sexta-feira, 2 de novembro de 2012

Prãjiturã cu dovleac si zahãr brun ( Halloween)/ Bolo de abóbora e açúcar escuro

Am pregãtit-o chiar in seara de 31 octombrie, împreunã cu prietena mea Bellinha. Reteta am luat-o din revista englezeascã Good to know recipes de luna asta.
Chiar mã gândeam ce sa pregãtesc mai diferit de Halloween, sa ne placã la toti.
Dovlecei pt. decor i-am pregãtit din pastã martipan ( am cumpãrat-o de la Aldi) in care am pus un strop de colorant portocaliu, trebuia sa iasã niste dovlecei chiar drãgãlasi dar...au iesit niste  giavoli dã dzâua mortzâlor :)))
Prãjitura iasã super mare si grea, ajunge sa dati prin vecini sau neamuri:)



 300 ml ulei/ 3 dl óleo
4 ouã / 4 ovos
250 gr zahãr mascavado brun/ 250 g açúcar mascavado escuro
2 lingurite esentã de vanilie/ 2  c. chá essencia de baunilha
150 g stafide/ 150 g sultanas
100 g nuci tocate / 100 g nozes picadas
1 dovleac pt. prãjituri de cam 1 kg, dat pe rãzãtoare/ 1 abóbora menina de cca. 1 kg ralada
coaja si sucul de la 1/2 portocalã / raspa e sumo de 1/2 laranja
coaja rasã de la o lãmâie/ raspa de 1 limão

400 gr fãinã/ 400 g farinha
1+ 1/2 linguritã bicarbonat/ 1 + 1/2 c.chá bicarbonato de sodio
1 +1/2 praf de copt/ 1+1/2 fermento em pó
2 lingurite amestec de mirodeni pt. prãjituri / 2 c. chá mistura de especiarias para bolos
1 lingurã scortisoarã / 1 c. sopa de canela em pó


Pentru Icing/ Cobertura

500 gr cremã de brânzã/ 500 g queijo creme
150 g zahãr pudrã/ 150 g açúcar em pó
sucul si coaja de la o lãmâie/ sumo e raspa de 1 limão
sucul de la 1/2 portocalã ( restul de la blat)/ sumo de 1/2 laranja

Pentru mini dovlecei/ para decoração

250 gr martipan/ 250 g pasta americana branca
colorant alimentar portocaliu/ corante alimentario cor de laranja
cuisoare întregi/ cravinhos


*Pre- încãlzeste cuptorul la 180ºC si pregãteste 2 forme de tort cu hârtie vegetalã.
Într-un bol amestecã uleiul, ouãle, zahãrul si vanilia.
Adaugã stafidele, nucile, dovleacul si citrinele ; fãina, bicarbonatul, praful de copt si mirodeniile, amestecã bine cu spatula.
* Împarte blatul în cele 2 forme si dã la copt cam 45 min.
* Pentru Icing mixeazã ingredientele bine,unge o parte de blat cu 1/2 icing si acoperã cu celãlalt blat.Unge cu restul de icing si pune dovlecei de martipan.
Prãjitura iasã foarte aromatã si pufoasã-umedã:)


*Pre-aqueça o forno a 180ºC e forre duas formas redondas com papel vegetal.
Mistura o óleo, os ovos, açucar e baunilha com as batedeiras.
Junte sultanas, nozes, abóbora, sumo de citrinas, bicarbonato, fermento, especiarias e mistura bem com spatula.
Divida a massa pelas formas e coza 45 min.
Para cobertura e recheio bata bem os ingredientes juntas.
Barre o bolo com o creme, cubra com outro bolo e resto de creme, arranja as abóbrinhas de pasta americana.



3 comentários:

  1. Que lindo bolo, imagino a combinação da abóbora e açucar mascavado deliciosa!Adorei as abóbrinhas:)
    Beijinhos, um bom fim-de-semana.

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