M-am hotãrât sã mã înscriu si eu cu aceastã retetã, la concursul de pe blogul Laurei Adamache.
Am ales un desert mai deosebit din bucãtãria portughezã, deserturile gratinate le pregãtim cel mai des iarna, uneori adãugãm si migdale sau lapte condensat .
O recomand cu drag :)
Ingrediente pentru 4-6 persoane:
100 gr. stafide si 100 ml brandy sau rom
4-5 mere ( de preferintã Golden) si sucul de la o lãmâie mare
5 ouã si 150 gr zahãr
coaja rasã de la o lãmâie
300 ml de lapte si 200 ml de smântânã pt. friscã
Bezea:
4 albuse si 100 gr. zahãr
Decor:
jumãtate de mãr, scortisoarã pudrã si un fir de mentã proaspãtã
Preparare:
1) Într-un castronas pune stafidele la înmuiat cu brandy.
Între timp spalã merele, decojestele si taiele cubulete. Stropestele cu sucul de lãmâie si aseazã-le într-o formã pt. cuptor ( poate sã fie vas de jena sau de pãmânt de exp.).
Pune stafidele deasupra.
2) Separat, amestecã ouãle cu zahãrul si coaja rasã de lãmâie. Adaugã laptele si smântâna si amestecã bine.
Pentru o aromã mai intensã, adaugã putinã scortisoarã pudrã.
3) Toarnã preparatul peste mere si dã la cuptor la 180ºC, pentru 40 minute ( ventilat).
Se scoate.
Între timp se bat albusele spumã bine si se adaugã zahãrul putin câte putin. Se ia cu lingura sau cu spritul ( ca la friscã) si se dispun din albuse peste budincã.
Se dã din nou la cuptor, încã 15-20 minute.
Se serveste cãldutã , pudratã cu multã scortisoarã si decoratã cu mãr feliat si menta.
Este o budincã bine însiropatã, poftã mare!
Am ales un desert mai deosebit din bucãtãria portughezã, deserturile gratinate le pregãtim cel mai des iarna, uneori adãugãm si migdale sau lapte condensat .
O recomand cu drag :)
Ingrediente pentru 4-6 persoane:
100 gr. stafide si 100 ml brandy sau rom
4-5 mere ( de preferintã Golden) si sucul de la o lãmâie mare
5 ouã si 150 gr zahãr
coaja rasã de la o lãmâie
300 ml de lapte si 200 ml de smântânã pt. friscã
Bezea:
4 albuse si 100 gr. zahãr
Decor:
jumãtate de mãr, scortisoarã pudrã si un fir de mentã proaspãtã
Preparare:
1) Într-un castronas pune stafidele la înmuiat cu brandy.
Între timp spalã merele, decojestele si taiele cubulete. Stropestele cu sucul de lãmâie si aseazã-le într-o formã pt. cuptor ( poate sã fie vas de jena sau de pãmânt de exp.).
Pune stafidele deasupra.
2) Separat, amestecã ouãle cu zahãrul si coaja rasã de lãmâie. Adaugã laptele si smântâna si amestecã bine.
Pentru o aromã mai intensã, adaugã putinã scortisoarã pudrã.
3) Toarnã preparatul peste mere si dã la cuptor la 180ºC, pentru 40 minute ( ventilat).
Se scoate.
Între timp se bat albusele spumã bine si se adaugã zahãrul putin câte putin. Se ia cu lingura sau cu spritul ( ca la friscã) si se dispun din albuse peste budincã.
Se dã din nou la cuptor, încã 15-20 minute.
Se serveste cãldutã , pudratã cu multã scortisoarã si decoratã cu mãr feliat si menta.
Este o budincã bine însiropatã, poftã mare!
cred ca este fff bun acest desert ;) ...
ResponderEliminarEste o budincã însiropatã bine, si ia putin timp de pregãtire.
ResponderEliminarSper sã vã placã:)