Am pregãtit o tartã super rapidã cu piersici zemoase...merge la fix cu înghetatã :D
Reteta o am din revista lunarã BBC-Easy Cook, Iulie 2012.
BLAT
175 gr fãinã + extra pentru frãmântat
85 gr unt rece tãiat cubulete
1 lingurã zahãr
2 gãlbenuse
Top
100 gr zahãr
140 gr unt
2 ouã bãtute
140 gr migdale mãcinate
50 gr fãinã
4 piersici feliate
dulceatã de piersici optional
* Pregãteste blatul
Amestecã fãina si untul cu mâinile ca pentru crumble, apoi adaugã zahãrul, 1 gãlbenus si 1 linguritã de apãu, urmate de celãlalt gãlbenus si o linguritã de apã, amestecã pânã obti un aluat usor de lucrat. Acoperã cu film transparent si dã la frigider 30 min.
* Fixeazã cuptorul la 180ºC, si întinde aluatul. Tapeteazã o formã de tartã cu hârtie vegetalã si pune aluatul,peste pune hârtie vegetalã si fasole uscatã sau alã greutate. Dã la copt 10 minute, apoi scoate hârtia si fasolea .
* Amestecã zahãrul cu untul topit, adaugã ouãle, migdalele si fãina. Pune peste tartã, iar deasupra dispune piersicile. Dã la copt încã 20 minute.
Înainte de servire, pudreazã cu zahãr si migdale sau unge cu dulceatã.
Poftã mare!
Massa
175 g farinha
85 g manteiga fria aos cubos
1 colher sobremesa de açúcar
2 gemas
Cobertura
100 g açúcar
140 g manteiga
2 ovos batidos
140 g amêndoas moidas
50 g farinha
4 pessegos fatiados
doce de pessego
* Misture farinha e manteiga, vamos precisar de uma massa tip crumble.
Junte açúcar, 1 gema e 1 colher chá de água, depois outra gema e colher de água. Guarde a massa numa pelicula tranparente no frigorifico.
* Pre aquece o forno a 180ºC.
Arranja uma forma para tarte com papel vegetal, estenda a massa, e cubra com papel vegetal e feijoes secos. Leva cozer 10 min e retire os feijoes.
* Para cobertura mistura açúcar e manteiga até obter uma pasta , junte os ovos, amêndoas e farinha.
Disponha colheradas sobre a tarte, e arranja as fatias de pessego por cima. Leva cozer cerca de 20 min.
Bom Apetite!
Reteta o am din revista lunarã BBC-Easy Cook, Iulie 2012.
BLAT
175 gr fãinã + extra pentru frãmântat
85 gr unt rece tãiat cubulete
1 lingurã zahãr
2 gãlbenuse
Top
100 gr zahãr
140 gr unt
2 ouã bãtute
140 gr migdale mãcinate
50 gr fãinã
4 piersici feliate
dulceatã de piersici optional
* Pregãteste blatul
Amestecã fãina si untul cu mâinile ca pentru crumble, apoi adaugã zahãrul, 1 gãlbenus si 1 linguritã de apãu, urmate de celãlalt gãlbenus si o linguritã de apã, amestecã pânã obti un aluat usor de lucrat. Acoperã cu film transparent si dã la frigider 30 min.
* Fixeazã cuptorul la 180ºC, si întinde aluatul. Tapeteazã o formã de tartã cu hârtie vegetalã si pune aluatul,peste pune hârtie vegetalã si fasole uscatã sau alã greutate. Dã la copt 10 minute, apoi scoate hârtia si fasolea .
* Amestecã zahãrul cu untul topit, adaugã ouãle, migdalele si fãina. Pune peste tartã, iar deasupra dispune piersicile. Dã la copt încã 20 minute.
Înainte de servire, pudreazã cu zahãr si migdale sau unge cu dulceatã.
Poftã mare!
Massa
175 g farinha
85 g manteiga fria aos cubos
1 colher sobremesa de açúcar
2 gemas
Cobertura
100 g açúcar
140 g manteiga
2 ovos batidos
140 g amêndoas moidas
50 g farinha
4 pessegos fatiados
doce de pessego
* Misture farinha e manteiga, vamos precisar de uma massa tip crumble.
Junte açúcar, 1 gema e 1 colher chá de água, depois outra gema e colher de água. Guarde a massa numa pelicula tranparente no frigorifico.
* Pre aquece o forno a 180ºC.
Arranja uma forma para tarte com papel vegetal, estenda a massa, e cubra com papel vegetal e feijoes secos. Leva cozer 10 min e retire os feijoes.
* Para cobertura mistura açúcar e manteiga até obter uma pasta , junte os ovos, amêndoas e farinha.
Disponha colheradas sobre a tarte, e arranja as fatias de pessego por cima. Leva cozer cerca de 20 min.
Bom Apetite!
Rapida, si cred ca extrem de gustoasa! Arata foarte bine!
ResponderEliminarMultumim:)
EliminarBuna tare tarta!! Pupici
ResponderEliminarAm si pentru tine!pup:)
EliminarDelicioasa tarta, si eu aveam ieri in plan sa fac ceva cu piersici, dar dupa munca in gradina, nu mai eram buna de nimic ieri seara, asa ca... servesc o feliuta de tarta de la tine... O duminica placuta !
ResponderEliminarCu mare drag te servesc!pup:)
EliminarOlá Alina, a tua tarte deve ser deliciosa, a combinação de amêndoas e pêssego é óptima:)
ResponderEliminarQue lindo aspecto!~Beijinhos.
Obrigada, e uma tarte rapida e deliciosa :)
EliminarA foto do pêssego cortado está super bonita :) Esta tarte deve ficar ótima!
ResponderEliminarObrigada:)
EliminarAbsolut delicioasa! Yummy!
ResponderEliminarMultumim:)
EliminarO variatiune la reteta asta facem si noi... buna!
ResponderEliminarProfit de fructele de sezon, multumesc:)
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