucãti de carne de porc
ciuperci
1 conservã de porumb fiert

Pentru orez de stafide :

orez cu bob lung
stafide
ceapã


Preparare

Carnea de porc am stors-o bine de marinatã si am pus-o la prãjit, lasã la rumenit si adaugã ciupercile, la urmã am adãugat lichidul de la marinatã , am acoperit si am lãsat sã scadã. Putin înainte de final am pus porumbul.

Orezul * l-am fiert în apã cu sare si usturoi.
Separat am  cãlit putinã ceapã cu stafidele si am pus din orezul fiert, am amestecat la foc mic si am servit imediat.
* La o mãsurã de orez pun dublul de apã fiartã, mai întâi prãjesc putin usturoi tocat cu sare mare în ulei de mãsline, apoi pun orezul crud, amestec si las putin la prãjit si abia la urmã pun apa.
Sper sa vã placã.
O duminicã frumoasã va doresc :)



ROJOES COM COGUMELOS E MILHO


rojoes de porco
sal e pimenta preta
vinha de alho
louro
vinho branco
cogumelos ( setas)
milho de lata

Para arroz de passas
arroz agulha, sal, alho, cebola


Deixa rojoes na marinada ( sal e pimenta, v de alho,louro partido, vinho) no dia, escorra bem a carne da marinada e leva fritar, junte os cogumelos e deixa perder a água, depois marinada  e deixa cozer tapado. Ao final junte milho e deixa mais uns minutos.


Para arroz :
Coza o arroz branco, á parte frita cebola picada com passas, junte arroz cozido e misture . Sirva.

Bom Apetite e Bom fim de semana !

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