segunda-feira, 19 de setembro de 2011

Tarte de limão merengada-Tartã de lãmâie si bezea




                                                    

Aluat:   pt. tarte de fructe din comert sau de casã
Crema: budincã de vanilie din comert sau cremã bazã pt. tarte de fructe ( retetã portughezã)
suc de la o lamâie si 2-3 linguri de smântânã pt. friscã.
Bezea: 4 albuse bãtute spumã forte cu 100gr. de zahãr, optional  câteva picãturi suc de lãmâie


Preparare:

1) Aluatul se lasã la descongelat, între timp se pregãteste budinca.
Eu am pregãtit o cremã clasicã bucãtãriei portugheze care merge la majoritatea tartelor de fructe.
Am pus la fiert 300 ml de lapte, separat am amestecat  60 g de zahãr cu 30 g fãinã, 1 ou întreg, 3 gãlbenuse, 1 praf de sare, 1 praf zahãr vanelat se amestecã bine si se toarnã peste comp. de lapte, la foc mic, amestecând încontinu pânã se îngroasã. Se ia de pe foc si se adaugã smântãna si sucul de lãmâie


                                        
2) Tarta se aseazã cu grijã în formã peste hârtie vegetalã, cuptorul se pune la încãlzit 200ºC ventilat.
Peste se pune crema si se dã la copt cca. 30 min. la partea cea mai joasã a cuptorului.

                                                  

3) Înainte de a scoate tarta din cuptor, am început sã bat bine albusele pt. bezea.
Am scos tarta si am ornat-o.

4)Am dat la cuptor din  nou,; am presãrat înainte putin zahãr pudrã de data asta la partea de sus ventilat pt. un minut.

                                       

A iesit delicioasã!!! vã invit la o felie:)



                                 TARTE DE LIMÃO MERENGADA



Base: 400g massa areada ou quebrada de compra
Recheio: 500 g creme pasteleiro
sumo de 1 limão grande e 0,5 dl natas
Merengue: 4 claras e 100 g açúcar


1) Tenda a massa e forre uma tarteira, reserve.
2) Creme pasteleiro caseiro:
Leve ao lume um tacho com 3 dl de leite, até ferver.
Á parte misture 60 g de açúcar com 30g de farinha, 1 ovo, 3 gemas, uma pitada de baunilha em pó e outra de sal fino.Incorpore no leite e mantenha sobre lume brando, mexendo sempre até cozer e espessar.
Misture com sumo de limão e natas, recheie o tarte e leve ao forno a 200ºC, por cerca de 30 min, na parte mais baixa do forno.
Fiindo o tempo, retire e deixe arrefecer.
3) Para merengue, bata as claras em castelo firme e vá adicionando o açúcar, batendo sempre.
Coloque-as num saco de pasteleiro e disponha por cima da tarte. Polvilhe com açúcar em pó e leve ao forno para queimar um pouco.
Sirva decorado com fatias de limão e morangos.






















 

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