Am hotãrât sã particip la concursul organizat pe : http://www.bucatareselevesele.ro/2011/09/concurs-cutitele-ceramice-ne-usureaza.html
Vinetele sunt legumele mele preferate, ca sã gãtesc ceva deosebit m-am inspirat din bucãtãria greceascã.
Aveti nevoie de :
2 vinete, tãiate rondele fine
450 gr de carne de vacã sau oaie tocatã
2 cepe mari, rondele fine
3 cãtei de usturoi
400 gr rosii tocate
o legãturã de pãtrunjel
sare si piper
scortisoarã si nucsoarã
2-3 ouã
300 ml de iaurt grecesc
brânzã rasã
ulei de mãsline
mãsline negre
Preparare:
* Prãjeste feliile de vinete si scoate-le pe hârtie absorbantã.
* Prãjeste carnea în putin ulei, amestecând tot timpul circa de 5 minute, adaugã ceapa si usturoiul si mai lasã 5 minute.
Pune rosiile, pãtrunjelul tocat si condimenteazã dupã plac.
*Într-o formã pentru cuptor pune putin ulei de mãsline si acoperã cu jumãtate din cantitatea de vinete, peste pune carnea si acoperã cu restul de vinete.
*Bate ouãle cu sare si piper si adaugã iaurtul , amestecã bine si toarnã peste moussaka, presarã brânzã deasupra si dã la cuptorul preîncãlzit, circa de 45 min, la 190 ºC ( ventilat) sau pânã când se rumeneste frumos deasupra.
Decoreazã cu mãsline si serveste imediat .
Poftã mare!
Vinetele sunt legumele mele preferate, ca sã gãtesc ceva deosebit m-am inspirat din bucãtãria greceascã.
Aveti nevoie de :
2 vinete, tãiate rondele fine
450 gr de carne de vacã sau oaie tocatã
2 cepe mari, rondele fine
3 cãtei de usturoi
400 gr rosii tocate
o legãturã de pãtrunjel
sare si piper
scortisoarã si nucsoarã
2-3 ouã
300 ml de iaurt grecesc
brânzã rasã
ulei de mãsline
mãsline negre
Preparare:
* Prãjeste feliile de vinete si scoate-le pe hârtie absorbantã.
* Prãjeste carnea în putin ulei, amestecând tot timpul circa de 5 minute, adaugã ceapa si usturoiul si mai lasã 5 minute.
Pune rosiile, pãtrunjelul tocat si condimenteazã dupã plac.
*Într-o formã pentru cuptor pune putin ulei de mãsline si acoperã cu jumãtate din cantitatea de vinete, peste pune carnea si acoperã cu restul de vinete.
*Bate ouãle cu sare si piper si adaugã iaurtul , amestecã bine si toarnã peste moussaka, presarã brânzã deasupra si dã la cuptorul preîncãlzit, circa de 45 min, la 190 ºC ( ventilat) sau pânã când se rumeneste frumos deasupra.
Decoreazã cu mãsline si serveste imediat .
Poftã mare!
Buna Ramona,
ResponderEliminarPentru ati valida reteta pentru concurs te rog sa introduci link-ul http://www.bucatareselevesele.ro/2011/09/concurs-cutitele-ceramice-ne-usureaza.html in postare .El trebuie sa duca spre concursul nostru
Multumim!!
Bucataresele Vesele
super ti-a iesit ;) .... bafta si tie !!!!!
ResponderEliminaro zi frumoasa!!!