Bolos de arroz ( mini checuri tipic portugheze din fãinã de orez) sunt printre preferatele mele dimineata.
Cum nu am forme speciale pentru ele nu am incercat sa le pregãteascã. Cu ceva timp in urmã am cumpãrat fãinã de orez si abia astãzi mi-am fãcut curaj, ai nevoie de hârtie vegetalã si forme identice cu cele pe care le folosesti pt. a da formã garniturilor în farfurie, ar fi bine sa fie de aceleasi mãrimi sau foosesti pur si simpu hârtie vegetalã pe care o prinzi intr-o parte....ele cresc enorm in cuptor si cresc si pe dedesupt,de aceea pui neapãrat in forma de cuptor hârtia vegetalã!!!
Ideea e ca ele sa fie inalte, asa se comercializeazã ....reteta am luat-o de aici.
versão portuguesa embaixo
125 gr zahãr/ 125 g açúcar
70 gr unt /70 g manteiga
3 ouã/ 3 ovos
150 gr fãinã de orez/150 farinha de arroz
50 gr fãinã/ 50 g farinha
1 linguritã praf de copt/ 1 colher sobremesa fermento em pó
Am folosit forme de diverse mãrimi, fara fund, in care am pus fãsi de hârtie vegetalã ca prelungire.
Mixezi zahãrul cu untul , spumã si pui ouãle întregi pe rând. Pui fãinile, praful de copt si amesteci cu o lingurã de lemn sau spatulã.
Va iesi un aluat grosut, asa trebuie sa fie, iei cu lingura si pui in forme...cam treisfert. Dã la copt la 200ºC, primele 5 minute, apoi redu temperatura la 180ºC, coci cam 25 min.
Eu m-am uitat prin gemulet si cand le-am vãzut îmburdate m-am cam speriat, dar nu-i bai. Ele cresc peste tot:))
Cu 10 minute inainte sa le scoti pui zahãr peste ele.
Si au iesit destul de O.K pt prima oarã, vreti si voi?
Como não tinha forminhas, utilizei varias formas tip para cortar bolos, acrescentei tiras de papel vegetal tmb.Receita original aqui.
Bata açúcar com manteiga até obter uma creme esbranquiçada, junte ovos um a um batendo sempre.Junte farinhas e o fermento, mexa bem com uma colher de pau.
Divida pelas forminhas e leva cozer 5 min. a 200ºC, e depois reduza para 180ºC.
10 min. antes de final, polvilhe com açúcar.
Cum nu am forme speciale pentru ele nu am incercat sa le pregãteascã. Cu ceva timp in urmã am cumpãrat fãinã de orez si abia astãzi mi-am fãcut curaj, ai nevoie de hârtie vegetalã si forme identice cu cele pe care le folosesti pt. a da formã garniturilor în farfurie, ar fi bine sa fie de aceleasi mãrimi sau foosesti pur si simpu hârtie vegetalã pe care o prinzi intr-o parte....ele cresc enorm in cuptor si cresc si pe dedesupt,de aceea pui neapãrat in forma de cuptor hârtia vegetalã!!!
Ideea e ca ele sa fie inalte, asa se comercializeazã ....reteta am luat-o de aici.
versão portuguesa embaixo
125 gr zahãr/ 125 g açúcar
70 gr unt /70 g manteiga
3 ouã/ 3 ovos
150 gr fãinã de orez/150 farinha de arroz
50 gr fãinã/ 50 g farinha
1 linguritã praf de copt/ 1 colher sobremesa fermento em pó
Am folosit forme de diverse mãrimi, fara fund, in care am pus fãsi de hârtie vegetalã ca prelungire.
Mixezi zahãrul cu untul , spumã si pui ouãle întregi pe rând. Pui fãinile, praful de copt si amesteci cu o lingurã de lemn sau spatulã.
Va iesi un aluat grosut, asa trebuie sa fie, iei cu lingura si pui in forme...cam treisfert. Dã la copt la 200ºC, primele 5 minute, apoi redu temperatura la 180ºC, coci cam 25 min.
Eu m-am uitat prin gemulet si cand le-am vãzut îmburdate m-am cam speriat, dar nu-i bai. Ele cresc peste tot:))
Cu 10 minute inainte sa le scoti pui zahãr peste ele.
Si au iesit destul de O.K pt prima oarã, vreti si voi?
Como não tinha forminhas, utilizei varias formas tip para cortar bolos, acrescentei tiras de papel vegetal tmb.Receita original aqui.
Bata açúcar com manteiga até obter uma creme esbranquiçada, junte ovos um a um batendo sempre.Junte farinhas e o fermento, mexa bem com uma colher de pau.
Divida pelas forminhas e leva cozer 5 min. a 200ºC, e depois reduza para 180ºC.
10 min. antes de final, polvilhe com açúcar.
Que lindos que ficaram, também gostava de fazer assim pequenos, gostei da tua improvisação:)
ResponderEliminarBeijinhos.
Vou procurar forminhas, ficarum tão fofinhas, obrigada Duxa:)
EliminarO sa caut si la noi faina de orez, poate gasesc si le fac si eu ca-mi plac asa inalte si aurii cum sunt ;-)
ResponderEliminarE prima oarã cand le-am incercat, au iesit destul de pufoase...am sa caut forme speciale pt. ele:)
EliminarCe infuriate !:)
ResponderEliminarCum sa nu-mi placa!:)
au crescut si eu hap, si cresc si eu maaare:))
EliminarCe bine arata. Felicitari. Frumos blog.
ResponderEliminarMultumesc Diana, te astept cu drag:)
EliminarUnul este pentru mine!
ResponderEliminarPup!
Cu sigurantã, pupici:)
EliminarN-am folosit pana acum faina de orez.. Umflatele astea trebuie sa fie foarte bune!!
ResponderEliminarTrebuie sa fie si în România, acolo unde se vând produse vegetariene:)
EliminarN-am folosit pana acum faina de orez, dar servesc cu placere!
ResponderEliminarSunt foarte bune, au un gust tare plãcut:)
EliminarTRebuie sa le fac si eu,imi place mult cum arata!Pupici!
ResponderEliminarmultumesc, pup:)
EliminarWow ce bunatate!!
ResponderEliminarmultumesc:)
Eliminar