quarta-feira, 11 de abril de 2012

Macarons.....sau o tentativã...

Dupã cum v-am povestit , din  Lemon curd am pregãtit câteva  deserturi.
De mult mi-am dorit sã pregãtesc Macarons, aratã asa de bine în patiseri  asa drãgut colorate, umplute cu diverse creme...mmm....si pofta mea mã îndeamnã la pãcatul capital de a ceda mãcar la unul :D
În editia de Primãvarã a revistei  Saberes & Sabores,  am dat de acesti macarons   deliciosi, mai ales cã am albuse congelate au picat la fix!  cum i-am pregãtit pentru prima oarã  mi-au iesit asa de mari, cã i-am si numit brontozauri :)) promit ca data viitoare sã fac bilute mici!


MACARONS BICOLORES

versão portuguesa embaixo


 ALUAT/ MASSA FRESCA




350 gr zahãr/ 350 g açúcar
150 migdale mãcinate fin /150 g de amêndoa finamente ralada
sare/ sal
4 albuse/ 4 claras 
colorant alimentar galben si verde/corante alimentar amarelo e verde

CREMÃ/ RECHEIO

lemon curd 

sau

150 gr unt/150 g manteiga para bolos
80 gr zahãr pudrã / 80 g de açúcar em pó
2 linguri cremã de wisky ( baileys) /2 colheres de creme de wisky ( baileys)   



* Cu ajutorul robotului de bucãtãrie redu zahãrul la zahãr pudrã si pãstreazã 1/3 deoparte.
* Adaugã migdalele la zahãrul rãmas în robot si macinã din nou.
* Adaugã un praf de sare la albuse si mixeazã-le pânã devin spumã. Continuã sã mixezi si adaugã treptat zahãrul pãstrat pânã se obtine un " merengue" firm si strãlucitor.
* Scoate jumãtate din merengue obtinut în alt recipient si adaugã jumãtate din amestecul de zahãr si migdale, amestecând usor cu spatula de silicon, adaugã câteva picãturi e colorant la fel procedeazã si cu cealaltã jumãtate.
*Pune preparatul într-o pungã de patiser si distribuie amestecul peste hârtie vegetalã, trebuie sã formezi bilute mici  de circa 3 cm ( eu i-am fãcut enormi :)) )
* Preîncãlzeste cuptorul la 160ºC  si introduce macaronsi, lasã la copt circa de 15 min.
* Dupã ce au copt lasã-i la rãcit si preparã crema de Baileys, eu i-am umplut cu lemon curd.

CREMA DE BAILEYS

Topeste untul si  mixeazã-l spumã, adaugã zahãrul si crema de whisky.

ASAMBLARE

Unge macaronsi cu putinã  cremã pe partea de din jos si lipeste-i.

   

* Coloque o açúcar no robô de cozinha e triture até ficar em pó. Retire cca. de 1/3 do açúcar triturado para outro recipiente e reserve-o.
* Adicione as amêndoas ao açúcar que ficou no robô de cozinha e volte triturar.
* Junte uma pitada de sal ás claras e bata-as  até começarem a ficar em espuma. Sem parar de bater vá adicionando o açúcar reservado, a pouco e pouco, até obter um merengue firme e briliante.
* Retire metade de merengue obtido para outra tigela e adicione-lhe metade da mistura de açúcar e amêndoa, envolvendo delicamente com uma espátula.
* Adicione umas gotas de corante alimentar á restante mistura de açúcar e amêndoa e volte a ligar o robô de cozinha para misturar bem.
* Coloque a mistura num saco de pasteleiro munido de um bico liso e largo e distribua a massa espaçadamente sobre um tabuleiro de forno forrado com papel vegetal de modo a formar pequenos discos.
Leva a cozer a 160ºC para 15 min. retire e deixe arrefecer.
Para o recheio, utilizei  Lemon Curd.


Para recheio de Baileys:
Amoleça a manteiga e bata-a com a batedeira até ficar em creme.
Junte o açúcar em pó e o creme de wisky.
Barre a parte lisa com um pouco de creme e una a outro macaron também pela parte lisa.

14 comentários:

  1. E bina ca macar ai incercat sa-i faci,eu nu stiu cand voi avea timp sa-i incerc,important e ca au fost deliciosi!Pupici!

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    1. Poate nici eu...dar aveam multe albuse la congelator:D pup

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  2. Eu n-am facut pana acum, dar servesc cu placere pe oriunde ii vad :)

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  3. Nu m-am incumetat sa-i fac,asa ca servesc de la tine.Te pup!

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    1. Sunt printre cele mai rapide deserturi, am si pt. tine:) pupici

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  4. Nici eu n-am avut tupeu pana acum sa fac.. Super arata ai tai!

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  5. Nu Ie-am facut niciodata pentru ca nu am timp,dar ale tale arata tare yammy.Sarbatori fericite!

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